Балкански младежки фестивалДата24.07.2016
Размер101.48 Kb.
#3440

БАЛКАНСКИ МЛАДЕЖКИ ФЕСТИВАЛ


МЛАДОСТТА НА БАЛКАНИТЕ”


БЪЛГАРИЯ, София 1000

ул. “Г. С. Раковски” 120/А

Тел/ Факс: +359 2 986 37 91

ел. поща: byfestival@gmail.com

www.myspace.com/byfestival

BALKAN YOUTH FESTIVAL


THE BALKAN

YOUTH”

BULGARIA, Sofia 1000

120/А G. S. Rakovski str.

Tel/ fax: +359 2 986 37 91

E-mail: byfestival@gmail.com

www.myspace.com/byfestival
ТРИНАДЕСЕТИ БАЛКАНСКИ МЛАДЕЖКИ ФЕСТИВАЛ

МЛАДОСТТА НА БАЛКАНИТЕ”


10 – 15 септември 2008 г., гр. Сандански
В програмата на тринадесетия БМФ са включени следните прояви:

 • Междукултурен обмен

Фестивално дефиле – шествие по централните улици на Сандански, непосредствено преди откриването на фестивала, в което участват всички, гости и домакини на БМФ. Това е една от най-атрактивните прояви и се радва на огромен брой зрители и участници.

Фестивални концерти – фестивални представления в Сандански с участието на над 600 участника – фолклорни ансамбли и групи, поп-рок изпълнители и групи, изпълнители на


съвременни танци от България, Гърция, Македония, Сърбия, Косово, Хърватска Великобритания, Италия, Испания, Турция, Полша, и др., сред които младите, но вече популярни изпълнители: Марина Кискинова, носител на Grand Prizе, наградата на публиката на Десетия Балкански Младежки Фестивал “Младостта на Балканите”, Сандански, 2005, носител на голямата награда на Фестивали в Сърбия, Македония и “Гран при” на Международния софийски фестивал “Милион чудеса” ’03; Лазар Вълчев – поп изпълнител и водещ на музикалното шоу “Хит-1” на БНТ; Марина Драгомирецкая, носител на наградата на публиката на Дванадесетия Балкански младежки фестивал „Младостта на Балканите”, Сандански 2006; Giancarlo от Хърватска, LiLi от Скопие, Македония и поп-рок групите: Black George от Сърбия; групите Who`s your mama NOW? от Великобритания, джаз групаEVO TrioИстанбул, Турция, Next Time – Скопие, Македония и групите “Брейнсторм”, „Мерудия”, ViolentorY”, “Мискините” и др. от България;

Специални гости на фестивала са както млади, така също и утвърдени изпълнители и поп-рок звезди от България и чужбина, като DARUS от Хърватска, Дамян Христов, участник във втория сезон на Music Idol и Александър Байчев от “ГРУПАТА”.

По време на фестивалните концерти се провеждат конкурси за Фестивална фолклорна двойка “Младостта на Балканите” и за “Най-добър млад поп-рок изпълнител”. Тези концерти се провеждат в Летния театър на гр. Сандански и на сцена на пл. България, където всяка вечер има повече от 3 000 зрители.

Фестивални конкурси:

- Конкурс за “Фестивална фолклорна двойка Младостта на Балканите, който ще се проведе в рамките на концертите в гр. Сандански. Всяка фолклорна група излъчва фолклорна двойка (танцьори), която в рамките на конкурса представя оригинален танц и костюми и се състезава за наградата на публиката. Наградата за победителите в конкурса се осигурява от спонсор на фестивала;

- Конкурс за “Най-добър млад поп-рок изпълнител”. Конкурсът ще се проведе през две от фестивалните вечери. Жури са победителите в конкурса от последните три години и фестивалната публика, а наградите за победителите се осигуряват от спонсори на фестивала.

- Конкурс за фотография на тема “Всички различни, но не безразлични, с участие на всички гости и участници във фестивала. Конкурсът ще се проведе през първите четири фестивални дни. Специално младежко жури ще определи победителите в конкурса, които ще получат награди осигурени от спонсор на фестивала.

Сцена за съвременни улични изкуства – провежда се на сцена разположена на централната паркова алея, през два от фестивалните дни. Участват брейк, хип-хоп и латино денс групи, жонгльори, графитъри и др. от България, Турция и Македония.

Изложба “Жега, жажда, живот” с творби на млади художници и фотографи от България и чужбина, която се реализира в партньорство с Интерхотел “Сандански”;

Балканско младежко парти, провежда се в музикален клуб;Пикник на Роженския манастир – проявата ще се проведе на поляните край Роженския манастир, с всички участници и гости на фестивала. По време на пикника ще се организират:

 • Спортен празник “Балканите да вдигнем на крака със спорт, игри и веселба!”;

 • Танците на Балканите и Европа - фолклорен обмен;

 • Да си подадем ръце!” - най-дългото младежко хоро на Балканите, в което се включват над 2 000 участници и гости на фестивала от България и чужбина;

Запознаване с историческите, културните, етнографски и туристически забележителности – гр. Сандански, гр. Мелник, Роженски манастир;

 • Европейска кампания „За различността. Против дискриминацията”! През 2008 година камиона на кампанията на ЕС за борба с дискриминацията ще посети 10 държави от ЕС. В България ще направи своята спирка в Сандански, на 11 септември, по време на БМФ, където участниците във фестивала, гражданите и гостите на града ще участват в “Шоу-игра за различията” – викторина, караоке конкурс, “Лица на многообразието” – снимки и парк за мобилност, изпълнения на деца и младежи от Дневен център “Св. Неделя” и др. • Младежки форуми:

Младежка кръгла маса “Партньорство сега и за в бъдеще” на тема ”Междукултурният диалог – ключов фактор за развитие и партньорство в младежкия сектор”. В дух на толерантност и разбирателство, чрез обмен на информация, опит, добри практики и диалог да се постигне съгласие за значението и ролята на междукултурния диалог на национално, регионално и европейско ниво в процеса на партньорство за развитие на младежкия сектор. В дискусията и уъркшоповете ще участват над 80 представители на повече от 50 организации и институции от България и Европа.
Тринадесетият Балкански младежки фестивал “Младостта на Балканите” се организира в партньорство с Община Сандански, Национална Скаутска организация на България “Св. Георги”, Център за неформално образование, Младежки информационен доброволчески център”, гр. Варна, Информационен център на ЕС в България и др.
Медийни партньори за провеждането на тринадесетия БМФ са: БНР, БНТ, Национално Дарик радио, електронни издания “Actualno.com”, “ДНЕС +”, интернет младежко радио ORV и др.
Председател на Фестивалния организационен комитет на ХІІІ-ия Балкански младежки фестивал “Младостта на Балканите” е кмета на Община Сандански г-н Андон Тотев.

ПОД ПАТРOНАЖА НА ДЪРЖАВНАТА АГЕНЦИЯ ЗА МЛАДЕЖТА И СПОРТА

www.myspace.com/byfestival

ХIІI-ти БАЛКАНСКИ МЛАДЕЖКИ ФЕСТИВАЛ

“МЛАДОСТТА НА БАЛКАНИТЕ”


ФЕСТИВАЛНА ПРОГРАМА


10 – 15 септември 2008, САНДАНСКИ
     1. ДАТА

ЧАС

ФЕСТИВАЛНА ИЗЯВА

МЯСТО10 септември

сряда


1200 – 1700

1800
1930

Кръгла маса „Партньорство сега и за в бъдеще”
Фестивално дефиле
Откриване на фестивала

зала

х-л Сандански


пл. “България” - централна паркова алея

Летен театър
11 септември

четвъртък


1000- 1100
1100- 1800

1300 - 1715

1600- 1900

1800
2000

2300

Откриване на изложба
Кампания на ЕС “Различията ни събират срещу дискриминацията”
Кръгла маса „Партньорство сега и за в бъдеще”

 1. Сцена за съвременни улични изкуства
 1. Сцена за традиционни изкуства

Фестивална програма и
      1. Рок сцена ‘YES – Youth European Sound!’

Балканско младежко партифоайе

х-л Сандански


пред х-л “Сандански”
зала

х-л Сандански


Централна паркова алея

пл. “България”


Летен театър

Музикален клуб
12 септември

петък


1000- 1230
1300- 1600
1900
2000

Надпяване и надиграване
Пикник, Спортен празник
Еко хепънинг
Фестивална програма

Мелник
Роженски манастир

пл. “България”


пл. “България”


13 септември

събота


1000 - 1715

1600- 1900

1800

2000


Кръгла маса „Партньорство сега и за в бъдеще”
 1. Сцена за съвременни улични изкуства
 1. Сцена за традиционни изкустваФестивална програма и

Рок сцена ‘YES – Youth European Sound!’

зала

х-л Сандански


Централна паркова алея

пл. “България”


Летен театър
14 септември

неделя

930 - 1715

1930
 1. Кръгла маса „Партньорство сега и за в бъдеще”Закриване на фестивала

зала

х-л Сандански


Летен театър

15 септември

понеделник

1000

Изпращане на участниците


Пл. “България”

с партньорството на Община Сандански

ПОД ПАТРОНАЖА НА

ДЪРЖАВНА АГЕНЦИЯ ЗА МЛАДЕЖТА И СПОРТА

www.myspace.com/byfestival

www.stop-discrimination.info
БАЛКАНСКИ МЛАДЕЖКИ ФЕСТИВАЛ www.myspace.com/byfestival


“МЛАДОСТТА НА БАЛКАНИТЕ” byfestival@gmail.com


10 – 15 септември 2008 г., гр. Сандански

Каталог: content
content -> Сценарий по време на 77-мото издание на Наградите на филмовата академия на сащ заедно с Мишел Гондри и Чарли Кофман за филма "Блясъкът на чистия ум"
content -> Книга на бск категория носители описание
content -> Литература на народите на Европа, Азия, Африка, Америка и Австралия
content -> Програма „Околна среда 2007-2013г. Bg161PO005/10 11/03/19
content -> Дипломна работа за придобиване на образователно-квалификационна степен " "
content -> Рентгенографски и други изследвания на полиестери, техни смеси и желатин’’ за получаване на научната степен „Доктор на науките”
content -> Св. Климент Охридски
content -> 1Уводни разпоредби 1Цел
content -> Акад. Илчо иванов димитров (1931 – 2002) фонд 20 опис 1


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница