Балканският документален център обявява набиране на проекти в областта на документалното кино за новата си международна обучителна инициатива бдц открития 2011 (bdc discoveries 2011) приемане на апликации до 8 април 2011Дата25.02.2018
Размер25.34 Kb.
#59265
Балканският документален център обявява набиране на проекти в областта на документалното кино за новата си международна обучителна инициатива БДЦ Открития 2011 (BDC Discoveries 2011) - приемане на апликации до 8 април 2011.

Уважаеми документалисти и скъпи приятели,

След големия интерес и успеха на първата ни инициатива за обучение на документалисти от Балканите, БДЦ Уъркшоп 2010, Балканският документален център с радост обявява нейното продължение – БДЦ Открития 2011.


Можете да кандидатствате за участие на http://bdcwebsite.com/?p=323

Краен срок за подаване на проектите: 8 април 2011.


БДЦ Открития 2011 е насочен към проекти в областта на документалното кино от балкански автори с международен потенциал и крос-медиен фокус. Ще бъдат селектирани 7 проекта (екип продуцент+сценарист или режисьор). По изключение за участие могат да бъдат допуснати и само режисьори без включен продуцент. Уъркшопът се провежда на английски език. Изисква се участниците да бъдат професионалисти в областта на киното с практика главно в собствените им страни, които имат желание да стъпят на международния пазар на документалното кино.
Като наблюдатели ще поканим 7 представители на граждански организации, разпространители и фондове, свързани с Балканския регион, представители на фондации и специалисти по алтернативно финансиране (например банкови институции или частни фондове). Наблюдателите ще имат пълномощията да предлагат решения по време на уъркшопа.
Уъркшопът ще предостави възможност за поглед в детайл върху европейското документално кино и конкретно върху развитието на 7 амбициозни балкански проекта, ще предостави алтернативни гледни точки за ефективно развитие на сценария, както и ще предложи възможности за финансиране и сътрудничество между организации, свъразни с развитието на гражданското общество и документалното кино.
Фокус на обучението ще бъде развитието на проекта за международния пазар. Инициативата ще покрие както творческия аспект, така и чисто производствената страна в създаването на документално кино. Акцент ще бъде поставен върху методите за нетрадиционно финансиране, и особено на възможностите за сътрудничество между документалния сектор и гражданското общество, регионалните фондове и разпространители.
БДЦ Открития 2011 ще започне с едноседмична сесия в София. След нея участниците ще имат 3 месеца да доразвият проектите си преди финалната 4-дневна сесия на Докуфест – Призрен, Косово. Междувременно ще се състои още една сесия с фокус върху разказа в документалното кино с участието на двама експерти на ДОКУМЕНТАРИСТ, Истанбул, предварително запознати с проектите. Тази сесия ще включва и уъркшоп за турски документалисти. На последната сесия в Призрен на един от проектите ще бъде дадена наградата Най-голямо БДЦ Откритие 2011. В допълнение някои от проектите ще бъдат поканени на Копродуцентските срещи на ДОКЛайпциг през октомври 2011.
Едногодишният ни опит ни показа, че съществува истинска жажда за професионално знание и професионални контакти сред балканските документалисти. Уникалната структура на БДЦ Открития 2011, която съчетава документални проекти и наблюдатели, свързани с особеноститте на региона, както и вдъхновяващите отзиви, които получихме от участниците в първия уъркшоп, ни подсказват, че сме на прав път и че формулата работи.
Можете да научите повече и да се регистрирате в базата данни на Балканския документален център на www.bdcwebsite.com
С пожелание за успех,

БДЦ
Каталог: documents
documents -> Български футболен съюз п р а в и л н и к за статута на футболистите
documents -> Изготвяне на Технически инвестиционен проект и извършване на строително-ремонтни работи /инженеринг/ на стадион “Плевен”
documents -> П р а в и л а за организиране и провеждане на ученическите игри през учебната 2013/2014 година софия, 2013 г
documents -> К о н с п е к т по дисциплината “Обща и неорганична химия” за студентите от І–ви курс специалност “Фармация” Обща химия
documents -> Издадени решения за преценяване на необходимостта от овос в риосв гр. Шумен през 2007 г
documents -> За сведение на родителите, които ще заплащат таксите по банков път цдг” Червената шапчица”
documents -> Стъпки за проверка в регистър гаранции 2016г. Начална страница на сайта на ауер електронни услуги
documents -> Общи въпроси и отговори, свързани с държавните/минималните помощи Какво е „държавна помощ”


Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница