Бащата на ученика Гълъбин Боевски, се е отзовал в училището три часа след инцидентаДата24.10.2018
Размер21.5 Kb.
Пол Гълъбинов Боевски е проблемен ученик, който нееднократно е нарушавал дисциплината в учебните часове с несериозно отношение към учебната работа, чести отсъствия и закъснения, пренебрежително отношение към преподавателите си, за което родителите му са многократно информирани. Точно поради тези причини е заведена от класния ръководител специална тетрадка за поведението му. С него е работил училищен психолог и класният ръководител, водени са индивидуални разговори от учителите и ръководството на училището. Става ясно, че Пол Боевски е оказвал натиск върху съучениците си в продължение на няколко месеца, като ги е заплашвал с пистолет, но те са се страхували да съобщят това на училищните органи. По тяхно сведение ученикът е насочвал един от пистолетите си в гърба на преподаватели, когато те пишат на дъската, а другите си пистолети е укривал. Инцидентът с ученика на 18 април е станал преди учебните часове. Училищните власти са взели по наша преценка всички адекватни мерки, като веднага след сигнала от негови съученички са се обадили на Бърза помощ, майката на Пол, Регионален инспекторат по образованието - София-град, Ш-то РПУ на МВР, Детска педагогическа стая и експерти на Столична община.
Бащата на ученика - Гълъбин Боевски, се е отзовал в училището три часа след инцидента. При появата си той започва да крещи, да сипе ругатни и заплахи по адрес на класния ръководител, на изпълняващия длъжността директор на училището, охраната. Наричал е учителите „цървули", псувал ги е и с най-цинични думи е заявил, че няма да гласува утвърждаването бюджета на училището. Позволяваме си да цитираме някои от тях, защото въпросният баща е публична личност и при това завежда комисията за младежта и спорта в Столична община.
„Медийният образ, който БТВ и други телевизии изграждат на г-н Гълъбин Боевски, няма нищо общо с поведението му към учителите в училището и към собственото му дете. При това г-н Боевски и синът му си позволиха да обвинят за прострелването други ученици от класа - близнаците Георги и Стоян Пирлови, чиито имена бяха огласени във вестниците на 18.04.2008 г.
Питаме кой ще защити достойнството на тези деца, които нямат никакво отношение към извършеното от Пол!
Учителският колектив на 18 СОУ смята, че инцидентът се отразява в медиите неточно и общественото мнение се манипулира, като се внушава колко добър баща е г-н Боевски, който едва ли не бил шокиран от случилото се. Убедени сме, че родител, който не е възпитал добре детето си, който сам дава негативен пример с възмутително отношение към учителите и училището като институция, който пред медиите говори за добрите си взаимоотношения със сина си, а в същото време не знае каква е средата, всред която се движи детето му извън училище, а с отношението си към него е допринесъл синът му да лъже, да прехвърля вината си върху другите, да се държи арогантно (което се видя и от поведението му пред медиите), да си позволява да застрашава чужд живот, не би следвало да отговаря за младежта в общинския съвет.
Призоваваме г-н Бойко Борисов като кмет на Столична община да приеме оставката на г-н Гълъбин Боевски, а обществото да разбере, че родителите трябва отговорно да поемат функциите си, а пренебрежителното отношение към учителите и училището е опасно за бъдещето на поколенията — особено в настоящия момент, когато училището се оказва често пъти единственото място за нравствено въздействие върху младите хора!
Учителският колектив отправя покана към г-н Бойко Борисов за по-обстоен разговор по възникналия инцидент и проблемите на българското училище.
Каталог: content
content -> Сценарий по време на 77-мото издание на Наградите на филмовата академия на сащ заедно с Мишел Гондри и Чарли Кофман за филма "Блясъкът на чистия ум"
content -> Книга на бск категория носители описание
content -> Литература на народите на Европа, Азия, Африка, Америка и Австралия
content -> Програма „Околна среда 2007-2013г. Bg161PO005/10 11/03/19
content -> Дипломна работа за придобиване на образователно-квалификационна степен " "
content -> Рентгенографски и други изследвания на полиестери, техни смеси и желатин’’ за получаване на научната степен „Доктор на науките”
content -> Св. Климент Охридски
content -> 1Уводни разпоредби 1Цел
content -> Акад. Илчо иванов димитров (1931 – 2002) фонд 20 опис 1


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница