Биография " Колкото повече даваш, толкова повече получаваш. Актът на отдаване умножава любовта."Дата16.10.2018
Размер484.5 Kb.
ТипБиография
Винка Саздова

Кратка биографияКолкото повече даваш, толкова повече получаваш.Актът на отдаване умножава любовта.”
Винка Саздова е родена в село Стрезовце, Македония. Завършва висшето си образование в Скопие, където се дипломира от Катедрата по психология на Философския Факултет.
През 1992 г. тя се присъединява към екипа на ИК “Култура”, а две години по-късно става директор и главен редактор на новосформираната ИК “ЗУМПРЕС”, която скоро ще се превърне в една от най-продуктивните издателски къщи в Македония с над 300 заглавия, публикувани в различни области – романи, класическа литература, философия, популярна психология и т.н.
През1999 г. Винка Саздова основава своя собствена издателска къща, която носи името TRI Publishing Centre. ИК “TRI” е единствената издателска къща печелила три пъти за последните 10 години най-престижната награда за литература в Република Македония, а именно: Роман на годината на ежедневник “Утринен Вестник”.
Нейният първи роман “Последният чай”, се превръща в сензация за по-малко от месец!

Последният чай”

(синопсис)


„Последният чай” на Винка Саздова е роман за стремежа на една жена да преодолее страха от смъртта и да открие смисълa на живота си. Четирийсетгодишната главна героиня внезапно решава да напусне семейството си и да се впусне в едно духовно пътуване далеч от дома - към Индия. Но какво я отвежда толкова далеч? Страхът от спомена за смъртта на баща й.
Убедена, че само в Индия може да намери отговорите, тя предприема Пътешествието на своя живот, което ще я поведе към Истината. Изпълнена с надежда да срещне Учителя, който да й покаже пътя към себепознанието, тя се отправя към неизвестното.
Но скоро разбира, че отговорите не се крият в неговите лекции, а са вътре в нея и само тя може да ги открие.
За нейна изненада, ашрамът, където живее Учителя, не е „някаква дребна, разнебитена барака с кръгъл двор, където хората се молят и медитират на спокойствие”, а е цял един град озарен от духовност и красота, където цветове, аромати и лица се преплитат в една неповторима картина, която стопля и най-студената душа.
В него тя преоткрива собствените си нужди чрез нуждите на другите, научава, че само чрез общуване може да получи отговор на своите търсения, че погледлеждането навътре в душата е онова, което поставя новото начало в живота. Именно на това свещено място, съдбата я среща с Елена, Савита и Тара. Три жени, които крият своите тъжни истории от света, но са готови да ги споделят с една чужденка, защото Учителят твърди, че историите трябва да бъдат разказвани.
Елена намира убежище сред книгите в старата библиотека, когато сърцето й бива разбито от нейния любовник. Савита пък, едва 10-годишна бива продадена на мъж 20 години по-възрастен от нея и се влюбва в сина му, само за да бъде прогонена. Разочарованието, което любовта й донася, я отвежда в Ашрама, където намира утеха и преоткрива вярата си в живота.
Но историята, която оказва най-силно влияние върху главната героиня по нейния път към себе откриването, е тази на Тара. В началото на тяхното приятелство, Тара приема ролята на майка- хранител. Тя развежда новодошлата из ашрама и се превръща в неин съветник и слушател. Но когато странна епидемия избухва и Тара се разболява тежко, ролите се разменят.

Тара е тази, която успява да помогне на главната героиня в последния етап от нейното пътешествие. В болестта на Тара, героинята припознава смъртта на своя баща, но този път тя има шанса да остане до край с Тара и да изпълни предсмъртното й желание, а именно да занесе едно писмо до майка й.Така главната героиня най-сетне успява да превъзмогне смъртта на баща си и да излекува душата си. Научава се не само как да живее в хармония с миналото, но и как да отвори сърцето си за бъдещето. Превъзмогнала своите търсения, тя се отправя към дома.
Каталог: uploads -> files
files -> Книга на етажната собственост (Загл изм. Дв, бр. 57 от 2011 г.)
files -> П р е д у п р е ж д е н и е от Управителя/Управителния съвет
files -> 10 години движение за социален хуманизъм
files -> Категория : open, индивидуален смесен Хендикап : за жени 8 точки на игра Дати : от 06 октомври до 12 октомври 2008
files -> Xxxv редовна годишна среща „Регионални организации и местни органи 2016”
files -> Списък на застрашените от изчезване местни сортове, важни за селскотостопанство
files -> Наредба №4 от 11 март 2011 Г. За реда и условията за провеждане на конкурси за полски инспектори
files -> Наредба №31 от 11 септември 2008 Г. За сертифициране на хмел и продукти от хмел и за регистриране на договорите за доставка на хмел
files -> Рег.№ Име на фирмата Адрес на управление и телефон
files -> Т е Х н и ч е с к о з а д а н и е технически изисквания и технически спецификации


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница