Биография на Банчо Тодоров БановДата28.02.2018
Размер17.24 Kb.
#60177
ТипБиография


Автобиография
на Банчо Тодоров Банов

Роден съм на 26.ІV.1972г. в град София. Майка ми Венета Димитрова Банова е фармацевт – работила е като управител на 25-а Аптека – в София. Баща ми Тодор Банов Стоянов е икономист – работил е като зам. директор на ПКБО “Софстрой”. В момента и двамата са пенсионери. Имам брат – Росен Тодоров Банов, който е завършил УНСС – специалност “Счетоводство и контрол”.

От първи до седми клас включително учих в 122-ро основно училище “Христо Кърпачев”. От осми клас продължих в 21 ЕСПУ “Христо Ботев”. Средното си образование завърших с пълен отличен /6.00/ и златен медал за успех.

Висше образование завърших през 1994г. в Университета за Национално и Световно Стопанство в гр. София – специалност “Счетоводство и контрол”. Среден успех от следваането ми е Отличен /5.86/, дипломна работа – Отличен /6.00/. В рамките на следването си съм преминал курсове по “Сравнителен анализ на икономическите модели” и “Микроикономикс” при гостуващи професори на Университетите на Уисконсин и Калифорнийски университет в САЩ. В последната година от следването си спечелих стипендия за едномесечна езикова и икономическа специализация в Рейнския Фридрих-Вилхемс-Университет в Бон, Германия.

През 1995г. постъпих на работа в Българска народна банка като експерт в управление “Международно сътрудничество”. Там от 4 години се занимавам по въпросите на Европейската интеграция и Икономическия и Валутен съюз, координирам проекти по Програмата ФАР за развитие на Банковия сектор в България. Едни от най-важните проекти, по които съм работил са :


  1. Проект за одити на търговските банки с държавно участие.

  2. Проект за създаване на кредитен регистър в България.

  3. Проект за система за ранно предупреждение.

  4. Проект за развитие на капиталовия пазар в България.

  5. Проект за създаване на Държавна банка за инвестиции и развитие /Съвместно с Kreditanstalt fuer Wiederaufbau/ и др.

По Банково дело, Европейска интеграция и икономически анализи съм обучаван в Германската централна банка /Bundesbank/, Френската централна банка /Banque de France/, Европейската комисия в Брюксел и Ландесбанк Хесен /активи 220 млрд. ДМ/.

От 1999г. преподавам като асистент в Стопански факултет на СУ „Св. Климент Охридски” – първо като хоноруван, а от 2005г. като щатен асистент.

Владея английски, немски, френски и руски езици.

Отбил съм военната си служба. Имам звание младши лейтенант от запаса.
Каталог: uploaded files
uploaded files -> Магистърска програма „Глобалистика" Дисциплина „Политическият преход в България" Доц д-р П. Симеонов политическа система и политически партии на българския преход студент: Гергана Цветкова Цветкова Факултетен номер: 9079
uploaded files -> Конкурс за научно звание „професор" по научна специалност 05. 02. 18 „Икономика и управление" (Стопанска логистика) при унсс, обявен в дв бр. 4/ 15. 01. 2010
uploaded files -> Автобиография Лична информация
uploaded files -> Стопански факултет – катедра „стопанско управление” специализиран научен съвет по икономическа
uploaded files -> Утвърдил весела неделчева
uploaded files -> Конкурс за проект, при реализирането на проекти, финансирани със средства от европейските фондове, по реда на зоп
uploaded files -> Христо Смирненски
uploaded files -> I. Описание на клиентския терминал Общи положения на работата на системата
uploaded files -> Специализиран научен съвет по отраслова и фирмена икономика при вак на република българия
uploaded files -> О б я в я в а м к о н к у р с: За длъжността “младши експерт


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница