Бизнеса подкрепя българското образованиеДата11.03.2018
Размер26.92 Kb.
#61805
СЪОБЩЕНИЕ ЗА МЕДИИТЕ


Тема: Бизнеса подкрепя българското образование
ОРГАХИМ” и Министерство на образованието и науката започват регионални състезания за ученици от всички 36 професионални техникума в страната

Ученици от всички строителни техникуми в страната ще премерят сили в регионални състезания по „Строителство и геодезия”, които „Оргахим” АД организира съвместно с Министерство на образованието и науката.

„С тази инициатива поставяме акцент върху мотивацията на бъдещите професионалисти в строителния бранш. Компаниите от нашия сектор изпитват сериозни затруднения в намирането на квалифицирана работна ръка и желанието ни е да възобновим интереса към професията, като покажем нови възможности за реализация.”, споделя Иван Соколов, Изпълнителен директор на „Оргахим” АД.

За целта „Оргахим” предоставя безвъзмездно на всички учебни заведения отличената със златен медал професионална марка за строителство DEKO Professional. Така младите специалисти имат възможността да повишат своята квалификация и да упражнят знанията си за съвременните технологии в строителството.

Дългосрочната цел на съвместната програма с МОН е да бъде укрепен моста между реалните нужди на бизнеса и възможностите, които дава българското образование. Това може да бъде постигнато само с активното участие и на двете страни, уточняват от компанията.

Регионалните състезания обхващат професионални гимназии от цялата страна и се провеждат в два поредни дни, съпроводени от теоретичен тест и практически задачи. „Оргахим” АД осигурява безвъзмездно грамоти за призьорите, предметни награди и всички необходими материали и инструменти.

След провеждане на регионалните състезания, победителите, спечелили купите за 1-во и 2-ро място, както и титлата „Баш Майстор”, ще премерят сили на национално състезание, което ще се проведе в 19-ти април 2008 г. в Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски”, гр. Благоевград.

„Оргахим” е традиционен лидер в производството на бои, лакове, лепила и смоли в България и една от първите компании в страната, приели дългогодишна политика за отговорност към обществото. В края на миналата година, дългосрочната програма на „Оргахим” и МОН за работа с млади специалисти бе отличена с 2-ро място на Годишните награди за отговорен бизнес 2007 г.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

За „Оргахим” АД
Оргахим е предприятие с над 100 годишна история. По своя дълъг път преминава през години на войни и икономически кризи, но успява да запази и развие производствения си потенциал . Днес е съвременно промишлено предприятие с богата продуктова гама, интелектуален потенциал и големи производствени мощности.

Развитието на Дружеството е във всички посоки – преструктуриране на производството, създаване и внедряване на нови продукти, опазване на околната среда, ангажираност към проблемите на обществото.

Днес в "Оргахим" АД работят близо 500 човека. Около 30 процента от производството е насочено за задоволяване нуждите на потребителския пазар, останалите покриват промишления пазар. Продуктовата гама включва - бои, лакове, емайллакове, грундове, лепила, електроизолационни лакове, смоли. Дружеството е единствен производител в страната на анхидриди и най-голям производител на пластификатори и алкидни смоли. Регистрираните търговски марки на "Оргахим" са: "Фасаген", "Алутин", "Балкид", "Рувипласт", "Винакол", "Хамелекон", "Protecta", "Mefisto", "Леко", "Интерин", "Еманел", "Благо", "Deko Professional", "Spirit".

За контакт:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ивайло Николов

MARKETOR

marketing consulting & communications


Тел. & Факс: +359 2 872 05 15
Изток, ул.Чарлз Дарвин 14A

Мобилен: +359 88 600 4989
ivo@marketorbg.com

http://marketorbg.com

Каталог: press -> Orgachim -> Press%20Releases
press -> Списък на одобрени за финансиране проекти сесия м. ІІ. 2016 година Втора Стратегическа цел
press -> Конкурс за първи и втори филми, Големите пет, Киното днес, Киното утре, Ново българско кино, Балкански конкурс и други. За девети път ще бъде присъдена
press -> Пресинформация – 28 февруари 2012 16-и международен филмов фестивал
press -> Търговски дела в окръжен съд- пазарджик
press -> Европейска комисия Съобщение за медиите
press -> Тема: здравеопазване
press -> Обществени и политически нагласи октомври 2014
Press%20Releases -> Оргахим предвижда обособяване на ново дружество


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница