Благотворителността се разгръща във време на криза 29 644 лева събра традиционното модното ревю «Пролет в Мото-Пфое 2009»Дата20.02.2017
Размер67.95 Kb.
#15372

НовиниБлаготворителността се разгръща във време на криза


  • 29 644 лева събра традиционното модното ревю «Пролет в Мото-Пфое 2009» за абитуриенти без родители от контингента на БЧК

  • С допълнително дарените тоалети равносметката на инициативата надхвърля 31 000 лева


17 април 2009 г., София – Тазгодишното дефиле от 13-годишната традиционна инициатива на Мото-Пфое и Български Червен Кръст се състоя снощи в Софийска Градска Художествена Галерия и премина под мотото «Това е сега». То представи дръзкия и оригинален прочит към стила в облеклото на 25 млади дизайнери – бакалаври и магистри от НХА, в специалност МОДА, под ръководството на проф. Греди Асса. По този начин Мото-Пфое подкрепи първите публични изяви на възпитаниците му, както и 10-годишнината от създаването на катедрата в рамките на Художествената академия.

Манекените на «S Line» и «My Agency» с вдъхновение демонстрираха колекциите на най-новото поколение български модни творци пред многобройната публика в залата.

Най-сериозното завоевание на проявата беше щедростта, проявена от публиката, партньорите и клиентите на Мото-Пфое към ежегодната благотворителна проява – над 31 000 лева в пари и дарени тоалети – рекорд в 13-годишната история на събитието.

«Щастлив съм, че въпреки кризата, в която се намираме, не изневерихме на традицията си и организирахме за пореден път нашето модно ревю. Истински впечатляващ е резултатът от благотворителната ни кампания през тази година. Явно щедростта разцъфва по време на криза. Затова благодаря от все сърце на нашите партньори, клиенти и приятели», заяви Атанас Фурнаджиев, Управител на Мото-Пфое ЕООД.

«Тази вечер ние затвърдихме още една наша традиция – да даваме възможност за изява на най-младите. Досега канехме утвърдени имена в модния дизайн. Днешното дефиле «Това е сега», вдъхновено от мотото на най-новия и изключителен автомобил, който предлагаме – Ford Fiesta – показва, че младото поколение творци е не само оригинално и интересно, но и не по-малко можещо», допълни колегата му Димо Николов, Управител на Мото-Пфое ЕООД.

Средствата, събрани от модното ревю ще се използват за закупуването на тоалети, обувки, аксесоари и куверти за близо 60 абитуриента без родители от контингента на Българския Червен Кръст.


Приложение 1.Поименен списък на осъщестените дарения

ФИРМА

ИМЕ

ФАМИЛИЯ

СУМА

НИКОПОЛИС

Георги

Терзиев

150

АЛДИ ПРИНТ ООД

Станислав и Албена

Димитрови

200

ИСКРА 21 АД

Георги

Славов

500

ТРАНСПРЕС ООД

Веселин

Стоянов

500

БHП ПАРИБА БЪЛГАРИЯ

Улрих

Шуберт

500

ТРАНСЛИЗИНГ ЕООД

Георги

Панков

600

СО МАТ

Евгения

Драганова

1000

ЛАЗУРИТ 94

Галина

Дойчинова

1000

НОВА БЪЛГАРСКА МЕДИЙНА ГРУПА ЕАД

Ирен

Кръстева

3000

АКТАВИС ЕАД

Иван

Пашов

1500

АТ ИНЖЕНЕРИНГ 2000

Илиян

Терзиев

2000

СП КОНСУЛТ

Светлозар

Петков

5000

МОТО-ПФОЕ ЕООД

Атанас Фурнаджиев и Димо Николов

5000

МАКМЕТАЛ ХОЛДИНГ

Иван

Златинов

1000

МАКС КОНСУЛТ БГ ООД

Николай

Вълков

500

РЕКЛ. АГ. "ЛОУ СУИНГ КЪМЮНИКЕЙШЪНС"

Яна

Сарандева

1000

РУМЯНА И БОРИС МАРЕКОВИ700

АТАНАС ФУРНАДЖИЕВ2000

С КОНСУЛТ ООД

Светослав

Разнованов

200

ДИМО НИКОЛОВ2000

ПРОЕКТ ЕЙ ВИ ДЖИ (към "Кол Пойнт Ню Юръп" АД)200

ПРОФЕСИОНАЛНА ФУТБОЛНА ЛИГА

Валентин

Михов

Даряват облеклата на 2-ма абитуриенти

ОТ КАСИЧКИТЕ НА БЧК НА СЪБИТИЕТО1094Към момента - общо:

29644


+ два дарени тоалета

Приложение 2.Кратка анотация на представените колекции и модели,

и техните дизайнери
Модно ревю „Пролет в Мото-Пфое 2009” в дефилето „Това е сега”

16.04.2009 г. – Софийска градска художествена галерия
Студентите от специалност „Мода” представиха колекции, вдъхновени от различни течения в изобразителното изкуство и архитектурата, претворени в силуети и форми. Проектирани от тях щампи и ръчно рисувани мотиви изграждат новите дизайнерски решения.
Представеното ревю е едно от събитията с което специалността „Мода” с ръководител проф. Греди Асса отбелязва 10-годишнината от създаването й. Екипът от преподаватели: проф. Майа Богданова, доц. Анна Аврамова, д-р Яна Костадинова, проф. д-р Любомир Стойков, проф. Панайот Панайотов, преп. Катерина Цанева, хон.преп. Любомил Драганов, Ива Шатц, Милка Александрова, подготвят младите дизайнери за различните модни събития отбелязващи годишнината й.
1. Колекция „ОП-АРТ” на студенти II курс, специалност МОДА:

Представят модна колекция от дигитални текстилни принтове. Авангардни дамски рокли и връхни облекла с нестандартни обеми и силуети. Колекцията се фокусира върху световната модна тенденция: PRINT, показана със средствата

на Op art течението.

Автори: Андрей Николов, Борислава Каменова, Вероника Славчева, Весна Певкева, Георги Стоилов, Глория Иванова, Ина Чокова, Лиляна Петкова, Марта Пешева, Мина Голева, Николай Божилов, Росица Боршукова


2. Модели на бакалаври и магистри:
Рената Томановска, студентка IV курс представя 3 броя рокли от експериментални материи на тема „Рециклиране”.

Невена Йорданова, дипломиран магистър, разработва темата „Деконструкция на дрехата” в 8 костюма със сложни конструкции и детайли изработени от копринен сатен, лен с лурекс в сивата гама взета от архитектурата на града.

Любомира Найденова от I-ви магистърски курс показва 4 броя рокли вдъхновени от пустинните пейзажи. Най-чиста форма диалога между човека и природата приема в пустинята.Там човешките стъпки се заличават след миг и човек разбира ,че неговата власт над природата е само мираж.

Наталия Живкова – от I-ви магистърски курс изразява в 6 броя рокли модна интерпретация визуализирана в духа и със силата на Малкия принц от ендоименната творба.

София Ракова - от I-ви магистърски курс показва 6 броя младежки връхни дрехи в черен цвят със сродна конструкция, служеща за основа и цветен елемент, който се предава от модел на модел, точно като „от дума на дума” в един диалог.

Радостина Клинкова - от I-ви магистърски курс представя 4 комлекта от материи разраборени с нови технологии. Едноцветни десени с различна фактурност, оптически разчленена в пространството. Гладкостта на плата се видоизменя посредсрвом различни тегели. Чрез играта с формата, светлината падаща върху плата се видоизменя.

Ванда Колева – от IV-ти курс представя 3 комплекта - женствена, леко романтична визия на съвременната жена.

Велина Павлова – от I-ви магистърски курс показва 4 броя комплекта.

Тайни, които комуникират с минало и настояще.Предлагащи ни възможността да преминем в друга реалност, да влезем в диалог с миналото, да обогатим себе си чрез него и него чрез нас.Деница Иванова - от I-ви магистърски курс – 5 рокли на тема „ Визуалната комуникация” - цветовете оказват голямо влияние върху настроението в обществото, жените са много по склонни кам емоционални покупки, където голямо значение има цвета и следователно настроението.

Йелена Кесич – дипломиран Магистър - 4 броя облекла

Боян Петрушевски – дипломиран Магистър – 5 броя облекла

Генадий Береснев – IV-ти курс – 11 броя облекла


За допълнителна информация:

Белла Стоянова, т. 9842 273, B.Stoyanova@motopfohe.bg: Волен Чинков, т. 9842 258, V.Chinkov@motopfohe.bg

Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница