България 2006 Фондация „Работилница за граждански инициативи”Дата18.12.2018
Размер141.5 Kb.
ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

в

ЛЯТНО УЧИЛИЩЕ ПО ОБЩНОСТНО РАЗВИТИЕБЪЛГАРИЯ 2006

Фондация „Работилница за граждански инициативи” има удоволствието да Ви покани да вземете участие в Лятно училище по общностно развитие – България 2006!

Лятното училище – първо по рода си в страната, се реализира в рамките на международен проект „Диалог за общностно развитие – теория и практика в Централна и Източна Европа”, който се осъществява в партньорство с три неправителствени организации (Румънска асоциация за общностно развитие, Партньори за демократична промяна, Словакия, и Алавида, Великобритания) с финансовата подкрепа на Европейската комисия.


Проектът има за цел да повиши знанията и уменията на хора, които работят или имат интерес да работят в областта на социалното развитие.
Лятното училище по общностно развитие ще приеме 40 практици от България и Румъния, които в рамките на осем учебни дни ще могат да споделят опит, нови идеи, и разбира се, много усмивки и добро настроение. Участниците в Лятното училище ще бъдат избрани от Групата на съветници към проекта след кандидатстване по документи и индивидуални срещи. Основните критерии за оценяване на кандидатурите са: интерес за работа в областта на общностното развитие, степен на мотивация за повишаване на практически знания и умения, степен на владеене на английски език. Одобрените за участие в Лятното училище кандидати се ангажират с пълно присъствие в осемте учебни дни.

За обучители в Лятното училище са поканени представители на български и чужди неправителствени организации и институции с утвърдено име в обучението за възрастни и с многогодишен опит в областта на общностното развитие.


Лятното училище ще се проведе от 09 септември 2006 до 17 септември 2006. Работен език: английски. Подробна информация за мястото, програмата и логистични въпроси ще изпратим допълнително на записалите се за участие!
Чрез финансирането от Европейската комисия ФРГИ покрива разходите по транспорт, настаняване и хранене на участниците. Таксата за участие в Лятното училище е 60,00 лв., като средствата ще бъдат използвани за обучителни материали.
Ако проявявате интерес и бихте искали да вземете участие, моля попълнете необходимите за кандидатстване документи, описани по-долу!

Предварително благодарим на всички, които проявяват интерес, и се надяваме да се видим на Лятно училище по общностно развитие 2006!

С уважение: Илияна Николова

Изпълнителен директор

Фондация „Работилница за граждански инициативи”Приложение 1

ЛЯТНО УЧИЛИЩЕ ПО ОБЩНОСТНО РАЗВИТИЕ

БЪЛГАРИЯ 2006
ДОКУМЕНТИ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ
Пълният пакет от необходимите документи за кандидатстване в Лятното училище съдържа:


  1. Професионална автобиография (на английски език)

  2. Писмен отговор на въпроса „С какво е важно за мен участието ми в Лятно училище по общностно развитие 2006?” (на български език)

  3. Въпросник с допълнителна информация за кандидата (виж Приложение 2), попълнен на български език.

Пакетът за кандидатстване трябва да бъде изпратен по електронна поща до 17:00 часа на 10 юли 2006 г. на адрес: wcif@wcif-bg.org или tvelichkova@wcif-bg.org


Ако имате въпроси относно провеждането на Лятно училище по общностно развитие 2006 или относно условията за кандидатстване за участие, моля, обръщайте се към Теодора Величкова на телефони: (2) 980 12 68; 980 69 15; 987 98 03 или на: tvelichkova@wcif-bg.org

Приложение 2

ВЪПРОСНИК С ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КАНДИДАТАпопълненият въпросник не трябва да надвишава 3 стандартни страници1) Име и фамилия на кандидата:


2) Адрес и телефон за контакт:


3) Моля, опишете накратко какъв е Вашият опит в областта на общностното развитие:4) Моля, отбележете дали искате да представите на останалите участници практика от Вашия опит (конкретен казус, инициатива или проект, които характеризират процеси, свързани с местното развитие). Ако да, моля, опишете практиката накратко:5) Моля, отбележете дали искате да предоставите материали за Вашата общност, организацията, която представлявате, или за самия Вас. Ако да, в какъв вид предвиждате да са те?6) Бихте ли искали да разработите някоя от вечерните сесии (презентация, дискусия, фокус-група или др.) извън официалната обучителна програма? Ако да, на каква тема и по какъв начин предвиждате да се проведе?
Благодарим Ви!

Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Европейския Съюз.

Отговорност за съдържанието на настоящия документ носи единствено фондация „Работилница за граждански инициативи”. Информацията, съдържаща се в него, не отразява непременно позицията или мнението на Европейския Съюз.

Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница