Българска национална телевизия дирекция „публични комуникации”Дата10.02.2018
Размер15.26 Kb.
#57377

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ

ДИРЕКЦИЯ „ПУБЛИЧНИ КОМУНИКАЦИИ”

София, 29 юли 2013 г.

Във връзка с призива на участници в протеста за дебат с управляващите в „Референдум” на БНТ,  екипът на предаването иска да уточни, че извън това предложение, работи по подготовката на дискусия за актуалните събития в последния си ефир за този телевизионен сезон. Предложения в отвореното писмо разговор между управляващи и протестиращи, е нещо което безспорно е важно да се състои, но с гаранция за представяне на всички гледни точки към събитията.

Такъв дебат сме готови да организираме при предложени от нас професионални критерии. „Референдум” е предаване, което се утвърди като платформа за обществени дебати и дискусии. Част от този авторитет се дължи именно на редакционната свобода на екипа при формулирането на темите и прозрачният начин на избора  на гости в предаването.  Принцип, който предаването отстоява от създаването си преди 5 години.  БНТ приема положително факта, че продължава да печели доверието на обществото и се счита за медия, която гарантира обективност и плурализъм на гледните точки.

В нашите планове са организирането на поредица широки дискусии за излизането от политическата криза, в които да се включат възможно най-много позиции, включително и с представители на икономисти, синдикати и други обществени организации.

От началото на протестите в „Референдум” многократно са правени дискусии с участието на политици и представители на гражданското общество. Ние се отнасяме с уважение към всички предложения за разискване на теми в ефира на „Референдум“, каквито сме получавали многократно от зрители.


БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ

1504 София, ул. „Сан Стефано” 29

Дирекция Публични Комуникации

Тел. 02-8142308e-mail: ssimova@bnt.bg

Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница