Български лекарски съюзДата08.06.2018
Размер35.09 Kb.

БЪЛГАРСКИ ЛЕКАРСКИ СЪЮЗКратък протокол

от
З А С Е Д А Н И Е
на Управителния съвет на Българския лекарски съюз,

проведено на 1 април 2017 година

в с. Нареченски бани

Заседанието бе открито в 15,00 часа и ръководено от д-р Венцислав Грозев – председател на Българския лекарски съюз.На заседанието присъстваха членовете на Управителния съвет :

Д-р Венцислав Грозев – председател на БЛС, проф. Огнян Хаджийски и д-р Галинка Павлова – заместник-председатели на БЛС, д-р Юлиан Йорданов –председател на Акредитационния съвет на БЛС, д-р Стоян Борисов – главен секретар на БЛС, и членове: проф. Николай Габровски, проф. Борислав Китов, д-р Иван Маджаров, д-р Дафина Тачова, д-р Снежан Снегаров, д-р Юлия Бянкова, д-р Виктория Чобанова и д-р Ивелин Йоцов.Отсъстваха: д-р Пламен Панов и д-р Мариана Кирилова.

На заседанието присъстваха и: Лора Гурмева и Цветозар Младенов – адвокати на БЛС.

Към протокола се прилага копие от обсъжданите материали и списък за присъствието на членовете на Управителния съвет на БЛС с техните подписи.


Заседанието на Управителния съвет на Българския лекарски съюз премина при следнияДНЕВЕН РЕД:
1.Обсъждане на PR-стратегия на БЛС
2. Разни
/Дневният ред бе приет единодушно от присъстващите на заседанието членове на Управителния съвет на Българския лекарски съюз./

РЕШЕНИЯ

По точка 1

Обсъждане на PR-стратегия на БЛС
След представянето на PR-стратегията и продължителни дебати, Управителният съвет на Българския лекарски съюз приема представената PR-стратегия като основа за развитие на комуникационната стратегия на БЛС.
По точка 2

Разни2.1 Обсъждане предложение за приемане на Наредбата за определяне на минималните прагове на застраховане за професионална отговорност на медицинския персонал в лечебните заведения

Управителният съвет на Българския лекарски съюз прие да се изработи становище, в което минималните прагове за професионална отговорност на медицинския персонал да се диференцират по видове лечебни заведения и специалности, в срок до 2 април т.г. Становището да бъде изпратено до министъра на здравеопазването.


2.2 Международни срещи
2.2.1 Управителният съвет на Българския лекарски съюз дава съгласие за участие в Събора на Европейския съюз на медицинските специалисти (UEMS) в Тел Авив (Израел), което ще се проведе на 26–28 април 2017 година, да бъде командирован проф. д-р Николай Габровски (или д-р Юлия Бянкова, ако проф. Габровски е възпрепятстван).

2.2.2 Управителният съвет на Българския лекарски съюз дава съгласие за участие в Общото събрание на Европейската федерация на лекарите на заплата (FEMS) в Ротердам (Холандия), което ще се проведе на 11–13 май 2017 година, да бъде командирован д-р Юлиан Йорданов.

2.2.3 Управителният съвет на Българския лекарски съюз дава съгласие за участие в Симпозиума на Международната асоциация на медицинските регулаторни органи (IAMRA) на тема „Системи за гарантиране на постоянната компетентност на лекарите – измерване на тяхното въздействие и стойност”, който ще се проведе на 05–06 октомври 2017 година в Лондон (Великобритания), да бъдат командировани д-р Юлия Бянкова и д-р Юлиан Йорданов.
2.3 Актуална информация относно Третата научно-практическа конференция на БЛС

Д-р Юлиан Йорданов докладва за хода на подготовката на Третата научно-практическа конференция на БЛС, която ще се състои на 20-23 април 2017 година в гр. Несебър.


2.4 Отменени стипендии от фирма „Актавис”

Управителният съвет на Българския лекарски съюз реши, част от административните разходи да послужат за компенсация на седем стипендии, отказани от фирма „Актавис”, които дса се изплащат от месец април 2017 г.

/Заседанието беше закрито в 18:40 ч./

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА

УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА

БЪЛГАРСКИЯ ЛЕКАРСКИ СЪЮЗ:


/Д-р Венцислав Грозев/

ГЛАВЕН СЕКРЕТАР НА

УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА

БЪЛГАРСКИЯ ЛЕКАРСКИ СЪЮЗ:


/Д-р Стоян Борисов/Заседание на Управителния съвет на Българския

лекарски съюз - 1 април 2017 година
Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница