Българският форум на бизнес лидерите връчи своите Награди за отговорен бизнес 2013 Статуетката в категорията „Инвеститор в човешкия капитал”Дата24.07.2016
Размер35.21 Kb.
Българският форум на бизнес лидерите връчи своите Награди за отговорен бизнес 2013

Статуетката в категорията „Инвеститор в човешкия капитал” получи ЧЕЗ България за проекта „ЧЕЗ – инвеститор в здравето и знанието на служителите”. Той е част от политиката на компанията за осигуряване на непрекъснати възможности за професионално и личностно развитие на служителите. Втората награда бе присъдена на Мобилтел за проекта Top Performers Program, който цели да мотивира и признае заслугите на професионалистите с изключителни постижения в компанията. С трета награда бе отличена Енерго-Про Варна за проекта „Фонд за лечение на служители“, който подкрепя финансово и морално служителите на компанията и техните семейства, нуждаещи се от скъпоструващо лечение. Министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов, който връчи наградите в категорията, отбеляза, че „корпоративната социална отговорност вече е част от модерната социална политика”.

Призът в категорията „Маркетинг, свързан с кауза” бе присъден на Ивентас, които са партньори на проекта „Човечността има лице” – кампания за набиране на средства за ремонт и купуване на оборудване за първия в България детски кабинет за бъбречна диагностика. Подгласници в тази категория станаха Каменица с „Каменица ФЕН купа” – най-големият турнир по футбол за непрофесионалисти в България, и Компас с инициативата „Поправи детството”, с която от 2008 г. насам 8% от цената на продуктите с марка Happy Junior се даряват в подкрепа на каузата на фондация „За Нашите Деца” всяко дете да има семейство. Финалистите получиха наградите си от Бранимир Ботев, заместник министър на икономиката и енергетиката, който поздрави Форума за организирането на Наградите за отговорен бизнес и компаниите за избора им да се ангажират с обществени проекти.

Голямата награда в категорията „Инвеститор в знанието” отиде при Телерик за проекта „Академия на Телерик”. Инициативата предоставя безплатно качествено и достъпно за всички възрасти обучение в областта на информационните технологии и разработката на софтуер. Мусала Софт грабна второто място с проекта Конкурс по програмиране CodeIT – частен национален конкурс по програмиране с 14-годишна история. Трето място в категорията зае Еврофутбол с проекта „Готови за успех”, с който компанията вече седем години осигурява стипендии за обучение на младежи в неравностойно положение. Иван Кръстев, заместник-министър на образованието и науката, който връчи наградите, отбеляза силната конкуренция в категорията и поздрави всички участници.

Призът в категорията „Инвеститор в околната среда” бе присъден на Екопак България за проекта „3D Екобус”. С помощта на уникалния иновативен мобилен образователен център 80 000 деца в 500 училища и 5000 служители в 80 общини са обучени в разделно събиране и отговорност към околната среда и обществото. Отличието дава право на компанията да участва в Бизнес наградите за околна среда на Европейската комисия през 2016 г. в Брюксел. Втора награда бе отсъдена на Есри България. Призът е за изработката на онлайн карти и пространствени анализи за всички етапи на кампанията на bTV „Да изчистим България за един ден”. Трето място получи ЧЕЗ Разпределение България за инвестицията си в опазването на околната среда и биологичното разнообразие, с която компанията опазва живота на щъркелите и белоглавите лешояди. При връчването на отличията кметът на София Йорданка Фандъкова отбеляза, че зелените призове са особено ценни.

Социалният министър Хасан Адемов връчи и наградите в традиционно силната категория „Инвеститор в обществото”. Голямата награда заслужи GLOBUL за проекта „GLOBUL подкрепя създаването на Дневен център за хора с интелектуални затруднения”. Центърът създава подходяща среда за адаптация в обществото на хората с леки интелектуални затруднения, като им осигурява независимост и така подпомага дългосрочното решаване на този значим социален проблем. На второ място бе класирана Райфайзенбанк за дарителската инициатива „Избери, за да помогнеш”, с която обществено значими проекти на неправителствени организации, болници, пациентски организации и други получават финансова подкрепа. Третото място бе отсъдено на Пощенска банка за проекта The No Project/PLAY 4 CHANGE, който цели информираност за деликатния проблем с трафика на хора с помощта на музика, изкуство и социални медии.ЕЙМС Хюман Кепитал България грабнаха специалния приз “Най-добра социална политика на малко или средно предприятие” за проекта „Не питай какво може България да направи за теб, а помисли какво Ти можеш да направиш за България”. За целия екип в AIMS Human Capital корпоративната социална отговорност е желание да промени света наколо не само днес и сега, а устойчиво, като дейностите им със социална насоченост и участието им в различни каузи увличат все повече съмишленици и партньори по пътя към по-добро и единно общество. Наградата връчи Радослава Ганозова, директор комуникации на Актавис, Златен спонсор на церемонията.

Наградата ENGAGE отиде при СИБАНК за проекта „Синьо лято”, променил не само подхода към децата от социалните домове, а и отношението към доброволчеството сред служителите в самата компания. Носителят на специалното отличие се определя от Международния форум на бизнес лидерите – Великобритания, и отличава компаниите, които успяват да ентусиазират и привлекат всички свои служители в социално отговорните си дейности, а наградата бе връчена от Тим Буйсере, търговски аташе в посолството на Великобритания в България.
Каталог: resources -> files
files -> Икономически отношения Австрия – България
files -> Бизнес форум българия кипър
files -> Бизнес делегация и посещение на изложението за подизпълнители elmia subcontractor, гр. Йоншопинг, Швеция
files -> Списък на фирмите от Тайван, заявили участие в Трети бизнес форум София-Тайпе, 07. 10. 2013 в бтпп
files -> Постижения на отличените в първите годишни награди toyp категория: „Бизнес, икономика и/или предприемачество“ Отличен: георги държанлиев
files -> „развитие на управленския капацитет и растеж на мсп“ – оп „иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020
files -> Програма 15 март 2012 г. Пристигане и настаняване на участниците
files -> Програма на българска бизнес делегация до град Кайро, Арабска република Египет 30 януари 03 февруари 2015 г
files -> Tata Consultancy Services


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница