Блог на Nina YurlovaДата21.01.2018
Размер154.51 Kb.
http://beewellness.ru/blog/beemaster/

блог на Nina Yurlova nina_yurlova@mail.ru


Български превод на статията „ Солевые повязки” (Солени превръзки), публикувана в блога на 11.03.2011г.

ОТ БЯЛАТА СМЪРТ КЪМ БЯЛОТО СПАСЕНИЕ

Анна Горбачева, Курск


По време на Великата Отечествена война работех като старша операционна сестра в полевата болница със забележителния хирург Иван Иванов Щеглов, който широ-ко използваше наситен разтвор от готварска сол при наранявания на кости и стави. Голями и мръсни рани той покриваше с голяма салфетка от рехава тъкан, обилно напоена с наситен солен разтвор. След 3-4 дни раната ставаше чиста и розова, тем-пературата се нормализираше, след което се правеше гипсовата превръзка После раненият се изпращаше в тила. По този начин при нас практически нямаше смърт-ни случаи.
10 години след войната аз използвах метода на Щеглов, опитвайки се със солеви тампони да излекувам кариес, усложнен с гранулом. Така аз излекувах моите зъби за 2 седмици.
След този малък успех реших внимателно да проуча влиянието на наситения солен разтвор върху вътрешни патологични процеси в организма като холецистит, неф-рит, хроничен апандисит, ревмокардит, следгрипни белодробни възпалителни про-цеси ,ставен ревматизъм, остеомиелит, абцеси след инжекции и др.
Още през 1964г в поликлинични условия под наблюдение на опитен хирург, който поставяше диагнозата и подбираше пациентите, със солени превръзки беше изле-куван хроничен апандисит у двама болни за 6 дни. За 9 дни без рязане беше изле-куван абцес на рамото. За 5-6 дни беше ликвидиран бурсит на колянна става, не-поддаващ се на никакви консервативни средства за лечение.
Тези факти показват, че соленият разтвор има абсорбиращи свойства, поглъща от тъканите само течността, а запазва левкоцитите, еритроцитите и живите клетки на самата тъкан. Знаейки, че наситеният разтвор от готварска сол е абсорбатор, вед-нъж го изпробвах върху себе си при изгаряне 2-3 степен.Отчаяна от аптечните средства да намалят болката наложих върху изгореното солена превръзка. След минути болката намаля, остана само леко парене и след 10-15 минути аз заспах спокойно. Сутринта нямаше болка, а след ньколко дни изгореното заздравя и стана като обикновена рана.
Ето още примери от практиката:

Веднъж по време на командировка в района наех квартира, където децата бяха бол-ни от коклюш. Те кашляха непрекъснато и мъчително. За да избавя децата от стра-данието им поставих на гръбчетата солени превръзки. След половин час кашлянето спря и не се появи до сутринта. След 4 превръзки болестта изчезна напълно.


Дете на 4,5 години се беше натровило от некачествена храна. Лекарства не пома-гаха. Около обяд му направих солена превръзка на корема.. След половин час гаде-нето и диарията спряха, постепенно и болките спряха, а след 5 часа изчезнаха всич-ки признаци на отравяне.
Убедена в положителното въздействие на солените превръзки върху обикновените патологични процеси, реших да ги приложа и при лечение на тумори. Хирургът на поликлиниката ми предложи да поработя с болна, при която се беше появила рако-ва бемка на лицето. Използваните за такива случаи методи не помагаха. За половин година лечение бемката на жената беше се уголемила и почервеняла.Започнах да прилагам солени пластири. След първия пластир туморът избледня и се посви. След втория резултатът беше по-добър. След четвъртия пластир бемката придоби нормалния си цвят и вид, както преди активирането. С петия пластир лечението за-върши без оперативна намеса.
През 1966г при мен дойде студентка с аденом на млечната жлеза. Лекарят поста-вил диагнозата беше планирал операция. Посъветвах болната за няколкото дни до операцията да поставя на гърдата си солени превръзки. Те помогнаха и операция не се наложи. След половин година у това момиче се появи аденом на другата гърда. Солените превръзки и този път помогнаха да се избегне операция.След 9 години аз позвъних на пациентката. Тя ми каза, че успешно завършила обучението си, чув-ствала се добре, повече рецидиви на болестта нямало, но като спомен от аденомите имала малки уплътнения на гърдите. Мисля, че това са изчистените клетки на бив-шия тумор, които са безвредни за организма.
В края на 1969г при мен дойде още една жена с раков тумор на двете гърди – научен сътрудник в музея. Беше й поставил диагнозата и дал направление за опера-ция професор по медицина. Отново помогна солта – туморът се разсея без опера-ция. При тази жена също бяха останали уплътнения на мястото на тумора.

В края на същата година добих опит в лечението на простатната жлезал В област-ната болница препоръчваха на болния обезателно операция. Той реши първо да опита със солени превръзки. След деветата процедура пациентът оздравя. Здрав е и до днес.

Ще разкажа за още един случай, с който се сблъсках при работата си в поликли-никата. От три години жена страдаше от левкемия.-при нея бързо спадаше кръв-ният хемоглобин. Всеки 19-ти ден на нея й се преливаше кръв , което я поддър-жаше. Разбрах, че преди заболяването пациентката е работила в обувна фабрика с

химически бои. Това беше и причината за заболяването – отравяне с последвало нарушение на кръвотворната функциа на костния мозък. Посъветвах я да приложи солени превръзки по следния начин: да редува една нощ превръзка тип „блуза”, следващата нощ превръзка тип „панталон” в течение на 3 седмици. Жената прило-жи съвета ми и в края на лечебния цикъл нейният хемоглобин започна да се увели-чава. След 3 месеца срещнах пациентката –тя беше напълно здрава.


Обобщавайки резултатите от моето 25 годишно наблюдение върху използването на наситен разтвор от готварска сол за лечение стигнах до следните изводи:
1. 10 % - ният разтвор от готварска сол е активен абсорбатор. Солта взаимо-действа с водата не само при директен контакт, но и през въздух, плат, тъкани в организма.

Приета вътрешно солта поглъща и задържа водата в клетките и междуклетъчните пространства, локализирайки я в местата където е самата тя. Прилагана външно (като солени превръзки) солта влиза в контакт с тъканната вода, изсмуква я, поглъща я през кожата или лигавицата. Количеството на всмуканата от пре-връзката вода е право пропорционално на количеството изтласкан навън от нея въздух. Поради това ефектът от солената превръзка зависи от това колко тя е хигроскопична, въздухопропусклива. Това на свой ред зависи от свойствата на използвания за превръзката плат и от неговата дебелина.


2. Солената превръзка действа локално, само върху болния орган, поразения

участък като въздейства и в дълбочина. На мястото на всмуканата от преврэзката вода от подкожня слой в него навлиза тъканна вода от по-дълбоките слоеве, увли-чайки със себе си болестотворните субстанции:микроби, вируси, неорганични ве-щества, токсини и други. По този начин за времето на действие на превръзката ста-ва обновяване на течностите в тъканите на болния орган и тяхната дезинфекция – очиствоне от патогенните фактори , а следователно и ликвидиране на патогенния процес. В този процес платът играе ролята на своеобразен филтър, пропускащ през себе си микроорганизми и други частици , които са по-малки от пролуките между нишките му.


3. Превръзката с наситен солен разтвор действа постоянно. Лечебният резултат се постига в течение на 7 -8 дни. В отделни длучаи е небходим по-дълъг срок.

ПОСТАВЯНЕ НА СОЛЕНИТЕ ПРЕВРЪЗКИ

При хрема и главоболие : За през нощта се прави кръгова превръзка около челото и тила. След час – два хремата преминава, а до сутринта изчезва и главоболието.

Превръзка на главата е добре да се прави и при повишено кръвно налягане, тумори,

водянка. Обаче при атеросклероза е по-добре да не се прави , тъй като превръзката обезводнява още повече главата. За кръговата превръзка на главата се прилага са-мо 8% -ов солен разтвор.
При грип : Да се направи превръзка на главата още при първите болестни симпто-ми. Ако инфекцията вече е успяла да проникне в гърлото и бронхите се правят ед-новременно две превръзки. Едната се прави на главата и шията от мек, тънък плат в 3-4 слоя, а втората се поставя на гърба и се състои от една мокра кърпа в два слоя, а над нея втора суха кърпа също в два слоя. Превръзките се оставят за цялата нощ.
При болести на черния дроб: (възпаление на жлъчния мехур, холецистит, цироза )

Превръзката на черния дроб (памучна кърпа в 4 слоя) се поставя по следния начин: във височина – от основата на лявата гърда до средата на напречната коремна ли-ния; в ширина – от гръдната кост и вертикалната средна линия на корема отпред до гръбначния стълб отзад. Плътно се бинтова със широк бинт, по-стегнато на корема. След 10 часа превръзката се снема и за половин час се поставя гореща грейка на подлъжичната област .От дълбокото загряване се разширяват жлъчните пътища, което осигурява свободно оттичане към червата на обезводнената и сгъстена жлъчна маса (жлъчен сок). Без затоплянето след няколко превръзки тази жлъчна маса би запушила жлъчните пътища и може да причини остри режещи болки.


При аденоми, мастопатии и рак на млечните жлези: Обикновенно се поставя върху двете гърди 4-слойна, плътна,но не и задушаваща солена превръзка. Поставя се за през нощта и се държи 8-10 часа. Срокът на лечението е 2 седмици, а при рак – 3 седмици.

При някои хора превръзката на гърдите може да предизвика понижаване на сър-дечния ритъм. В такива случаи превръзките да се прилагат през ден.УСЛОВИЯ ПРИ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА СОЛЕНИЯ РАЗТВОР

1. Соленият разтвор трябва да се прилага само като превръзка и в никакъв случай като компрес, защото превръзката трябва да е въздухопропускаща!


2. Концентрацията на сол не тръбва да е повече от 10%. Превръзка с по-висока концентрация на разтвора причинява болка в мястото на полагането й и разрушава капилярите в тъканите под нея.

8% - ов разтвор ( 2 чаени лъжички сол в 250мл вода) се прилага за превръзки при деца. 10 %-ов разтвор е за възрастни ( 2 чаени лъжички сол в 200 мл вода). Водата може да е обикновена и не е задължително да е дестилирана.


3. Преди полагане на превръзката трябва да се измие добре мястото с топла вода и сапун, а след процедурата да се отмие солта от тялото с влажна кърпа.
4. Много важен е изборът на плат за превръзката. Той трябвя дя е хигроскопичен и чист, без остатаци от мазнини, секрети, спирт, йод. Кожата също трябва да е чис-та. За превръзка най-добре е да се използва ленено или памучно платно , но не ново а многократно прано. Идеалният вариат е марлята.
5. Ленената или памучна кърпа се сгъва на не повече от 4 ката (слоя, пласта), а марлята – до 8 слоя. Само при въздухопропусклива превръзка става изсмукване на тъканна течност.
6. Поради циркулацията на разтвора и въздуха превръзката предизвиква чувство на хлад. Поради това превръзката трябва да се напоява с горещ наситен разтвор (60 -70 º С). Преди поставянето й тя мохе да се поохлади малко чрез изтупване на въз-духа.
7. Превръзката трябва да е със средна влажност – не много суха, но и не много мокра. Тя трябва да се държи на болното място 10 – 15 часа.
8. Върху превръзката не трябва да се поставя нищо. (През нощта все пак трябва да се завием , иначе превръзката изстива и се усеща студ, а така тя се позагрява и става приятно топло. Забележка на Н. Юрлова).

За да се закрепи превръзката тя трябва да се бинтова към тялото достатъчно плътно. Това става със широк бинт за тялото , корема, гръдния кош , а с тесен бинт за пръсти, китки, стъпала, лице, глава. Раменния пояс се бинтова на осморки през подмишниците откъм гърба.


При белодробни процеси (в никакъв случай не се поставя превръзка при наличие на кръвотечение в белия дроб!) превръзката се поставя на гърба, като се стараем да се покрие колкото е възможно по-точно болната област. Бинтоването на гръдния кош се прави колкото може по-плътно, но не да пречи на дишането, не задушаващо.
P.S.Компресът (превръзката) може да се използва и за козметични цели – намалява торбичките под очите и изчиства кожата.
Анна Горбачева, г. Курск
Сол - макар и да не е панацея от всички беди, но....................

===============================================================


В 17 брой (2000г.) на списание „ЗОЖ” беше публикувана моя статия под заглавие „От бялата смърт към бялото спасение”. От цялата страна на адреса ми се изсипа поток от писма и позвънявания с почти еднотипни въпроси : как се приготвя наситен солен разтвор и как той се прилага за конкретни заболявания.

В медицинската практика се използва обикновено 10% -ов воден разтвор на готварска сол (само каменна и никаква друга!), т.е. 100 гр сол на 1л вода.

За лечение на черен дроб, далак, задстомашна жлеза, бъбреци, както и за превръзки на главата е по-добре да се използва 8 -9 %-ов разтвор (80 – 90 грама сол в 1л во-да). Солта за разтвора трябва точно да се измерва ; съдът с разтвора трябва да се държи затворен, за да не се изменя концентрацията му следствие изпаряването.

За приготвяне на наситен разтвор не всяка вода е подходяща. За тази цел не е под-ходяща вода от извори, артезиански кладенци, морска и особенно такава сдържаща йодни соли, които неутрализират в разтвора готварската сол и превръзката губи ле-чебните, абсорбиращите и антимикробните си свойства. Поради тази причина е най-добре да се използва дестилирана вода (от аптеката) или в краен случай очис-тена дъждовна или снежна вода.


Солената превръзка се прави само от хигроскопична, добре намокряща се във вода памучна тъкан – многократно изпирани( не нови, не за хранене и не колосани) „вафлени” тънки кърпи в 3-4 ката (слоя, пласта). Също може да се използва хигро-скопична медицинска марля в 8-10 ката както и хигроскопичен, по-добре вискозен, памук за тампони.
01. При главоболие, предизвикано от възпалителни процеси, водянка, отоци на мозъка и мозъчната ципа (при менингити, арахноидити), заболявания на други ор-гани ,например при грип, сепсис, тиф, кръвотечения следствие умствена и физи--ческа преумора, след инсулт, а също при мозъчни тумори солената превръзка се прави във вид на шапка по цялата глава или като широк пояс около главата от бинт в 8-10 ката, напоен в 9%-ов разтвор и изтискан не много силно. Цялата повърхност на превръзката обезателно се бинтова с тесен марлен бинт. Отгоре се поставя суха превръзка от 2 слоя, по-добре от басма или от стара марля. Превръзката се поставя за 8-9 часа през нощта до изсъхването. Сутринта се сваля, превързочния материал се изплаква добре с топла вода, а главата се измива.
Внимание: При склероза на мозъчните съдове солената превръзка е противопоказна!
02. При хрема, синузити (хайморити, фронтити) превръзката се поставя във вид на 6-7 слоен марлен пояс върху челото (при фронтити), на носа и бузите като върху крилата на носа се подлагат памучни тампони, които да притискат превръзката

към кожата на лицето в тези зони. Тези превръзки се бинтоват чрез 2-3 оборота на тесен бинт, държат се по 7-8 часа и се прилагат до излекуването. През деня устната кухина и носа трябва 2-3 пъти да се изплакват със по-слаб разтвор: половин средно голяма чаена лъжичка сол в гореща чаша (250мл) вода, може и чешмяна.


03. З ъбен кариес също се лекува с марлена лента в 8 ката, напоена в 10%-ен солен разтвор , поставена на цялата челюст с болния зъб и бинтована с тесен бинт на 2-3 оборота околовръз. Такава превръзка се поставя за цяла нощ в продължение на 1-2 седмици , след което болният зъб трябва да се промбира.

Кариес и парадонтоза може да се лекуват и по друг начин: след вечеря, преди сън, да се задържи в устата глътка 10%-ен солен разтвор за 5-7 минути , след което се изплюва. След това нищо не трябва да се слага в устата. При зъбна болка, дори и под коронка, тази процедура да се изпълнява по няколко пъти.

При кариес, усложнен с гранулом, а също и при възпаление на венеца около болния зъб, върху венците (зад бузата) се поставя плътен памучен тампон (по-добре от вискоза) с дебелина като палец, напоен с 10%-ен разтвор и изтискан почти до сухо. Тампонът се държи цяла нощ.

При достатъчно голями дупки в зъбите може да се напъхат в тях (с игла или крива малка ножичка) малки, напоени в разтвора и добре изтискани, памучни тампон-чета, които се сменят след всяко хранене. Курсът на лечение с превръзки отвън (на челюста) и тампони е до 2 седмици, след което трябва зъбите да се пломбират.


04. Ангина, ларингити, трахеити, възпаление на слюнчените и щитовидната жле-зи (гуша) добре се лекуват с марлена превръзка в 6-7 слоя (от широк бинт), напоена в 10%-ен солен разтвор , поставен на шията за през нощта, а при наличие на главо- болие също такава превръзка-лента се поставя и на главата. Двете превръзки-ленти (или една обща по-дълга лента , поставена на шията и главата) се бинтоват с един тесен марлен бинт. Долният край на шийната превръзка (за да не се запрята нагоре) се бинтова към тялото с един оборот на бинта през подмишниците на двете ръце и гърба, като се завършва с бинтоването на шията , без да пречи на дишането.
05. При пневмонии, бронхити, плеврити, емфизем, астма с инфекциозен произ-ход, рак на белия дроб превръзката с 10-%ен разтвор се поставя на целия гръб, обезателно върху огнището на болестта и дори върху целия гръден кош (при мъ-жете). Изпълнява се от две „вафлени” кърпи , всяка от тях сгъната в 2 ката на-пречно. Едната кърпа се напоява в не-много горещ солен разтвор, изтисква се средно (изтискания разтвор се излива обратно в съда, тъй като той не е развален). Върху влажната кърпа се поставя сухата също в два ката. Двете кърпи заедно се бинтоват , плътно но не задушаващо, с два широки марлени бинта. Горната половина на гърба, раменния пояс, се бинтова с единия бинт във вид на напречни осморки през подмишниците на двете ръце.
Долната половина на гърба се бинтова с другия бинт в кръг около долната част на гръдния кош. Бинтоването се извършва по цялата повърхност на кърпите.

Курсът на лечение за възпалителни процеси на белите дробове е 7-10 превръзки, поставяни ежедневно. За рак - 3 седмици, като първата седмица се поставят еже-дневно, а останалите 14 превръзки – през нощ. Тези превръзки се държат 10 часа до изсъхване.


06. При мастопатии, аденом, рак на едната гърда превръзка се прави с 10%-ен разтвор от една „вафлена” кърпа, сгъната напречно в3-4 слоя. Поставя се като пояс широк 25см обезателно и на двете гърди. Ако има рана, тя първо се покрива с марля в 2-4 слоя, напоена в разтвор,Отгоре се поставя кърпата и двете заедно се бинтоват със широк марлен бинт, без да се пречи на дишането.

Мастопатия и други възпалителни процеси на гърдите се лекуват с превръзка за една до две седмици, рак - 3 седмици (първата седмица– ежедневно , останалите – през нощ). Поставя се превръзката за през нощта и се държи по 9-10 часа.


07. При възпаления на сърдечния мускул и обвивката на сърцето (миокардити, ендокардити, перикардити) в загрят до 70ºС 9%-ен солен разтвор се намокрят (и изтискват) само крайщата на лента от „вафлена” кърпа, сгъната по дължина в 3 ката. Тази лента се прехвърля през лявото рамо, като единият край покрива сърцето отпред, а другия-отзад (между лопатките). Двата края се бинтоват със широк марлен бинт в кръг около гръдния кош. Превръзката се поставя през нощ, в течение на 2 седмици. Държи се през цялата нощ.
Внимание: Стенокардия, изхемична болест, порок на сърдечните клапи не се лекуват със солени превръзки!
08. При намаление на кръвния хемоглобин, радиационно облъчване такава солена превръзка от 3-4 слоя „вафлена” кърпа (или 8 слоя марля) се поставя на целия гръден кош отпред. Тя трябва да пакрива гръдната кост, черния дроб, далака – кръвотворните органи. Курсът за лечение на тези органи е 2 седмици (първата –всяка нощ, останалата – през нощ). При радиационно облъчване едновременно се прави солена превръзка и на шията в областта на щитовидната жлеза.
09. При холецистит, хепатит, цироза, гастрит и панкреатит такава превръзка от „вафлена” кърпа, сгъната напречно в 4 слоя, се поставя като пояс широк 25см и обхващащ долната половина на гръдния кош и горната половина на корема (от ос-новата на гърдите при жените ,а при мъжете от гръдните зърна до пъпа). При водянка в корема се поставя превръзка на целия корем. Тази превръзка се бинтова с един-два широки бинта. Държи се също 9-10 часа. Курсът за лечение е 7-10 превръзки.

При болни със стеснени жлъчни пътища след 6-7 превръзки е възможно да се появят усещания за разпъване и дори тъпа болка „под лъжичката” – това е от

натиска на сгъстения (под влияние на превръзката) жлъчен сок върху стените на жлъчния мехур, който сок се задържа в мехура и жлъчнште пътища. В такъв случай сутрин след сваляне на превръзката, предизвикваща тези оплаквания, трябва да се наложи гореща гумена грейка в „подлъжичната” област. Грейката се завива с кър-па в два ката и върху нея се ляга „по очи” за 10-15 минути (в това време черния дроб се очиства от инфекцията и грейката не е опасна за него). След всяка следва-ща превръзка до края на лечението се слага грейка независимо от това дали се по-явява отново неприятното усещане „ под лъжичката” или не. Грейката разширява жлъчните пътища и жлъчният сок свободно протича към червата.
Полипи, тумори, в това число и рак, в тази част на тялото, както и другаде, се ле-куват със солени превръзки в течение на 3 седмици (първата седмица – всяка нощ, останалите – през нощ).
Забележка: язва на стомаха и дванадесетопръстника, запек, преплитане на червата, хернии, белези, шевове солената превръзка не може да излекува, камъни не може да раздроби и премахне.
10. Възпаления на чревната лигавица – ентерити, колити, апандисити –с превръзка от кърпа в 3-4 ката поставена за през нощта върху целия корем, може успешно да се излекуват за една седмица. При отравяне, например с развалена храна са дос-татъчни 3-4 превръзки за по 9-10 часа, при децата – 1-2 превръзки със същата продължителност, за да се изчистят червата от отровите.
За спиране на диарията, следствие на същия причинител, при възрастните са достатъчни да се приемат две глътки от 9 - 10 % -ниа разтвор , най-добре на празен стомах, в интервал от 1 -2 часа.
11. Патология на органите в голямия таз – колити, полипи, рак на правото черво, хемороиди, простатити, аденом на простатата, възпаления и тумори на органите в малкия таз – миоми, фиброми, рак на матката и яйчниците, а също и възпаления на лигавицата на пикочния мехур и тазобедрените стави се лекуват със солени пре-връзки от две „вафлени” кърпи.

Едната, сгъната на две по дължина се напоява в затоплен 10% - ен разтвор, изтисква се средно и се поставя около таза. Отгоре по същия начин се поставя втората кърпа също сдвоена надлъж и двете заедно се бинтоват с два широки марлени бинта. Във вдлъбнатините на слабините се поставят плътни ролки, които притискат превръзката към тялото в тези вдлъбнатини. Те се забинтоват с един оборот на бинта около бедрата и се закрепват към последния с карфици. Тази

превръзка трябва да покрива отпред долната част на корема (от пъпа до срамното възвишение включително),а отзад кръста и седалището(от средата на кръста до ануса).

В тази област възпалителните процеси трябва да се лекуват в течение на 2 седмици ,рак – 3 седмици, при което и в двата случая през първата седмица се поставя пре-връзка всяка нощ, а през останалото време превръзките са през нощ.


12.Солената превръзка добре действа и на хипертонията – понижава кръвното на-лягане. Ако хипертонията е предизвикана от стресови състояния (нервни сътресения, преживявания) достатъчно е да се направят 3 – 4 превръзки върху кръста от кърпа в 3-4 ката, намокрена в 9% - ен солен разтвор и изтискана после. Тя се бинтова с един широк бинт. Ако кръвното налягане се повишава следствие бъб-речни болести, например пиелонефрит, то трябвя дя се лекуват бъбреците. В такъв случай се правят 10 – 15 превръзки на кръста за цялата нощ. Ако иматге и главо-болие, особено в тилата област, шум в ушите едновременно с превръзките на кръста се правят 3 – 4 превръзки и на главата в кръг, като обезателно обхващат и тила..Тези главови превръзки се изпълняват от 8 -10 слоя марля, напоени с 9%-ен солен разтвор.
13. Артрити, полиартрити, бурсити, ревматизъм на големите стави (коленни, лакътни, глезенни) се лекуват с превръзки, слагани всяка нощ в продължение на 2 седмици. Прилага се 10%-ен солен разтвор. Изпълняват се със широк марлен бинт. Бинтоват се не само самите стави, но и 10-15 см в крайщата извън тях.
14. Острата болка при изгаряне на неголяма площ от тялото се снема за 3-4 мину-ти със солена превръзка от мека материя, напоена в 10%-ен разтвор. Обаче, неза-висимо от преминаването на болката превръзката трябва да се остави за 8-9 часа. След това може да се маже с мехлеми или да се прилага открито лечение съгласно назначенията на лекар. Смятам, че солените превръзки биха помогнали и при об-ширни изгаряния.
А. Горбачева

г. Курск
Уважаеми болни, наситеният разтвор на готварска сол не е панацея за всички бо-лести. В този кратък текст аз разгледах редица болести, без очните, които не трябва да се лекуват с този метод. Повтарям, солените превръзки ефективно лекуват възпалителни процеси,поддуване на тъканите, бързо намалява болката от кзгорено, лекува някои тумори ( липоми не лекува, вероятнво не лекува и някои други тумори, което може да се установи само опитно).Превръзката е безопасна, ако точно се спазват дадените препоръки. Неспазването им може да предизвика нежелателни последствия. Например , превръзка с по-концентриран от 10% разтвор, особено при продължително лечение, сама може да предизвика остра болка в тъканите, спукване на капиляри и някои други усложне-ния. Ако сте решили да се лекувате със солена превръзка, в началото уточнете със своя лекар характера на заболяването си.

ЗОЖ № 10, 11.2002
Каталог: 500 -> ANTON%20VASSILEV -> Disk%20C -> Users -> Ivan -> Pictures -> DCIM1 -> Zdravoslovni
500 -> Докладна записка от стефан михайлов стефанов
500 -> Дубай златен блясък и пустинно очарование 7 нощувки / 8 дни включена екскурзия на Дубай Дата Есен 2017
Ivan -> Кабелна телевизия
Ivan -> 1. Обект,предмет и метод на стокознанието
Ivan -> Закон за доброволчеството в бг право на примерно 12 дни в годината да се зачитат като курсове, и дори да се води за стаж
Ivan -> Списък сак "академик" 20. 10. 2011
Zdravoslovni -> Блогът на Laura
Ivan -> Една забранявана и малко известна книжка на георги раковски за руската антибългарска политика


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница