Bmw демонстрира иновации на ces 20144



Дата10.01.2017
Размер31.34 Kb.
#12414
Новина

BMW демонстрира иновации на CES 20144

Компанията доказва защо е един от водещите автомобилни производители в света.

Източник: BMW



По време на Consumer Electronics Show (CES) в Лас Вегас 2014, най-важното изложение в САЩ за разработки в областта на дигитализирането и свързаността, BMW подчерта лидерската си позиция чрез иновативни бъдещи разработки и нови приложения за серийните автомобили, включително нова технологична област на развитие на BMW ConnectedDrive - BMW ActiveAssist, която обединява функции и иновации, следваща стъпка в областта на автоматизираното шофиране.

Автоматизирано шофиране в граничен режим

С новаторски, изследователски прототип, който се движи до голяма степен автоматизирано, чрез усъвършенствана контролна техника BMW Group демонстрира най-висока сигурност дори и при управление на автомобила в граничен режим. Освен това при тестове по състезателната писта експерименталният автомобил доказва и големите възможности на новото поколение системи за контрол на автомобила. Те се намесват активно в промяната на посоката на движение и в същото време осигуряват перфектна координация между електронно управляваното кормилно управление и педалите на спирачката и газта. По този начин те правят решителната крачка напред спрямо сегашните системи, които при недозавиване и презавиване реагират с целенасочени спирачни намеси.

Особена връзка: BMW i3 и Samsung Galaxy Gear

Бързото разпространение на смартфоните превърна интернет приложенията и дигиталните услуги в неразривна част от всекидневието. Днес smartwatch като например Samsung Galaxy Gear открива нови перспективи. Освен функциите на ръчен часовник той отразвява и информацията от свързания с него смартфон директно върху китката. BMW е първият автомобилен производител, който ще представи прототип на електронен ръчен часовник, който изобразява функциите на автомобила. Samsung Galaxy Gear с функциите на BMW i Remote App има същите възможности като BMW i Remote App, което по всяко време свързва водача с неговото BMW i3 и го подпомага идеално и ефективно дори и когато е извън автомобила. Samsung Galaxy Gear с функциите на BMW i Remote App информира за степента на зареждане на батерията, остатъчния пробег и опционално зададените часове на отпътуването на първия чисто електрически премиум автомобил в компактния клас. Освен това прототипът показва и дали прозорците, вратите или стъкленият покрив са затворени, като дава възможност – дори и чрез гласова команда на S Voice, гласовия асистент на Samsung – за въвеждане на цел в навигационната система на автомобила, както и за предварителна климатизация на интериора.

Работещите с камера асистиращи системи увеличават сигурността в нови класове автомобили

Напредъкът при технологиите на камерите и видеозаснемането отдавна дават възможност визуалната информация да служи като база за модерните асистиращи системи. При серийните модели разположената по средата на предното стъкло в основата на огледалото за обратно виждане камера подава данни на системата за предупреждение при напускане на лентата или за разпознаване на пътни знаци. Предупреждението при опасност от сблъсък и Разпознаването на пешеходци със спирачна функция в градски условия, Асистентът за задръствания, както и работещият с камера Автопилот с функция Stop&Go работят основно на базата на визуалната информация. По този начин се избягва допълнителната сложна радарна технология, като в същото време се предлагат сходни функции. По този начин тези системи за сигурност могат да бъдат предлагани и в тези автомобилни класове, при които доскоро такива сложни системи бяха недостъпни.

За разлика от чисто радарно-базираните приложения модерните, работещи с камери системи имат преимущества при разпознаването на неподвижни препятствия. Благодарение на големия ъгъл на заснемане се осигурява и сигурна идентификация на влизащи и излизащи от крайните зони на обхват обекти. В същото време работещите с камери системи имат определени изисквания към светлинните условия.

Нов асистент за паркиране

Значително по-високо ниво на комфорт и сигурност предлага новият асистент за паркиране. Също като досегашната система с помощта на ултразвукови сензори той разпознава разположените успоредно на пътното платно паркоместа и чрез електрическото сервоуправление поема маневрирането на автомобила в тях вместо водача. Освен това Асистентът вече може да превключва между предавки за маневри напред и назад при автоматична трансмисия, както и самостоятелно да потегля и спира. Тези функции стават възможни благодарение на интерфейс за трансмисията, както и за електрически управляваните педали на газта и спирачката. Водачът трябва единствено да държи натиснат бутона за активиране на новия Асистент и да следи автоматизирания процес на паркиране.

Агенция Speed-Press
Каталог: pi files -> 2014
2014 -> Представят nsx в Детройт
2014 -> Най-сладките коли Най-забавните „бабъл карс на всички времена
2014 -> Lexus LX 570 Alligator: благородният suv като нло
2014 -> Новина Новият kia soul отличен с награда за дизайн Red Dot
2014 -> С обща мощност от 1000 к с
2014 -> Новина Audi готви конкурент на Tesla Model X флагманският suv q8 e-tron идва през 2017 година
2014 -> Новина Новото и най-бързо rs3 Sportback
2014 -> Opel adam има оптимална потребителска стойност
2014 -> Brabus Business Lounge Sprinter: мобилен лукс в най-висша форма
2014 -> Малък автомобил, голяма победа


Сподели с приятели:




©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница