Богат или беден? По-важна е душатаДата12.03.2018
Размер13.73 Kb.
#62257
Богат или беден?.. По-важна е душата
Беден е доста силна дума. Някои от вас просто нямат много възможности, други имат повече от колкото са им необходими. Въпросът е какво правим, когато нямаме или имаме тези възможности?

Тези, които нямат възможности често се чувстват излишни, когато са сред богаташчета, защото са пряко или косвено дискриминирани от тях. Дали семейството ти е заможно, или не си личи най-много в училище по дрехите, по това дали си позволяваш да стоиш по кафета и да харчиш безразсъдно. Тези, които нямате много пари, искам да се замислите дали наистина сте толкова бедни? Искам да ви посъветвам да не живеете като бедняци. Липсата на пари не трябва да срива вашето самочувствие. Не е лесно, но се опитайте да не мислите само затова.

Относно дрехите - можете да се обличате добре, както за 100 лв. така и за 25 лв. и никой няма да забележи дали на етикета пише някоя известна марка или не. А що се отнася до козметичните процедури - важно е да се поддържате, дори това да е в домашни условия. Вече всичко можете да направите у вас без проблем. Спретнати, поддържани и без мисъл, съсредоточена в безпаричието ви - ще се чувствате доста по-добре. Опитайте!

Тези, които имат пари са друга порода. Обикновено те искат да се покажат колко много имат. Това става предимно с дрехи, телефони и други аксесоари. По този начин те не само показват своето социално положение, а потискат тези, които нямат големи възможности. Трябва да знаете, че дори да се облечете за 500 лв. или 1000 лв. това не ви гарантира стил. Не са рядкост богаташите облечени като клоуни. Това, което бих ви препоръчала е като имате повечко пари да не се мислите за господари на света, особено когато знaете, че около вас има хора, които имат финансови затруднения.

Бъдете добри! Не мислете само за себе си...опитайте се да накарате околните да се чувстват по-свободни, когато са с вас.

И като за финал искам да ви напомня, че не всичко е пари. По-важна е душата, защото най-ценното не можем да си купим с пари!


Ивета Иванова
Каталог: 2010
2010 -> Ноември, 2010 Г. Зад Кое е неизвестното число в равенството: (420 Х): 3=310 а) 55 б) 66 в) 85 г) 504 За
2010 -> Регионален инспекторат по образованието – бургас съюз на математиците в българия – секция бургас дванадесето състезание по математика
2010 -> Януари – 2010 тест зад Резултатът от пресмятане на израза А. В, където
2010 -> Библиографски опис на публикациите, свързани със славянските литератури в списание „Панорама” /1980 – 2011
2010 -> Специалисти от отдел кнос, Дирекция „Здравен Контрол при риокоз русе, извършиха проверки в обектите за съхранение и продажба на лекарствени продукти за хуманната медицина на територията на град Русе
2010 -> 7 клас отговори на теста
2010 -> Конкурс за научно звание „професор" по научна специалност 05. 02. 18 „Икономика и управление" (Стопанска логистика) при унсс, обявен в дв бр. 4/ 15. 01. 2010
2010 -> Код на училище Име на училище


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница