Болкан Ентертейнмент КомпаниДата08.05.2018
Размер21.11 Kb.
#69028

Болкан Ентертейнмент Компани” е Музикално - Артистична Агенция, създадена през 1992 год. от управителя и Петър Петров, с предмет на дейонст продуциране, мениджмънт и организация на събития в областа на шоу бизнеса у нас и в чужбина. За дванадесет годишното си съществуване тя се наложи като една от водещите мениджърски и продуцентски компании в България.

Петър Петров е организатор и съпродуцент на първия балкански културен проект в областа на етно и уърлд музиката “Балкански Коне”. Богатството и единния произход на балканския фолклор провокира създаването на интернационален оркестър наречен “Balkan Horses Band”, в който взеха участие девет от най - изявените композитори и изпълнители в стиловете етно, рок, джаз, ембиенс, ню ейдж. Музиката създадена от таланта на тези артисти, разбуди положителните емоции и стремежа да запазим корените си, да съхраним спецификата на балканската култура и да се обърнем към онази земя, от която произлизаме, на която живеем и се развиваме.

Залагайки на дългогодишния си опит, натрупан като мениджър при гостуванията в България на световно известни имена - Монсерат Кабайе, Ванеса Мей, Стинг, Горан Брегович, Тото, Металика, Блус Брадърс, Стив Вай, Ричи Блекмор, Джон Маклафлин, Джон Патитучи, Дийп Пърпъл, и други - Агенцията работи за популяризация на бългаското музикално изкуство на международния пазар и защита на неговите права и интереси. Сферата ú на дейност включва широк диапазон от етно, поп, рок и джаз до класическа музика, театър и балет. Работи с едни от най-изявените български артисти, между които Йълдъз Ибрахимова, Теодосий Спасов, Петя Буюклиева, Лили Иванова, Орлин Горанов, хор Космически Гласове, групите “БТР”, "Зона Ц", ”Исихия”, "ОМ" и други, като се стреми да развива и интегрира българската култура в планетарния обществен живот.

Гарант за високия професионализъм на организираните от “Болкан Ентертейнмент Компани” артистични изяви е участието и подкрепата на български институции и международни организации като Президенството, Министерство на Външните Работи, Министерство на Вътрешните Работи, Агенция за Закрила на Детето, Програма за Развитие на ООН (UNDP), “Френски Културен Институт”, “Отворено общество”, “Про Хелвеция”, “Гьоте” Институт и др. Работи с реномирани озвучителни и осветителни фирми и си сътрудничи с най-популярните медии в страната, което прави дейността ú достояние на широк кръг почитатели на културни събития. Партнъорството с БНТ, bTV и Нова Телевизия ú осигурява приоритетна възможност, реализираните от нея събития да се заснемат и излъчат, предоставяйки на феновете удоволствието, отново да се насладят на любимите артисти.Развитието на Шоу бизнеса в България през последните пет години, превърна този род дейност в печеливша формула, при осъществяване на разнородни рекламни кампании. Пълните зали, разнообразието от таргет групи посещаващи нейните концерти и широкия обществен отзвук на тези събития, гарантират на рекламодателите спестяване на средства и сто процентово рекламно присъствие на българския пазар. Участието на търговски фирми в творческите проекти на “Болкан Ентертейнмент Компани”, осигурява възможността те да получат доверие, любов и аплодисменти от своите потребители.


Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница