Царството, към което исус ни водиДата23.10.2018
Размер42 Kb.
#94412
Слава на Исус Христос !
ЦАРСТВОТО, КЪМ КОЕТО ИСУС НИ ВОДИ“

Една от великите надежди на Библията е, че този свят ще бъде пресътворен по нов начин. Библията ни обещава един велик нов свят, където няма да има грях и страдания. Божият план е хората да живеят и това да продължи вечно! Този живот без грях сме поканени да предвкусим още сега, чрез Исус - Йоан10:10(б)

- Исус иска да имаме пълноценен и изобилен живот тук, сега, живот който е начало на вечността. Бог желае Неговият народ още сега да има надежда и да живее с оптимизъм Нека заедно да прочетем непоклатимото Божие обещание - Йоан14:1-3 Вярвам, че тук Исус говори за съвсем реални неща! Това е едно славно обещание за Второто пришествие и за царството, към което Исус ни води! Когато Исус и учениците бяха събрани в горницата, за да ядат за последен път заедно Пасха, Исус каза забележителни думи - Мат.26:26-29 Приятели, Исус увери Своите ученици, че следващата Господня вечеря, когато ще бъдат отново заедно, ще бъде в Божието царство в Небето! Не е ли удивително това! Исус говори за това ново царство, като за нещо съвсем обективно, действително съществуващо, реално!

Да отворим заедно на - 1Кор.2:9 - В този стих откриваме как Библията описва някои неща от небето. Очи не са видели, нито уши са чули, нито на човек на ум не му е дошло онова, което Бог е приготвил! Каква покана! Бог казва : - Използувайте въображението си! Няма нищо, което да сте видели, което даже се доближава до онова, което съм приготвил за вас! Апостол Петър описва този нов свят - 2 Петр. 3:11-13 - нова земя, в която да живее правда! Понятието “нова земя” изразява подобие и разлика от настоящата земя. Библията разкрива, че това ще бъде старата планета Земя, но очистена с огън, претопена, превърната в огнетечна маса и след това пресътворена от Бога! Всеки дефект от греха ще бъде отстранен Всичко ще бъде и някак си познато, но далеч надхвърлящо нашите представи! Това не е място на сенки, на облаци, на теории! Библията ни описва тази нова реалност съвсем точно - Откр. 21:2,3 Исус не само ще поднови земята, но Той ще я и възвеличи като я направи място на своето лично присъствие! Бог и спасените ще живеят заедно завинаги! Столицата на вселената ще бъде Новият Ерусалим Бог ще почете тази планета, като премести тук Своя трон! Бог обещава, че вие и аз ще седнем на Неговия трон!Бих желал, с помощта на Библията, да ви разходя из улиците на този нов град на новата земя! Ще ми разрешите ли това?! Вярвам, че никой от нас няма да остане недоволен! - Откр. 21:10-17

- Библията казва, че обиколката на новия град Ерусалим е около 2 400 км. Дължината на едната стена е около 600 км. Загражда площ от около 360 000 кв.км.! Градът има четири стени. На всяка стена има по три врати. Тези масивни порти са направени от отделен вид скъпоценен камък! Защо? Библията ни казва, че Исус е бисерът с огромна цена! Идеята е, че ако и да има 12 порти, пътят е един - Исус! Това, което той е осигурил за вас и за мен, само чрез Исус, вие и аз ще влезем в този град! Над всяка от 12-те порти стоят написани имената на 12-те патриарси на древния Израил - Симеон, Юда, Левий, Вениамин и всички останали! Защо тези имена са там? Това бяха ужасни мъже, престъпници - Рувим е бил много неморален човек, Симеон и Левий - убили всичките мъже в един град! Те са били жестоки хора! Защо Бог е записал имената им над тези порти? Причината е, че тези хора не са останали същите! Те са дошли в дълбока връзка с Исус и Божият Дух ги преобразил коренно! И тези имена там горе описват не престъпници, а променени и нови хора! Това е надежда за нас, приятели! Независимо колко лоши сме били има една Личност, Която може да ни промени и да ни помогне да влезем в този град, чрез Бисера с огромна цена! - “Адвентистите от 7-я ден вярват“стр.335 Това е феноменален в архитектурно отношение, огромен, могъщ град! Някой изследователи считат, че Библията ни запознава с имената на четирите основни булеварда, които се пресичат в центъра на града - Псалом 85: 10 - но както и да се казват бих желал, скъпи приятели, да се срещнем един ден на ъгъла, на мястото, където се те пресичат! Приемате ли тази покана?!Какво ще представлява нашето физическо естество на новата земя?

-Библията казва, че нашите тела ще бъдат променени - Фил. 3:20,21 - Не ви ли харесва това обещание? Бог ще промени тези наши тела! Старостта и немощта ще си отидат завинаги, приятели, и ние ще се радваме на една вечна младост! Нека да прочетем още едно славно обещание - Исая 35:4-6 - Ще имаме съвсем здрави, безсмърти физически тела. Бог ще ни възвърне оригиналният човешки ръст и сила! Изследователите са на мнение, че човекът, когато е бил първоначално създаден, е бил двойно по-висок отколкото сега! Най-високите хора, които живеят днес имат ръст малко над два метра. Библията казва, че първоначалното състояние ще се възвърне! Ако човек първоначално е бил два пъти по-висок отколкото живеещите сега хора, това би означавало, че Адам е бил висок около пет метра! Това е много голям човек! Съвременните кантарчета просто биха издъхнали под нозете на Адам, защото той вероятно е тежал около 700-800 кг.! А когато отивал на малка разходка през уикенда в парка той съвсем спокойничко си е ходил пеша с около 30-40 км/час! Можете ли да си представите това? Автобусът от тук до град Дупница пътува около час и десет минути! Бихте ли повярвали, че ако Адам ви е изпратил в Кюстендил на автогарата, след един час той ще ви чака на спирката в Дупница за да ви подаде забравената торбичка? И което е най-учудващо - вероятно няма да е дори запъхтян, защото той не е бягал, а просто спокойно си е ходил! Дробовете на Адам са можели да филтрират толкова голямо количество кислород та с лекота да се бяга в продължение на часове със средна скорост от 70-80 км/час!

Приятели, не е ли фантастично да имаме такива тела!? Библията описва, че ние няма веднага да станем толкова високи! Израстването ще е постепенно - Откр.22:2 - необходимите жизнени съставки поддържащи вечния живот, които бяха изгубени при грехопадението на човечеството, отново ще бъдат на наше разположение чрез плодовете на дървото на живота. А листата ще служат за постепенното ни физическо и умствено израстване, до първоначалното безгрешно състояние на човека! Нашият мозък понастоящем тежи приблизително 1,5 - 2 кг. Предавателната му способност е около 100-150 хиляди вести за секунда. От капацитета на нашия мозък ние използуваме едва 6-10%, а гениите до 13%. Учените казват, че нашата интелигентност се определя предимно от повърхността на мозъчната кора. Най-високият коефициент на интелигентност в наше време е определен на 150 единици по определена скала. Съпоставен с нашия, мозъкът на Адам би тежал 12-13 кг! Вместо скалата на интелигентност да е 150, Адам би имал скала на интелигентност около 1200 ! Това желае Бог за нас, приятели! Всъщност знаете ли какво означава това на практика? Например изучаването на който е да е чужд език би траело не повече от 3-4 дни! Един прочит на Библията и вие може вече да я подарите на свой познат, защото тя е запомнена в главата ви с всички подробности и със запетайките дори! Археологията свидетелствува, че предпотопните хора не са имали книги или писмени свидетелства, защото са притежавали мощна памет, способна да задържи и предаде точно чутото в продължение на няколко столетия! В сравнение с хората от предпотопната епоха най-бележитите учени от нашето време биха изглеждали като деца пред тях, с много по- малка умствена и физическа сила! Бог ще възстанови нашето истинско състояние, приятели! А безкрайната вечност само ще предостави невероятни възможности за нашето цялостно развитие във всички направления!

- Ще можем ли да познаем своите близки и приятели? - Окончателният отговор на Библията е - Да, ще можем! - Мат.8:11 - в новата земя всеки ще носи и своето име и самоличност, но ще имаме и нови имена отразяващи най-характерното ни качество, с което прославяме Създателя! Всеки ще може да познае нашия глас и личност, ще познае своите деца, родители, роднини, приятели! Единствено следите от греха ще бъдат премахнати от всички спасени! Исус каза - Лука20:35,36 - най-същественото в брака е любовта! Религиозната писателка Елена Вайт пише кратичко по този въпрос следното : - “Всеки светия свързан в семейна връзка тук, ще познае партньора си там.” (Избрани вести, книга 3-та). Брак няма да съществува, нито създаване на деца, но любовта м/у партньорите ще продължи вечно! Можем да бъдем убедени, че Бог е промислил нещо още по-добро от сексуалността, но не ни идва на ум какво е то! В новата земя никой не ще се чувства самотен, без стойност и не обичан!Каква ще е нашата дейност там?

- Библията казва - Исая 65:17,21 - Вие и аз ще можем да строим, да засадим, да проектираме и осъществяваме намеренията си. Изкупените не ще бъдат ограничени от стените на Новия Ерусалим. Те ще наследят цялата земя. Ще излизаме извън градския си дом, за да проектираме и изградим вилите, за които сме мечтали, градините, които фантазиите ни ще сътворят! Ще имаме лични занимания всеки в каквато насока намира удоволствие да се развива, може би лична лаборатория или музикална стая! Ще имаме специална къща за гости, защото единствените хора, които си струва да познаваме ще бъдат наши приятели! Ще можем да говорим с Ной! След това на гости ще ни дойде Мойсей, ще разговаряме с часове! Там ще бъдат и апостолите на Исус! Там ще бъде и Нашият Господ и ние ще се срещнем лично с Него, ще вървим заедно, ще разговаряме!Как ще протича обществения живот в това ново царство, към което Исус ни води? Боговдъхновената писателка дава следните отговори :

- Ние ще имаме привилегията да имаме пряко общение с Отца и Сина! Ще говорим лично с тях! (Великата борба, гл.”Краят на борбата”)

- Ще посещаваме други светове и галактики. Изкупените ще странствуват от свят на свят и ще имат привилегията да свидетелстват пред не падналите светове за Божията безпределна любов! По-голямата част от времето ще бъде използувана в изследване тайните на спасението! (Адвентен библейски коментар)

- Ще ни бъдат обяснени вечните тайни; много неща, които сега не разбираме,ще ни бъдат разяснени от Самия Бог!

- Седмица след седмица спасените ще се събират пред Исусовите нозе на преклонение поучение и радост!

Какво Библията описва, че няма да има там? - Исая 65:17 - Предишните неща няма да се спомнят, нито ще дойдат на ум! “Великата борба”, стр.410-413 Да приключим с думи на Исус - Мат.11: 28-30, Йоан 6:37, 10:27,28 Исус те кани да дойдеш при Него във вечността! Решиш ли да да дойдеш при Него и да послушаш гласа Му може още от сега, скъпи приятелю, да се радваш на вечния живот, който никой не може да ти отнеме! Исус те очаква, не се бави!

Бог да благослови всички нас да стигнем в царството, към което Исус ни води! Амин!
Каталог: MEDIA%20SET -> Propovedi -> p-r%20Kr.%20Karev%20! -> My%20Themes
My%20Themes -> Годините са отбелязани по Съвременния календар, работещ с грешката на Дионисий Екзигус!
My%20Themes -> Пътят, и истината, и животът
My%20Themes -> Книгата "Свидетелства към църквата", том 9-ти, ст."Последната криза", писана от религиозната писателка Елена Вайт през 1909г намираме следния цитат: "
My%20Themes -> Фактите около възкресението
My%20Themes -> Пътеката на живота
My%20Themes -> Хронологията на живота на исус христос според четирите евангелия
My%20Themes -> Хронологията на живота на исус христос според четирите евангелия”
My%20Themes -> Адвентното движение
My%20Themes -> Или те или ние !


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница