Цени: възрастен 50 лв.; дете до 12 г. 25 лв. Цената е валидна при минимум 35 човека. Цената включваДата01.06.2017
Размер115.27 Kb.
    Навигация по данной странице:
  • Цени
Допълнителни екскурзии
МАРШРУТ № 1 ПАРК БРИОНИ И РИМСКИЯ ГРАД ПУЛА

   


Целодневна екскурзия в район Истрия, с посещение на град Пула и Национален парк Бриони, с продължителност около 8 ч. 
Цени: възрастен 50 лв.; дете до 12 г. - 25 лв. Цената е валидна при минимум 35 човека.
Цената включва: 
транспорт и лицензиран екскурзовод на български език.
Цената не включва: 
вход за национален парк Бриони (билет за корабчето и за парка)  – цена за възрастен 160 HRK (~ 40 лв.), за деца от 4 до 12 г. 80 HRK (~20 лв.). , Пула – Амфитеатъра – 40 HRK (~10 лв.); храма на Август – 10 HRK (~3,6 лв.)
Истрия е най-големия полуостров в Хърватия, пленяващ със своята разнообразна природа и красиви крайбрежни ивици. Първата спирка по програмата е град Пула, известен със своите многобройни забележителности, една от които е Римския амфитеатър, шестия по големина в света. Следва разглеждане на римския амфитеатър (отвън), Храма на Октавиан Август, Триумфалната арка на Сириус, древните градски крепости и други паметници на културата. Маршрута продължава към град Фазана, откъдето с корабче ще посетим природен парк Бриони, който се състои от 14 острова, събрали в себе си естествена природна красота, културното и историческо богатство на района. Групата от острови Бриони се намира на северозапад от бреговете на полуостров Истрия. Като единствен природен парк в този район, Бриони събира на едно място богато изобилие от редки видове на флора и фауна, тучни, зелени поляни където пасат елени, муфлони и зебри. До по-отдалечените части на острова може да се стигне с влак. От края на 40-те години на миналия век Тито е имал лятна резиденция на островите, като през годините негови гости са били високопоставени лица и световни знаменитости. По негово нареждане на островите се засаждат различни екзотични растения и се отглеждат породи животни от цял свят. Днес парк Бирони има славата на един от най-красивите архипелази по средиземноморието.

МАРШРУТ № 2 МАГИЯТА НА ИСТРИЯ

   


Целодневна екскурзия с посещение на градовете Ровин, Пореч и Фленги, с обща продължителност около 8 ч. 
Цени: възрастен – 50 лв; дете до 12г.- 25 лв. Цената е валидна при минимум 35 човека.
Цената включва: транспорт и лицензиран екскурзовод на български език.
Цената не включва: входна такса за туристическите обекти: Пореч - Евразиевата базилика – 40 HRK (~10 лв.) , обяд в селцето Фленги в таверна Сидро, с включена храна и напитки – 120 HRK (~30 лв.).
Истрия е истинска наслада за очите и душата. Хълмисти възвишения, полета и долини с малки градчета „кацнали на върха” на планинските хълмове, които наподобяват стари картини. Гледката от там е неописуема - побелели планини, тучни полета, долини, големи лозови масиви, маслинови горички. Колкото повече опознавате полуостров Истрия, ще забелязвате все повече малки детайли, като фасадите на църквите, тесните романтични улички и др. Отпътуване за Ровин. Градчето е защитено с висок каменист вълнолом, а къщите са построени на върха на скалите. От кулата на църквата „Света Еуфемия“, извисяваща се на 60 м. се открива прекрасна гледка към идилични сиви и червени покриви, комини, улици и площади, пристанища с акостирали кораби, лодки и частни яхти. Градът пази 17-вековна история, слави се с богати риболовни традиции и непокътнати природни дадености. Ровин ще ви зареди с естетическа наслада, като не случайно е смятан за най - романтичния град в Хърватия. Ренесансовите градски стени, служили някога за защита, сега са частично съхранени и представляват южната и северната част на стария град. Не малко творци в миналото са били пленени от това място и неговата забележителна красота. Жул Верн, бащата на фантастиката в търсене на уникални места за романите си, избира Ровин като определяща дестинация за някои глави от неговия роман „Матиаш Шандор“. Пътуването продължава към малкото селце Фленги, популярно със своите ресторанти за печени прасенца, богат избор на  салати, напитки, бира и вино в цената на менюто.  Продължаваме към древноримския град Пореч - известен още под името Парентиум, построен върху старо ирилийско селище датиращо от 1-ви век пр. н. е. и посещение на Еуфразиевата базилика античната улица Декуманус, която все още носи силно венецианско влияние. Тук можете да опитате прочутото бяло вино „Поречка малвазия“, за което казват, че е едно от най-добрите в Хърватия. 
 

МАРШРУТ № 3 СЛОВЕНСКА РИВИЕРА   


Целодневна екскурзия до Словения с посещение на Пиран, Копер и Буе с продължителност около 8 ч. 
Цени: възрастен – 40 лв.; дете до 12 г.- 20 лв. Цената е валидна при минимум 35 човека.
Цената включва: транспорт, водач на български език и обслужване от местен лицензиран екскурзовод.
Цената не включва: Дегустация във винарна Франкович -  75 HRK (~20 лв.).
Отпътуване за историческия град - крепост Пиран и разходка из старата част на града, едно от най-великолепните места по крайбрежието на Истрия. Градът е запазил средновековната си атмосфера с тесни улички и автентични къщи, типични за тази епоха. Смята се, че името „Пиран“ е с келтски произход и означава селище на хълма. Друга версия твърди, че произлиза от гръцката дума „огън” или фар за плаващите кораби към намиралите се тук в древността гръцки колонии. Старото пристанище на Пиран се намира на края на Пиранския полуостров и достига до Кабо Мадона, завършвайки с хълмовете Саврини. Под извисяващата се катедрала с камбанария във венециански стил се е намирало овално вътрешно пристанище, което е било заменено през 19-ти век от елегантен градски площад, в чийто център днес се издига статуята на Тартини, композитор и цигулар, роден в Пиран. Следващата спирка е Копер. Особен интерес тук представлява Стария град от венецианската епоха. Главната улица „Севлярска“ отвежда туристите до централния площад Тито Трг. Тук се намират Катедралата „Успение Богородично“ и удивителната сграда на Преториански дворец, който е бил седалище на губернатора на града по време на Венецианската република.  Екскурзията продължава към град Буе, известен е още като „Пазителят на Истрия”. Градът има богата история, а местността е била обитавана от траки, римляни и славяни.  Старият град на Буе е отлично запазен и впечатлява посетителите с тесните си улички, централния площад и чудесно запазената средновековна архитектура повлияна от Венеция. Тук ще посетим винарна Франкович, както и ще имаме възможност да дегустираме прекрасните местни  вина.
 

МАРШРУТ № 4 ПЕЩЕРАТА ПОСТОЙНА ЯМА И ЗАМЪКА ПРЕДЯМА  


Целодневна екскурзия до Постойна - Словения с продължителност около 8 ч.
Цени: възрастен – 30 лв.; дете до 12 г.- 15 лв. Цената е валидна при минимум 35 човека.
Цената включва: транспорт и водач на български език.
Цената не включва: комбиниран билет за пещерата Постойна яма и замъка Предяма – 29 евро.
В Словения се намира една от най-известните пещери в света, която в никакъв случай не бива да пропускате. Тази екскурзия е подходяща за хора, които обичат да се наслаждават на природата и силните усещания. Пристигане в градчето Постойна, където ще посетим  красивата пещера Постойна, сътворена милиони години капка по капка, година след година. Пещерата, която е с дължина над 20 000 метра, е била създадена от река Пивка, която тече в района. Вече близо 200 години пещерата е една от най-посещаваните туристически дестинации в Словения. Пещерата има дълга история и е имала различно предназначение в миналото. Била е склад, скривалище, бункер, а през Втората световна война германците са съхранявали гориво в нея. Символът на пещерата е сталгмитът Брилянт. Най-известния представител на животинския свят в пещерата е протеят (Proteus anguinus), вид риба, която може да оцелее без да яде 10 години. Туристите могат да разгледат цял аквариум, пълен с представители на този интересен вид. Изследванията показват, че в пещерата са живели над 84 разновидности на обитателите на подземната фауна (като 48 от тях са водни, а 36 земни). Придвижването в пещерата се осъществява посредством електрическо влакче, има и участък (около 2 км.), в който се върви пеша, за да може всеки да запечата в съзнанието си невероятната красота, която природата е сътворила. Продължителността на целия преход е около 90 минути, след което следва почивка за обяд и свободно време. Пътуването продължава към Предяма, където се намира и едноименния замък. Той буквално виси от 123 метрова скала, от където се открива прекрасна гледка към околностите. Първите сведения за замъка Предяма са от XII-XIII век, но през годините той многократно е преустройван и видоизменян. Отдалече терена изглежда почти невъзможен за строителство и човек започва да се чуди какви архитекти магьосници са успели да го измислят и реализират преди няколко века. Отстрани прилича повече на триизмерна компютърна анимация от съвременен фентъзи филм, отколкото на истинска сграда. Сгушен е в скалите, прилепен е до склона на планината до такава степен, че вътрешните стени на някои от помещенията са всъщност самите скали, в които са прокопани сводове и тунели.
 

МАРШРУТ № 5 РИБЕН ПИКНИК   


Целодневна екскурзия с посещение на Врсар, Лимски канал и Ровин с продължителност около 6 ч.  
Цени: възрастен – 40 лв., дете до 12 г.- 20 лв. Цената е валидна при минимум 35 човека.
Цената включва: Транспорт от хотела до лодката в две посоки, водач на български език.
Цената не включва: Лични разходи, разходка на корабче с обяд и напитки: възрастен 200 HRK (~50лв.), дете (от 05.00 до 12.00г.) 100 HRK (~25 лв.).
Включете се в този релаксиращ тур с лодка по цялото крайбрежие на полуостров Истрия. Открийте красотата на приказните заливи и непокътнатата природа с възможност за плуване в най-красивите заливи. Екскурзията започва от Врсар - живописното рибарско градче. Следва разходка в стария град, след което се започва вашето морското приключение с лодка. Капитанът ще ви приготви вкусен обяд от прясна риба. Ще минем през живописния Лимски канал – един от най-красивите заливи на Истрия. Той е част от дългата 35 км. лимска долина, която се простира до град Пазин, в сърцето на Истрия. Самият залив е с дължина 10 км., дълбочина 30 м. и ширина 600 м. Заобиколен е от стръмни хълмове от двете страни, на места достигайки до 100 м. надморска височина. Тук ще имате възможност да поплувате в чистите води на Адриатика. Отплаване към Ровин   - град изграден на стръмен склон, обграден от горички с пинии и живописни паркове. Най-значимия паметник тук е църквата „Св. Еуфемия“. От камбанарията й се разкрива незабравима гледка към градчето. Тук можете да видите три от най-известните улици, като се започне с улица „Карера“, пълна с галерии и малки магазини, преминаваща към улицата „Бреговита“, смятана за най-красивата, и задължително трябва да видите и улица „Гризия“, известна с традиционните си изложби на живопис.
 

МАРШРУТ № 6 НАЦИОНАЛЕН ПАРК ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА  


Целодневна екскурзия до Плитвице с продължителност около 12 ч. 
Цени: възрастен – 50 лв.; дете до 12 г.- 25 лв. Цената е валидна при минимум 35 човека.
Цената включва: транспорт и водач на български език.
Цената не включва: Комбиниран билет за природния парк Плитвички езера, с включен билет за корабчето – цена за възрасти 100 HRK (~25 лв.), за деца от 7 до 12г -  50 HRK (~12 лв.), при група от минимум 35 желаещи.
Отпътуване за Плитвице. Пристигане около обяд в националния парк и резерват „Плитвички езера”. Това е най-красивия и известен хърватски природен национален парк, който се състои от 16 свързани чрез водопади езера, образувани между планинските масиви „Мала Капела“ и „Плесевица“. Наред с езерата, в непосредствена близост до каскадите има малки горски пътеки и дървени мостове по които се придвижват посетителите, а с лодка може да се прекоси и най-голямото езеро Koзяк. Националния парк Плитвички езера е вписан в регистъра на ЮНЕСКО за световно природно наследство и се посещава от около един милион туристи годишно. Разглеждане на прочутия карстов природен феномен, по един от туристическите маршрути с продължителност на прехода около 4 часа.
 

МАРШРУТ № 7 СКРИТИТЕ СЪКРОВИЩА НА ИСТРИЯ

     


Целодневна екскурзия с посещение на Грожнян, Мотовун и Паладини с продължителност около 8 ч.  
Цени: възрастен - 50лв.; дете до 12г.- 25лв. Цената е валидна при минимум 35 човека.
Цената включва: транспорт и лицензиран екскурзовод на български език.
Цената не включва: дегустация на продукти с трюфели и обяд с  напитки в „Карлич трюфели“ - 200 HRK (~50 лв.), автобус до върха на Мотовун по желание – 20 HRK (~5 лв.)
Истрия е най-големия хърватски полуостров, живописно място, което ще ви омае не само с прекрасните си брегове, но също и с красивата си разнообразната природа. Присъединете се кум групата за едно пътуване до Истрия за да ви покажем зелените хълмове и многобройни лозови масиви. Ще посетим средновековни градове, заградени от крепостни стени, разположени на живописни хълмове, откъдето се откриват спиращи дъха гледки към близките долини, полета и планини. Следва посещение на град Грожнян кацнал на една скала, прекрасно място, в което и днес световноизвестни артисти намират истинско вдъхновение. През юли и август тук ежегодно се провежда международен джаз фестивал, който е обявен за най-добрия бутиков джаз фестивал в Европа. Маршрута продължава към град Мотовун - място с изразен средновековен вид, построено върху останките на замък, разположен на върха на хълм. Обиколката на града започва с безплатна дегустация на продукти с трюфели, домашен зехтин, вино от района на Истрия и местна ракия. Градът е известен с богатата си история и традиции, живописна атмосфера и незабравима панорамна гледка, която включва километри от неустоимия пейзаж на полуострова. Мотовун е посещаван от хиляди туристи и заради организираните целогодишно многобройни културни събития, като филмови, музикални и танцови фестивали, театрални и литературни сбирки.  Продължаваме към малкото селце Паладини, където живее най-известният ловец на трюфели в цяла Истрия. Трюфелите имат специфичен аромат и се считат за афродизиак. Те са гъби, които растат под земята и се намират с помощта на специално обучени кучета. Има бели, черни и други видове, като освен по цвета се категоризират и по качеството им. Виреят на ограничени места, трудно се култивират и още по-трудно се откриват. В книгата на рекордите Гинес е записан най-големият трюфел тежащ 1300 грама, който е намерен в околностите на Мотовун. Стопаните на специално обучените кучета за лов на трюфели лично ще ви демонстрират как се намират трюфели, а  после ще ги добавят към вкусния обяд. Разбира се, ще има и дегустация на местни ракии, вино и зехтин. Връщане в хотелите, изпълнени с много незабравими спомени.
 

МАРШРУТ № 8 СРЕДНОВЕКОВНАТА КРАСОТА НА ИСТРИЯ  


Целодневна екскурзия с посещение на Лабин, Жмин и Пазин с продължителност около 8 ч.


Цени: възрастен – 50 лв.; дете до 12 г.- 25 лв. Цената е валидна при минимум 35 човека. 
Цената включва: транспорт и лицензиран екскурзовод на български език. 
Цената не включва: входни такси за туристически обекти - Пазинският замък - 22 HRK (~5.5 лв.), Дегустация във ферма на пет вида сирене, зехтин, вино, десерт – 70 HRK (~ 17 лв.)
Ще посетим средновековни градове, заградени от крепостни стени, разположени на живописни хълмове, откъдето се откриват спиращи дъха гледки към близките долини, полета и планини. Посещение на средновековния  град  крепост Лабин, осеян с венециански и барокови дворци, както и на градската порта. Продължаваме към градчето Жмин, където ще посетим Чийз бар за дегустация на пет вида сирене, зехтин, вино и десерт. Следва посещение на град Пазин- административната столица на Истрия. Музеят на Пазин има сбирка от местни църковни камбани датиращи от периода 16 -19 в. Пазинският замък е разположен на скала над страховито дефиле, през което минава река Пазинчица. На около 100м. под замъка, реката изчезва в пропаст известна под името Пазинска Яма и се скрива във варовикова скала, откъдето тръгва под земята. При силни дъждове придошлата река не успява да се скрие в пропастта и дефилето се наводнява, като се образува временно езеро, понякога разпростиращо се на повече от километър. Има предположения, че залятото с вода дефиле е вдъхновило Данте да опише вратите на ада в своето произведение „Ад“. Връщане в хотелите, изпълнени с много незабравими спомени. 
 

МАРШРУТ № 9 ШОПИНГ МАНИЯ В ИТАЛИЯ  


Целодневна екскурзия с посещение на аутлет близо до Триест и замъка Мирамар с продължителност около 8 ч. 
Цени: възрастен – 50 лв.; дете до 12 г.- 25 лв. Цената е валидна при минимум 35 човека.
Цената включва: транспорт и водач на български език.
Отпътуване за Италия рано сутринта на шопинг терапия в известния италиански аутлет Палманова. Там ще можете да закупите стоки на световни марки като Guess, Tommy Hilfiger, Adidas, Beneton, Calvin Klein, GAP, Kappa, Nike, Puma, Rifle и много други на фабрично-заводски цени. След хаоса на пазаруването следва посещение на парка и прекрасните градини на замъка Мирамар в Триест. Надвесен над самия ръб на брега, замъкът Мирамар е перлата в короната на Триест. Легендата разказва, че основателя на замъка, ерцхерцог Максимилиан, бил изненадан от буря, която разбила Гриняно. Той бил така омагьосан от месността, че решил да се установи на този бряг. Мирамар се превръща в декор на романтичната любовна история между ерцхерцога и неговата съпруга Шарлот. Замъка е заобиколен от един от най- големите паркове в северна Италия, който е превърнат в резерват. Една част от него е оформена като италианска градина, която плавно се спуска към морето до самата вода.

МАРШРУТ № 10 НОЩЕН КРУИЗ  


Тур с посещение на Врсар и Ровин с продължителност около 4 ч.  
Цени: възрастен – 50 лв., дете до 12 г.- 25 лв.
Цената включва: Транспорт от хотела до корабчето и обратно и водач на български език.
Цената не включва: Лични разходи, такса корабче: възрастен 75 HRK (~5.5 лв.), 19 лв.), дете (от 05.00 до 12.00г.) 50 HRK (~12.5 лв.).
Екскурзията започва от Врсар - живописното рибарско градче с богато хилядолетно историческо наследство. Разходка в стария град, след което отплаваме с корабчето по крайбрежието на Врсар. Насладете се на нощните светлини на цялото крайбрежие. Следва обиколка около Ровин както и кратка пешеходна вечерна разходка из прелестното градче. Тук ще можете да видите три от най-известните улици, като се започне с улица Карера, пълна с галерии и малки магазини, преминаваща към улицата Бреговита, смятан за най-красивата, и задължително трябва да видите улица Гризия, известна с традиционните си изложби на живопис или да изпиете питие в многобройните кафенета и барове. Връщане в хотелите.
 

Маршрути на допълнителни екскурзии Истрия
Каталог: img -> PROGRAMI POC
PROGRAMI POC -> Програма: 1-ви ден: 30. 12. 2014 (вторник)
PROGRAMI POC -> Програма: Ден 1 07. 12 Излитане от летище София за Дубай в 00: 00 ч
PROGRAMI POC -> Програма за тази непозната част на испания! „ Там, където пред теб е само океанът почивка като на слънчевите Кариби кадис и курортите на Коста де ла Лус
PROGRAMI POC -> Програма за тази непозната част на испания! „ Там, където пред теб е само океанът почивка като на слънчевите Кариби кадис и курортите на Коста де ла Лус
PROGRAMI POC -> Възрастен 35 €, деца 4 до 12 год. – 17. 50 €, на място: възрастен 40 €, деца 4 до 12 г. – 20. 00 €. Минимален брой: 18 туристи „Там, където пред теб е само океанът!”
PROGRAMI POC -> Сицилия – за малки, големи и 55+ самолетна почивка
PROGRAMI POC -> Програма 10. 00 23. 00 Хранене ресторант
PROGRAMI POC -> Почивка в турция – Атлантис Хотел 5
PROGRAMI POC -> Ресторанти и барове


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница