Черен списък на авиокомпаниите: Комисията приема нови мерки срещу необезопасените превозвачиДата02.06.2018
Размер18.32 Kb.
#70448


IP/07/1014

Брюкел, 4 юли 2007 г.Черен списък на авиокомпаниите: Комисията приема нови мерки срещу необезопасените превозвачи

Днес Европейската комисия прие четвъртия актуализиран вариант на общностния списък на забранените авиокомпании в Европейския съюз. Този списък включва забрана за опериране на всички индонезийски авиокомпании, както и на анголския авиопревозвач TAAG Angolan airlines, и на Volare Aviation Enterprise от Украйна. Променят се ограниченията, които по-рано бяха наложени на Pakistan International Airlines. Освен това, авиокомпании от Русия (10), България (6) и Молдова (8) трябва да спрат полетите си в Европейския съюз по силата на новите мерки, приети от тези държави след консултации с Европейската комисия.

„Още веднъж черният списък на ЕС ще се окаже жизнено важен инструмент, не само за предотвратяване на полети на необезопасените компании до Европа и за информиране на пътуващите из целия свят пасажери, но и за да се гарантира, че авиокомпаниите и органите за гражданско въздухоплаване извършват необходимите действия, за да подобрят безопасността“, каза заместник-председателят на Комисията, отговарящ за транспорта, Жак Баро.

Приетите от Комисията мерки по-конкретно включват:

1) забрана за всички 51 авиокомпании, сертифицирани в Индонезия;

2) забрана за анголския пътнически превозвач TAAG Angola Airlines;

3) забрана за товарния оператор от Украйна Volare Aviation Enterprise;

4) ограничението за опериране, наложено на Pakistan International Airlines (PIA) от март 2007 г., се променя, за да се разреши извършването на полети в Общността с определени самолети ― Боинг 747 и Еърбъс 310, като допълнение към вече разрешения авиофлот от Боинг 777.

5) преразглеждане на списъка на съществуващите киргизки авиокомпании, включени в списъка.

Освен това актуализиране на черния списък на ЕС, някои национални органи за гражданско въздухоплаване приеха едностранно и други превантивни мерки за безопасност след консултации с Европейската комисия, и по-конкретно:

― Руската федерация реши да забрани всички полети до ЕС на четири местни пътнически авиокомпании (Kuban Airlines, Yakutia Airlines, Airlines 400, Kavminvodyavia) и наложи ограничения върху полетите на шест други оператори (Gazpromavia, UTAir, KrasAir, Atlant Soyuz, Ural Airlines и Rossyia), ограничавайки броя на използваните при тези полети въздухоплавателни средства.

― България реши да засили мерките, наложени на някои местни товарни превозвачи, като отне сертификатите на Air Sofia, Bright Aviation Services, Scorpion Air и Vega Airlines, прекрати полетите на Air Scorpio и забрани полетите на Heli Air Services в държавите-членки на ЕС, както и в Исландия, Норвегия и Швейцария.

― Република Молдова отне сертификатите на осем превозвача (Valan International Cargo Charter, Pecotox Air, Jetline International, Jetstream, Aeroportul International Marilescu, Aeronord Group, Grixona и Tiramavia), върху които не се упражняваше подходящ надзор на безопасността.Новият списък е на разположение на интернет страницата на Комисията:
http://air-ban.europa.eu


Каталог: rapid
rapid -> Европейска комисия Съобщение за медиите
rapid -> Европейска комисия Съобщение за медиите
rapid -> Европейската комисия е готова да започне преговори със сащ за споразумение за личните данни с цел борба с тероризма и престъпността
rapid -> IP/10/609 Брюксел, 26 май 2010 г. Европейската комисия се стреми да постигне високи стандарти за закрила на неприкосновеността на личния живот в рамките на споразумението за защита на данните между ес и сащ
rapid -> Европейска комисия — Съобщение за медиите
rapid -> Заседание на Съвета Външни работи Търговия Женева, 14 декември 2011 г. Председател г жа Hanna trojanowska
rapid -> Европейска комисия Съобщение за медиите
rapid -> Texte bg conseil europeen – bruxelles 15 & 16 octobre 2008 conclusions de la présidence


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница