Chevrolet напуска Световния шампионат за туристически автомобили (wtcc) след края на сезон 2012Дата01.08.2017
Размер31.21 Kb.Chevrolet напуска Световния шампионат за туристически автомобили (WTCC) след края на сезон 2012

Отборът и пилотите са решени да финишират осемгодишното пътуване по подобаващ начин

Следвайки стратегическия анализ на маркетинговите и спортните програми на Chevrolet, компанията ще напусне Световния шампионат за туристически автомобили в края на сезон 2012.

В рамките на осемгодишната програма Chevrolet постигна две титли в шампионата при пилотите, и две при конструкторите (2010-2011), и общо 59 победи в състезания. В продължение на три последователни години, състезателният отбор на Chevrolet доказа конкурентните качества на най-продаваният модел на марката – Cruze - на пистата.

Това съобщение идва в средата на сезона, за да могат пилотите на Chevrolet и състезателният партньор RML да планират своето бъдеще.

Екипът на Chevrolet във WTCC състезанията в момента е водач и в двата шампионата, и се стреми към максималното под формата на още две световни титли.

Chevrolet ще продължи да участва в различни моторни спортове, включително сериите IndyCar и GT.


  • ЦИТАТИ

Сюзан Дохърти, президент и управляващ директор на Chevrolet Europe: Следвайки стратегическия анализ на нашите програми в областта на маркетинга и моторните спортове решихме да напуснем Шампионата за туристически автомобили на FIA в края на сезон 2012 и да фокусираме активностите на марката Chevrolet в други области. Изключително горди сме със спечелените две двойни шампионски титли и 59 победи за последните осем години. WTCC бе мощна имиджова платформа и начин за израз на марката Chevrolet в Европа и по света. Заедно, Chevrolet и RML, отново са се прицелили високо – към поредна двойна титла.

‘’Пилотите на Chevrolet във WTCC, Иван Мюлер, Роб Хъф и Ален Меню финишираха съответно първи, втори и трети в сезон 2011, нещо което не е постигано от никоя друга марка в миналото. През актуалния сезон 2012, те отново задържат трите първи места във временната класация при пилотите. Иван, Роб и Ален са нещо повече от отлични пилоти. Те са посланици на марката Chevrolet, олицетворявайки духа на Луи Шевроле във всяко едно състезание.”

./..

Ерик Нев, мениджър Chevrolet Motorsport : ‘’Естествено подобно съобщение няма как да не създаде смесени чувства. Нашето удивително пътешествие започна с първия сезон преди осем години, за да достигне апогей с двете шампионски титли на Cruze. Ние сме изключително горди с успеха който постигнахме, както и с факта че подарихме на GM титли в шампионат на FIA. Искаме да благодарим и сме дълбоко признателни на WTCC, RML, нашите пилоти, партньори и фенове. В момента сме се фокусирали върху оставащата част от сезона и намерението да донесем трета двойна шампионска титла за Chevrolet.”

Рей Мълок, изпълнителен директор, RML : Всички в RML се гордеем с шампионските титли които спечелихме за Chevrolet във WTCC. Искам да благодаря на Ерик, Chevrolet и General Motors за това изключително продуктивно партньорство. През последните осем години ние играехме ключова роля в представянето на марката Chevrolet по света, а успехът на тази програма се превърна и в изключително ефективна платформа за представянето и развитието на марката RML в глобален план. RML работи с няколко големи автомобилни компании в подкрепа на техните програми за моторни спортове и маркетингови дейности. Като цяло бизнесът ни продължава да расте и в момента ние имаме повече активни запитвания от големи автомобилни производители от когато и да било. Нашият стремеж е да продължим да побеждаваме във всяка една категория в която се състезаваме. Естествено не необходимо да подлагаме на съмнение факта че екипът на RML е посветил всичките си сили върху постигане на победа както в шампионата при пилотите, така и при конструкторите в сезон 2012 на WTCC.’’

За контакти:

Владимир Тодоров

Chevrolet Marketing and PR Manager

Chevrolet Central and Eastern Europe - Sofia Rep. Office

Tel.: +359 2 969 30 48

Mobile: +359 886 964 999E-mail: vladimir.todorov@gm.com


Каталог: content -> Pages -> news
news -> Класическа Grand Prix звездите на 111-годишната история на Opel в света на моторните спортове
news -> Chevrolet ще покаже творението на младите дизайнери на изложението в Женева
news -> Пресинформация 29 септември, 2011 година Opel Ampera спечели международната награда ecobest
news -> Пресинформация 26 октомври, 2015 година Перфектен рали сезон за Opel
news -> Отборът adac opel Rallye Junior Team запазва водачеството си в шампионата erc
news -> Пресинформация 29 юни, 2015 година Тройна победа за Opel на рали Ypres
news -> Програма за развитие на нови таланти с ангажименти в областта на пистовите надпревари и рали-спорта
news -> Пресинформация 30 март, 2015 г


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница