Chevrolet Orlando внася ваканционната атмосфера на Флорида в класа на семейните автомобилиДата25.07.2016
Размер104.79 Kb.
#5104
Резюме
Chevrolet Orlando внася ваканционната атмосфера на Флорида в класа на семейните автомобили


  • Многофункционалният ван Оrlando ще внесе оживление в своя сегмент от пазара със своята практичност и настроение

  • Страхотният кросоувър-дизайн се съчетава с гъвкавостта на седемместния интериор

  • За семейства, които не следват общия вкус

  • Икономичен при пътуване, безопасен за всички

  • Tри двигателя и три нива на изпълнение

  • Поредният продукт на марката Chevrolet с отлично съчетание от качества и цена на пазара

  • Цените на седемместният модел започват от 23 730 лв без ДДС (с право на данъчен кредит)

Orlando. Избор от хиляди неща, които да правиш всеки ден. Удоволствие, забавление и почивка за семейството и приятелите. Такъв е ваканционният дух, който марката Chevrolet се е постарала да вплете в характера на своя първи европейски ван. Подобно на последните модели на Chevrolet, представени в други сегменти от автомобилния пазар, той не се носи по течението на конвенционалните вкусове. Дизайнът на Orlando е отчасти близък до този на вановете, отчасти типичен за модерните кросоувър-модели, с което решително разчупва правилата в този традиционно консервативен сегмент от пазара – новият модел демонстрира ярка индивидуалност и различие с масовия вкус.


Компактният многофункционален модел на марката Chevrolet внася самоуверена нотка в този сегмент от пазара със своя ярък дизайн, съчетаващ ниска линия на покрива и вдъхновен от кросоувър-моделите силует, запазвайки в същото време ярката и запомняща се „физиономия” на Chevrolet, чиито отличителни белези си остават хоризонтално разделената радиаторна решетка с фирмената емблема по средата.
Създаденият на основата на показания за първи път през 2008 година концептуален модел, Chevrolet Orlando си остава истински семеен автомобил, съчетаващ практичността и гъвкавостта на седемместното вътрешно пространство и впечатляващия по обем багажник.
"Уверени сме, че Orlando ще предложи не само отлично съчетание от качества и цена в своя пазарен сегмент, но и че ще успее да поднесе нещо наистина свежо на потребителите – комбинация от безспорна функционалност и настроението, което се постарахме да му вдъхнем," отбелязва президентът и изпълнителен директор на Chevrolet Europe Уейн Бранън. "Вярвам също, че новият модел ще донесе на марката Chevrolet и много нови клиенти."
"Новият ван Orlando ще играе ключова стратегическа роля в продължаващата продуктова офанзива на марката Chevrolet на европейския пазар, давайки старт на амбициозната програма от седем нови модела, които предстои да бъдат представени на пазара в рамките на следващите 15 месеца."
Няма съмнения, че Orlando ще предложи свежа алтернатива на много от съществуващите в момента на пазара семейни ванове. Ярката и разпознаваема физиономия на марката Chevrolet при него се допълва от профил, характеризиращ се с ниска линия на покрива и мускулести, изпъкнали арки на калниците, под които в зависимост от версията блестят 16, 17 или 18-цолови колела. Обемите в областта на арките подчертават характерния за марката стил с излизащи извън габаритите на каросерията колела и калници, който дава усещане за динамика и допринася за спортната осанка на Orlando.
Пространство за пътници и багаж и мерки за безопасност при Orlando
Докато външният дизайн на новия Chevrolet Orlando със сигурност ще привлече вниманието на мнозина, вътрешното пространство на модела се отличава с много от последните елементи и теми в дизайна на марката Chevrolet като вдъхновеното от Corvette оформление на арматурното табло в стил „двоен кокпит” и индиректното синьо осветление на централната конзола. В същото време характерният дизайн би бил неуместен без прилагане на добре обмислени функционални елементи като „амфитеатралната” подредба на трите реда седалки на Orlando, просторното отделение за багаж и множеството решения за съхранение на дребни предмети в интериора, които също ще привлекат вниманието на членовете на съвременните пътуващи семейства.
Разположението на местата в интериора се определя като „амфитеатрално” поради факта, че независимо от снижаващата се назад линия на покрива, дизайнерите на марката са успели да повдигнат позицията на втория и трети ред седалки и да позволят отлична видимост напред и настрани за настанените на тези места в Orlando пътници без да ограничават пространството в областта на главите им. Всъщност просторът в областта на главите на пътниците на третия ред седалки в Orlando е по-добър от този в редица конкурентни модели в класа на компактните ванове.
Възможни са многобройни конфигурации на седалките с възможност за едновременно или индивидуално сгъване на втория и третия ред с цел увеличаване на обема на багажника с изцяло равен под. Вторият ред се отличава и с функция за сгъване и изместване напред на външните две седалки, с което значително се улеснява достъпа на пътниците на третия ред.
Когато дойде време за пренасяне на големи количества багаж, товарният отсек на Orlando получава възможност да демонстрира своите предимства по отношение на размерите сред останалите представители на еднообемния клас със своите общо 1487 литра при сгънати седалки на втория и третия ред. (852 литра на ниво под прозорец)
Всеки сериозен семеен автомобил се нуждае от много възможности за съхранение на всички онези дреболии, които обикновено се събират в купето. Подобно на концептуалния модел, серийната версия на новия Orlando се отличава с множество отделения с различна големина, форма и разположение, сред които поставка за монети и две големи гнезда за чаши и напитки на централната конзола, джобове за пътни карти и бутилки в облицовките на предните и задните врати, както и редица индивидуални отделения в багажното пространство.
Най-оригинално и едновременно с това гениално обаче си остава отделението в централната конзола зад панела на аудиосистемата, което е еднакво удобно и достъпно за водача и пътника до него. Този елемент бе показан за първи път в концептуалната студия на Orlando и се отличава с изненадващо голямо полезно пространство зад повдигащия се нагоре панел за управление на аудиосистемата, достатъчно за съхранение на MP3-плейър, слънчеви очила или портфейл. В зависимост от нивото на изпълнение на автомобила, това отделение освен със стандартен AUX-жак може да разполага и с допълнителен USB-порт за свъзрване на MP3-плейър или iPod.
Безопасността на пътниците винаги е бил фактор от изключително значение в този тип автомобили, а собствениците на Orlando ще могат да се насладят на сигурността, гарантирана както от вниманието на инженерите в отделните детайли, така и от включените в оборудването на най-модерните технологии. По-голямата част от каросерийната структура на Orlando е изградена с използване на високоякостни стомани с цел постигане на стабилна пътническа клетка с ефективна степен на защита при евентуален удар отпред, отзад или в страничната част на автомобила. В случай на евентуален сблъсък, пътниците в Orlando могат да разчитат на защитата на шест въздушни възглавници – две фронтални, странични и тип завеси.
Едно от най-големите предизвикателства, които специалните служби срещат при опит да помогнат на пострадалите в пътнотранспортно произшествие са заключените врати. Тази пречка е елиминирана напълно при Orlando, който е оборудван със сензори за удар, които подават сигнал за отключване на вратите веднага при установяване на сблъсък.
Tри двигателя и три нива на изпълнение, способни да удоволетворят нуждите на всяко семейство
Изборът под предния капак на новия модел обхваща три икономични двигателя с марката Chevrolet – един бензинов и два дизелови. Всички те се отличават с напречно разположение и четири на брой цилиндъра, разполагат с по два горноразположени разпределителни вала, 16 клапана и съответно многоточково при бензиновия и директно common rail впръскване на горивото при дизеловите мотори. Всички двигатели са с чугунен блок и алуминиева цилиндрова глава.
Бензиновият задвижващ агрегат, който ще се предлага при пазарната премиера на модела, е с работен обем 1.8 литра и развива максимална мощност 141 к.с. при 6200 об/мин. Максималният въртящ момент е съответно 176 Нм при 3800 об/мин, а върховата скорост на задвижваната от него версия възлиза на 185 км/ч. Нивото на емисиите и разходът на гориво на 1,8-литровия двигател са с изключително конкурентоспособни показатели - съответно 172 г/км въглероден двуокис и 7.3 литра средно на 100 километра пробег.
Двата дизелови двигателя разполагат с еднакъв работен обем, но се отличават с различна настройка, вследствие на която предлагат два варианта по отношение на максималната мощност и динамичните характеристики. Сърцевината на двата дизела е двулитровият блок с алуминиева глава с четири клапана на цилиндър и система за директно впръскване на гориво common rail. По-мощният от двата мотора развива максимум от 163 к.с. при 3800 об/мин, като предлага въртящ момент от 360 Нм при 2000 об/мин. Втората версия на двигателите постига мощност 130 к.с. и 315 Нм при същия оборотен режим.
Maксималната скорост на Orlando, задвижван от дизеловия агрегат с мощност 130 к.с. е 180 км/ч, а при този със 163 к.с. – съответно 195 км/ч. Количеството на СО2 в емисиите и показателите за средния разход на гориво при двата със съответно 159 г/км и 6 л/100 км.
Клиентите ще могат да направят своя избор и сред трите нива на оборудване, с които новият Orlando ще излезе на пазара. Премиерата на Orlando oтбелязва началото на промяна за Chevrolet Europe, където се възприема единното глобално означение на нивата на оборудване – бъдещите модели на Chevrolet вече ще се означават с LS, LT и LTZ. И също за първи път при Chevrolet Europe, само автомобилите, продавани на пазарите с десен волан, ще носят външна емблема с означение на нивото на оборудване.
Независимо от това към кое ниво на изпълнение ще се насочат, клиентите на модела могат гарантирано да разчитат на високо равнище на оборудване с включени дори в началната LS версия елементи и системи като електроннa стабилизираща програма, шест въздушни възглавници и електрозадвижване на външните огледала.
Средното ниво на изпълнение с индекс LT също се отличава със серийно инсталирани възможности като сензори за паркиране и бутони за управление на аудиосистемата от волана, докато върховото изпълнение LTZ прави впечатление с по-големи 17-цолови алуминиеви колела, огледало за обратно виждане с функция за самозатъмняване против заслепяване и електронно управляван темпомат например.
Използвайки основата на успешния и спечелил отличия седан Chevrolet Cruze, който вече доказа своето отлично поведение на пътя и комфорт на возене, Orlando е в състояние да предложи на водачите безопасно, но в същото време динамично и икономично поведение на пътя. Доказаната схема на окачването на Orlando включва елементи тип McPherson на предния мост и мост с торсионна греда отзад.
По примера на успешно представящия се Chevrolet Cruze, ходовата част на Orlando притежава настройка, гарантираща оптимално съчетание от комфорт на возене и динамика на пътя. McPherson-елементите на предния мост използват хидравлични тампони, характерни за много по-скъпи возила и осигуряват повишена шумоизолация на пътническото пространство наред с ефективното поглъщане на разнообразни типове неравности по пътната настилка.
Модерната торсионна греда на задния мост е избрана от инженерите на компанията поради своите предимства в перфектното съчетание на прецизността на работата на окачването и лекотата и компактността на конструкцията. Наред с това окачването с торсионна греда може лесно да бъде настроено за работа в комбинация с различни по тегло автомобили и двигатели.
Ходовата част и каросерийната структура на Orlando също са разработени така, че да предложат максимално ниво на безопасност като първостепенен приоритет. Цялата гама на модела е оборудвана с електронна ABS и предни спирачки с вътрешновентилирани дискове с диаметър 16 цола, докато задните използват масивни дискове със същия размер. Поведението на пътя се оптимизира и от серийната система за разпределение на спирачното усилие, която се грижи за насочването на необходимото усилие към всяко едно от колелата за осигуряване на максимално кратък спирачен път, системата за контрол на сцеплението, която обуздава нежеланите последствия от подаването на твърде много газ или от движението по хлъзгава настилка с ниска степен на сцепление, както и от електронната система за стабилност и хидравличният сервоусилвател на спирачната система.
Серийното производство на новия Chevrolet Orlando вече започна в пълен обем през месец октомври 2010. Aвтомобилът се предлага от представителите на марката в Европа от началото на 2011 година. В България колите вече са в шоурумите на дилърите, като първите продажби вече са факт.
Chevrolet Orlando идва с изкушаващо ценово предложение. Цените започват от 23 730 лв. без ДДС за бензиновия двигател и от 26 775 лв. без ДДС за дизеловите версии. Седемте фабрични места на модела дават право на данъчен кредит.

За марката Chevrolet
Chevrolet е водещата глобална марка на компанията General Motors с годишен обем на продажбите в размер на около 4 милиона автомобила в повече от 130 държави. Това е четвъртата автомобилна марка в света по отношение на обема на продажбите, както и един от най-бързо развиващите се в тази насока производители в автомобилната индустрия. Продуктите на Chevrolet Europe се отличават с ярък дизайн, въодушевяваща динамика и практичност. Едновременно с това те предлагат отлично съчетание от цена и качества. От момента на обновяването на представянето на марката в Европа през 2005 година, марката Chevrolet успя да постигне повече от удвояване на продажбите, достигайки обем от над 500 000 екземпляра през 2008 година. През 2010 година, Chevrolet увеличи своя дял на европейския пазар до ниво от 2.5 процента, реализирайки 477 19 4 автомобила. Към момента марката Chevrolet разполага с мрежа от 2 700 дилъри и сервизни точки на европейския континент. Гамата на Chevrolet включва градския модел Spark, малкия Aveo, компактния седан Cruze, SUV-модела Captiva и легендарния спортен модел Corvette. През 2011 година Chevrolet ще лансира седем нови модела – изцяло новия фамилен ван Orlando, новия SUV-модел Captiva, версията Corvette Grand Sport Coupé, новото поколение на Aveo във версии хечбек с пет врати и седан, хечбек-версията на Cruze с пет врати, спортното купе и кабриолета Camaro и високотехнологичния електрически Chevrolet Volt, отличен с множество престижни награди. Най-значимите пазари за Chevrolet в Европа са тези в Русия, Италия, Германия, Испания, Франция и Турция. Основаната в Съединените американски щати от швейцарския емигрант Луи Шевроле през 1911 година фирма ще отбележи своя вековен юбилей през 2011 година. Повече информация за марката Chevrolet можете да намерите в интернет на адрес  http://www.chevroleteurope.com или http://media.chevroleteurope.com.

За контакти:
Владимир Тодоров

Chevrolet Marketing/PR Manager

Chevrolet Central and Eastern Europe - Sofia Rep. Office

Tel.: +359 2 969 30 48; Fax: +359 2 971 21 78

Mobile: +359 886 964 999

E-mail: vladimir.todorov@gm.comChevrolet CEE

Sofia Rep Office

36 Dragan Tzankov Blvd


Phone +359 2 969 30 48

Fax +359 2 969 30 70www.media.chevroleteurope.com

www.chevroleteurope.com

www.chevrolet.bgКаталог: content -> dam -> Media -> documents
documents -> Media information
documents -> Chevrolet Volt бе обявен за Автомобил на 2011 година на списание automobile редакторите на американското списание определиха Volt като „най-важният автомобил днес”
documents -> Продажбите и пазарният дял на марката Chevrolet бележат ръст на 14 европейски пазара през първите три тримесечия от годината
documents -> Chevrolet Volt бе определен за Автомобил на 2011 година на списание Motor Trend
documents -> Media information 15 февруари 2011 Chevrolet открива в Женева специален „шоурум” по случай стогодишнината си
documents -> Продажбите и пазарният дял на марката Chevrolet бележат ръст на 14 европейски пазара през първите три тримесечия от годината


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница