Chevrolet ще покаже творението на младите дизайнери на изложението в ЖеневаДата24.07.2016
Размер49.35 Kb.
#3497
Март 2010

Chevrolet ще покаже творението на младите дизайнери на изложението в Женева


  • Дрехата победител е дело на 24 годишната Ерика Фушини от Италия

  • Фото моделът на щанда на Volt ще носи футуристично облекло спечелило първата награда на конкурса в Унгария


Хостесите на щанда на Chevrolet на тазгодишното Автомобилно Изложение в Женева ще бъдат облечени в дрехи чийто дизайн е на Ерика Фушини, 24 годишна студентка в модното училище Istituto Carlo Secoli в Болоня, Италия. Ерика спечели първата награда в дисциплината «Мода» на конкурса за приложни изкуства през 2009 година Young Creative Chevrolet - една пан-европейска инициатива която имаше за цел да съдейства за популяризирането на творби на изкуството на млади хора.


Задачата на участниците в конкурса в категорията „Мода” бе да създадат дизайн за модерна „униформа” за хостесите на щандовете на Chevrolet, която да бъде използвана на международните автомобилни изложения. Европейското жури на конкурса Young Creative Chevrolet избра проекта на Ерика за победител за 2009 година в тази дисциплина защото нейното творение бе едновременно елегантно и много модерно. Журито оцени по достойнство дизайна, избора на естествени материали и оригиналните детайли.
Ерика Фушини разказва за своята творба: "Исках да създам елегантна, секси и практична дреха в която хостесите ще се чувстват комфортно. Толкова съм щастлива че те ще носят облекло, чийто дизайн е мой."
"Когато научих за конкурса, си помислих че това е една изключителна възможност да опитам нещо ново, а задачата ме окуражи да мисля за модата в нова светлина. Бих посъветвала всеки млад творец да участва в него. Това е шанс за младите хора да реализират идеите си с помощта на голяма интернационална компания. Конкуренцията е изключителна, много студенти създадоха блестящи дизайни, така че бях наистина шокирана, когато разбрах че именно аз съм спечелила европейския конкурс. Това ме вдъхнови и ми даде увереност. Истински се надявам и да ми помогне да си намеря работя в областта на модата в бъдеще” допълва Ерика за преживяното от нея по време на конкурса Young Creative Chevrolet.
Освен приза, Ерика получи и парична награда от 1000 евро и възможността да пътува за Берлин през октомври 2009 година където се срещна с младата германска дизайнерка Миша Вьосте, създател на марката Smeilinener. Там тя имаше възможност да наблюдава работата и по проекта "Spark of Fashion", една уникална версия на градския модел на Chevrolet Spark. Ерика прие поканата и за Женева, където ще може да се радва със собствените си очи на хостесите които ще носят създадените от нея дрехи на щанда на Chevrolet.
"Реализацията на проекта в реалния живот е неистина голямо постижение. То показва колко съзидателни, талантливи и ентусиазирани могат да бъдат младите хора.” отбелязва по този повод Уейн Бранън, президент и управляващ директор на Chevrolet Europe. "Конкурсът е голям успех и аз съм впечатлен от високото ниво на печелившите проекти във всички дисциплини. Young Creative Chevrolet е една инициатива която перфектно се съотнася с философията на Chevrolet. Ние имаме намерение да го разширяваме и да намерим приложения на всички интересни идеи в истинския живот."
Високите технологии се срещат с футуристичния дизайн
Фото моделът на щанда на Chevrolet Volt в Женева забавлява посетителите с футуристичен костюм спечелил първа награда на национално ниво в Унгария през 2009 година. Той е съвместна работа на Шандра Хофщетер (25), Адел Ковач (22) и Анет Хажду (23), трима студенти от института по изкуства в Будапеща. Костюмът не се класира между първите три на европейско ниво поради високата цена при производството и в големи мащаби, но е в перфектна хармония с високотехнологичния електромобил с увеличен пробег на Chevrolet.
Адел Ковач отбелязва: "Този костюм бе истинска екипна работа. Бе много трудно да създадем дизайна и да го реализираме, но пък е чудесно че направихме нещо различно. Чудесна новина е че все пак ще се използва в Женева. Много сме щастливи за това, защото все пак не спечелихме конкурса и това е отлична възможност за нас."
Young Creative Chevrolet 2010
След успеха на конкурса Young Creative Chevrolet през 2009 година, в който участваха над 530 проекта, представени на национално ниво в 19 европейски държави, Chevrolet даде ход на четвъртото издание на своята уникална програма в края на октомври 2008 година. Фокусирайки се още веднъж върху Мода, Фотография, Приложни изкуства, Видео и Музика, през тази година студентите имат за задача да почерпят вдъхновение от моделите Spark и Volt. Регистрациите за конкурса 2010 Young Creative Chevrolet приключиха на 31 януари с нов рекорден брой участващи държави и училища.
За повече информация за конкурса моля посетете www.youngcreativechevrolet.eu.
За марката Chevrolet

Chevrolet е водещата глобална марка на компанията General Motors с годишен обем на продажбите в размер на около 3,5 милиона автомобила в повече от 130 държави. Това е четвъртата автомобилна марка в света по отношение на обема на продажбите, както и един от най-бързо развиващите се в тази насока производители в автомобилната индустрия. Продуктите на Chevrolet се отличават с ярък дизайн, въодушевяваща динамика и стремеж за постигане на най-доброто съчетание от цена и качества във всички сегменти от пазара, в които марката присъства. От момента на обновяването на представянето на марката в Европа през 2005 година, Chevrolet успя да постигне повече от удвояване на продажбите, достигайки обем от 500 000 екземпляра през 2008 година. Новата гама на марката Chevrolet включва новия градски модел Spark, малкия Aveo, компактния седан Cruze, SUV-модела Captiva и модела от среден клас Epica.Най-значимите пазари за Chevrolet в Европа са тези в Русия, Италия, Германия, Франция и Испания. Основаната от швейцарския емигрант Луи Шевроле през 1911 година фирма се подготвя да отбележи своя вековен юбилей с представянето на пазара на революционния електромобил с удължен пробег Chevrolet Volt. Повече информация за марката Chevrolet можете да намерите в интернет на адрес http://www.chevroleteurope.com или http://media.chevroleteurope.com.

За контакти:
Владимир Тодоров

Chevrolet Marketing/PR Manager

Chevrolet Central and Eastern Europe - Sofia Rep. Office

Tel.: +359 2 969 30 48; Fax: +359 2 971 21 78

mobile: +359 886 964 999

E-mail: vladimir.todorov@gm.comChevrolet Europe GmbH

Stelzenstrasse 4 Tel. +41 44 828 2900 media.chevroleteurope.com

CH-8152 Glattbrugg/Zürich Fax +41 44 828 2999 chevroleteurope.com

SwitzerlandКаталог: content -> Pages -> news
news -> Класическа Grand Prix звездите на 111-годишната история на Opel в света на моторните спортове
news -> Пресинформация 29 септември, 2011 година Opel Ampera спечели международната награда ecobest
news -> Пресинформация 26 октомври, 2015 година Перфектен рали сезон за Opel
news -> Отборът adac opel Rallye Junior Team запазва водачеството си в шампионата erc
news -> Пресинформация 29 юни, 2015 година Тройна победа за Opel на рали Ypres
news -> Програма за развитие на нови таланти с ангажименти в областта на пистовите надпревари и рали-спорта
news -> Пресинформация 30 март, 2015 г
news -> Компактна звезда в областта на свързаността: Новата Astra с Opel OnStar и IntelliLink


Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница