Chevrolet Volt бе обявен за Автомобил на 2011 година на списание automobile редакторите на американското списание определиха Volt като „най-важният автомобил днес”Дата03.01.2017
Размер39.52 Kb.
#11696
Chevrolet Volt бе обявен за Автомобил на 2011 година на списание AUTOMOBILE


  • Редакторите на американското списание определиха Volt като „най-важният автомобил днес”

Детройт – Chevrolet Volt е Автомобилът на 2011 година на списание AUTOMOBILE. Наградата бе връчена на Джоел Еваник, вицепрезидент по маркетинга на GM САЩ, в сряда на Международното автомобилно изложение в Лос Анджелис.


Определяйки Volt като Автомобил на годината, редакторите на списание AUTOMOBILE написаха: "Това е високотехнологичен автомобил, който е най-важният модел днес. Той поставя нови идеи не само по отношение на това какво управляваме, но и по отношение на начинът по който ще управляваме. Собствениците му ще го зареждат през нощта, ще отопляват или охлаждат интериора преди да потеглят и ще оптимизират стила си на управление за да увеличат пробега си при електрическо придвижване. След това, при изтощаване на батерията, те без притеснения ще продължат да се движат с помощта на двигателя с вътрешно горене, без да са подвластни на ограниченията характерни за автомобилите с чисто електрическо придвижване."
Volt е първия едросериен електрически автомобил с удължен пробег. Той може да измине до около 560 километра, като в рамките на първите 40 до 80 километра се придвижва без да отделя никакви вредни емисии благодарение на електричеството съхранено в литиево-йонната акумулаторна батерия с капацитет от 16 кВтч. Когато нивото на заряда намалее до определена степен, незабележимо се активира бензиновият двигател с вътрешно горене и генераторът, увеличавайки пробега до над 500 километра с един резервоар бензин.
"Ние сме изключително благодарни на списание AUTOMOBILE за високата оценка," отбелязва Еваник, който измина зад волана на Volt 3,853 километра от Детройт до Лос Анджелис за изложението. "Призът Автомобил на годината е признание за пионерната роля на технологията използвана във Volt, както и за таланта, интелигентността и труда на всички от GM превърнали този проект в реалност."
Volt бе показан за първи път като концепция през януари 2007 година на Автомобилното изложение в Детройт. През юни същата година, борда на директорите на GM одобри началото на продуктовата разработка на Volt и електрическата система за задвижване Voltec.
През септември, 2008 година, производствената версия на Volt направи своя дебют при честването на стогодишнината на GM. През месец ноември тази година, започна производството му в завода Детройт-Хамтрамк, като първите продажби ще бъдат извършени през декември.
Пълният материал на списание AUTOMOBILE ще се появи в изданието от януари и онлайн на www.automobilemagazine.com.
Chevrolet получи приза Автомобил на годината през 2001 година за Chevrolet Corvette Z06.

За марката Chevrolet

Chevrolet е водещата глобална марка на компанията General Motors с годишен обем на продажбите в размер на около 3,5 милиона автомобила в повече от 130 държави. Това е четвъртата автомобилна марка в света по отношение на обема на продажбите, както и един от най-бързо развиващите се в тази насока производители в автомобилната индустрия. Продуктите на Chevrolet Europe се отличават с ярък дизайн, въодушевяваща динамика и стремеж за постигане на най-доброто съчетание от цена и качества във всички сегменти от пазара, в които марката присъства. От момента на обновяването на представянето на марката в Европа през 2005 година, Chevrolet успя да постигне повече от удвояване на продажбите, достигайки обем от 500 000 екземпляра през 2008 година. През 2009 година, Chevrolet задържа своя пазарен дял на европейския пазар на ниво от 2.3 процента, реализирайки 426 000 продажби. Към момента марката разполага с мрежа от 2 900 дилъри и сервизни точки на европейския континент. Новата гама на марката Chevrolet включва новия градски модел Spark, малкия Aveo, компактния седан Cruze, SUV-модела Captiva, модела от среден клас Epica и легендарния спортен модел Corvette. През 2011 година Chevrolet ще лансира изцяло новия фамилен ван Orlando, спортното купе и кабриолета Camaro, новото поколение на Aveo, хечбек-версията на Cruze, както и модернизираната версия на SUV-модела Captiva с четири нови двигателя. Най-значимите пазари за Chevrolet в Европа са тези в Русия, Италия, Германия, Франция, Испания и Великобритания. Основаната от швейцарския емигрант Луи Шевроле през 1911 година фирма се подготвя да отбележи своя вековен юбилей с представянето на пазара на революционния електромобил с удължен пробег Chevrolet Volt. Повече информация за марката Chevrolet можете да намерите в интернет на адрес http://www.chevroleteurope.com или http://media.chevroleteurope.com.

За контакти:
Владимир Тодоров

Chevrolet Marketing/PR Manager

Chevrolet Central and Eastern Europe - Sofia Rep. Office

Tel.: +359 2 969 30 48;

Mobile: +359 886 964 999

E-mail: vladimir.todorov@gm.com
Chevrolet Europe GmbH

Stelzenstrasse 4 Tel. +41 44 828 2900 media.chevroleteurope.com

CH-8152 Glattpark (Zurich) Fax +41 44 828 2999 chevroleteurope.com

SwitzerlandКаталог: content -> dam -> Media -> documents
documents -> Media information
documents -> Chevrolet Orlando внася ваканционната атмосфера на Флорида в класа на семейните автомобили
documents -> Продажбите и пазарният дял на марката Chevrolet бележат ръст на 14 европейски пазара през първите три тримесечия от годината
documents -> Chevrolet Volt бе определен за Автомобил на 2011 година на списание Motor Trend
documents -> Media information 15 февруари 2011 Chevrolet открива в Женева специален „шоурум” по случай стогодишнината си
documents -> Продажбите и пазарният дял на марката Chevrolet бележат ръст на 14 европейски пазара през първите три тримесечия от годината


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница