Чл. 80. (1) Бфс осъществява своята дейност в съответствие с приетия от конгреса бюджет. Приходите и разходите се управляват в съответствие със закона и по начин, че да са балансирани през финансовата годинаДата16.10.2017
Размер18.15 Kb.
Устав на БФС

БюджетЧл. 80. (1) БФС осъществява своята дейност в съответствие с приетия от конгреса бюджет. Приходите и разходите се управляват в съответствие със закона и по начин, че да са балансирани през финансовата година.

(2) ИК има право да извършва изменения в бюджета, които представя за одобряване от следващия конгрес.

(3) Финансовата година на БФС започва на 1 януари и завършва на 31 декември на текущата година.

 Закон за физическото възпитание и спорта


ЗФВС 2010

Чл. 17б. (Нов - ДВ, бр. 50 от 2008 г.) (4) (Предишна ал. 3, изм. - ДВ, бр. 50 от 2010 г.) Министърът на физическото възпитание и спорта може да откаже подновяване на спортна лицензия, когато за спортната организация са налице едно или повече от следните условия:

5. няма приет бюджет;

 

Чл. 17в. (Нов - ДВ, бр. 50 от 2008 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 50 от 2010 г.) Министърът на физическото възпитание и спорта отнема спортната лицензия, ако констатира, че спортната организация:4. няма приет бюджет;

БФС с 1,2 млн. по-нисък бюджет


10 април 2010 | 05:43 агенция Спортал

БФС работи по проекта за бюджет за 2010 г. Той бе представен на заседанието на изпълкома вчера. Сумата е 7 877 000 лв., с 1,2 млн. по-малко от миналата година. От централата обясниха намалението с финансовата криза.

Във футболния съюз са на печалба от 2009 г. Планирани са приходи в размер на 9 078 000 лв., постъпили са 9 615 000 лв. Плюсът идва от парите, влезли в касата от спонсори и телевизионни права. През изминалата година са изразходвани 8 350 000 лв., което е с малко повече от 700 000 лв. от предварително планираните разходи. Основното перо от разходната част на бюджета са националните отбори. За тях отиват 48% от бюджета.

Изпълкомът обърна сериозно внимание и на сигурността по стадионите. В правилника за първенството ще бъде вписана важна точка. Според нея клубът домакин на даден двубой е отговорен за реда и сигурността на стадиона преди, по време и след края на мача. Така ще се избегнат случаите, в които, ако инцидентите са възникнали по вина на гостуващата агитка, го отнася сериозно клубът гост. Точно това се случи в мача Локомотив (Мз) - ЦСКА. Публиката на армейците нахлу на терена, прекъсна мача и червените загубиха служебно. Оттук нататък домакините също ще отговарят за последствията.

Отборът, който е домакин, също така е длъжен да назначи отговорник за сигурността на всеки мач.


"7 дни спорт"

Изпълкомът на БФС не може да гласува бюджет, може да предложи на конгреса да гласува бюджет. Забележи датата. На 10 април 2010 се обсъжда бюджетът за 2010???Поради липса на законно определен бюджет, министър Нейков може да отнеме лиценза на БФС.
По принцип той изтичаше през месец февруари 2011 година. Дали е подновен и кака – не знам? Сигурно е подновен, защото сега сме март?

Последният конгрес на БФС бе на 30 януари 2009 година.

Каталог: dobrev k.mbox
dobrev k.mbox -> Кафене новини в памет на закъснялата паметливост срещу злопаметния Първанов
dobrev k.mbox -> Българската комунистическа партия
dobrev k.mbox -> На Дарин Вълев Мирчев София 1784, ж к."Младост-1", Полигона
dobrev k.mbox -> В обединението могат да участват всички социалисти до 35 г. То е отворено и към всички членове на съществуващите и сега младежки организации в бсп, които могат да станат част и от обединението
dobrev k.mbox -> Климент охридски” исторически факултет
dobrev k.mbox -> Българска социалистическа партия национален съвет предварителна календарна справка
dobrev k.mbox -> Въпроси към Кирил Добрев
dobrev k.mbox -> Българска социалистическа партия национален съвет предварителна календарна справка
dobrev k.mbox -> Сценарий Мл. Отговорник 1 Благоевград
dobrev k.mbox -> Регионална телевизия “канал рила”


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница