Чрез г-н Атанас Стоянов, председател на Общински съвет гр. СанданскиДата26.10.2018
Размер35.24 Kb.
#100557
Чрез           г-н Атанас Стоянов, председател на Общински съвет – гр. Сандански,

До   г-н Андон Тотев, кмет на община СанданскиПИТАНИЯ

От   Георги Руменов Трайков, общински съветник, адрес: гр. Сандански, ул. „Стефан Карчев“ № 9, тел. 0887204015, и

       Николай Димитров Шаламандов, общински съветник, адрес: гр. Сандански, ул. „Георги Скрижовски“ №29, тел. 0899197308

       електронни пощи:traikov.georgi@gmail.com;nik_sh@abv.bg

 

Уважаеми г-н Тотев,Във връзка с питания, поставени от граждани, както и с оглед появилата се в местни медии информация, моля да ни отговорите на следните въпроси:

1. Относно плувен интернат:

Има ли обекта издаден Акт Образец 16? Ако отговорът е отрицателен, моля да ни посочите причините, поради които все още обектът не е въведен в експлоатация. Защо се извършват СМР след като обектът е официално открит?

Също така, моля конкретно да ни отговорите дали целостта на басейна е нарушена, дали фирмата– изпълнител, е спазила всички изисквания във връзка със СМР на басейна и дали басейнът ще отговори на изискванията на международната федерация за тренировки и провеждане на състезания (т.е. дали басейнът е с „олимпийски размери“ и няма пречка това да се удостовери от компетентните в тази област органи)?

При изпълнението на СМР използвани ли са от фирмата-изпълнител стоки/продукти/изделия, които нарушават защитен патент на други фирми? Моля да направите цялостна проверка в този смисъл.

Отделно от горепосочените проблеми, моля да ни отговорите дали минералната вода от плувния интернат все още (с Ваше знание) се пренасочва към обект Градски плаж Сандански?

 

2. Относно Епископска Базилика:Вярно ли е, че строително-монтажните работи на площадката на ул. Мара Бунева (до старата сграда на Община Сандански) са спрени от страна на Министерство на културата (или друг ресорен орган)? Ако това е така, моля да ни предоставите копие от документа, с който работата е спряна и моля да ни отговорите защо се извършват строително-монтажни работи по време, когато последните са спрени?

Също така, моля да ни предоставите копие от документацията, касаеща предходния проект, осъществен на същата площадка, както и да ни отговорите дали предходния проект е осъществен изцяло съгласно приетия и одобрен проект?

3. Относно Градски универсален магазин (ГУМ):

Моля да ни предоставите подробна справка за приходите и разходите за обекта за година, посочвайки:

За приходи – наемател (или друга категория ползвател) и съответен наем от този наемател;

За разходи – разбивка на разходите за обекта – комунални услуги, заплати, осигуровки и други такива, ако се плащат във връзка с този обект.

4. Относно уличната мрежа на гр. Сандански и осветление:

На първо място моля да ни предоставите копие от договора с фирмата-изпълнител, занимаваща се с изкърпването на дупките в Община Сандански (или копия от договори, ако изпълнителите са повече) през тази бюджетна година. Отделно, моля да ни посочите, дали фирмата-изпълнител, занимаваща се с тази дейност през 2013 г., е била санкционирана по някакъв начин за некачествено изпълнение на СМР?

Предполагам знаете, че асфалтовият път за гарата в района на „Прецизно леене“ и входа на „Пътно поддържане“ бе отново прокопан за прокарване на елементи на техническата инфраструктура. В тази връзка, моля да ни посочите на какво основание е извършено това прокопаване и да ни предоставите копия от относимите документи.

В бюджета на общината за 2014 г. бяха предвидени средства за ремонт улиците в кв. Изгрев и кв. Крайречен – моля да ни посочите кога смятате да започнете СМР в тези квартали съобразно заложените суми?

Искаме да Ви уведомим, че от известно време няма осветление на околовръстния път и в част от кв. Изгрев. В този смисъл, моля да уведомите фирмата, поддържаща осветлението в града, да извърши съответните проверки.

5. Относно езерото в Градски Парк Сандански:

Моля да ни предоставите информация относно предвидените СМР съобразно заложените в бюджета за 2014 г. средства, както и копие от проектната документация, ако е изготвена (ако не е, моля да ни я предоставите след като бъде изготвена).

Отделно от това, предвижда ли се този обект да се отдаде на концесия след завършването на СМР?

 

 

С уважение:Георги Трайков – общински съветник

 

 Николай Шаламандов – общински съветник
Каталог: wp-content -> uploads -> 2013
2013 -> Временно класиране „В”-1” рг мъже – Югоизточна България
2013 -> Конкурс за заемане на академичната длъжност „Доцент в професионално направление Растителна защита; научна специалност Растителна защита
2013 -> 1. Нужда от антитерористични мерки Тероризъм и световната икономика
2013 -> Днес университетът е мястото, в което паметта се предава
2013 -> Програма за развитие на туризма в община елхово за 2013 г
2013 -> Йордан колев ангел узунов
2013 -> 163 оу „ Ч. Храбър в топ 30 на столичните училища според резултатите от националното външно оценяване
2013 -> Гр. Казанлък Сугласувал: Утвърдил
2013 -> Подаване на справка-декларация по чл. 116 От закона за туризма за броя на реализираните нощувки в местата за настаняване


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница