Чрез председателя на народното събрание до министъра на вътрешните работи на република българияДата15.10.2018
Размер14.34 Kb.
ЧРЕЗ

ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ
ДО

МИНИСТЪРА НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДОЦ. Д-Р ВЕСЕЛИН ВУЧКОВ

В Ъ П Р О С
от Калина Петрова Балабанова

народен представител от ПГ на партия АТАКА

На основание чл. 90, ал. 1 от Конституцията на Република България и чл. 89 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, внасям въпрос
ОТНОСНО: Грубо посегателство над клуба на ПП АТАКА в гр. Добрич
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР,
На 15.11.2014 г. клубът на ПП АТАКА в гр. Добрич, намиращ се на ул. „Славянска“ 24 беше намерен със съборена ограда и изпочупени прозорци. Грубото посегателство е било извършено през нощта, а за случката бяха информирани органите на реда, лично от мен. За случая има подадена и жалба в Първо РПУ – гр. Добрич от 15.11.2014 г.

Информирам Ви, че такава вандалщина върху клуба на ПП АТАКА в гр. Добрич, се извършва вече няколко пъти. Въпреки жалбите от страна на областното ръководство при всяко посегателство върху клуба, до този момент органите на реда не успяват да намерят извършителите.

Припомням Ви, че клубът на ПП АТАКА на ул. „Славянска“ 24 е общинска собственост. В него се провеждат постоянно събрания на общински организации на партията, срещи с граждани и симпатизанти на ПП АТАКА. Всяко такова посегателство застрашава живота и здравето на гражданите на гр. Добрич.

В тази връзка, моля да ми отговорите:
Какви мерки ще предприеме МВР за прекратяване на грубите вандалства върху политически клубове от страна на политически опоненти?

Смятате ли, че откриването на извършителите на посегателството над клуба на ПП АТАКА в гр. Добрич е непосилно за кадровия състав на МВР?

Народен представител:

/Калина Балабанова/София, 18.11. 2014 г.


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница