Citroen отчете успешна година в БългарияДата06.01.2017
Размер32.02 Kb.
Новина
Citroen отчете успешна година в България
Компанията увеличи пазарния си дял от 6,13 на 7,35% и продаде почти 2000 коли.
Източник: Citroen
Въпреки многобройните предизвикателства на пазара, обусловени от световната икономическа криза, през 2009 г. работата на “Автомотор Корпорация”, официален представител на Citroen у нас, бе увенчана с успех. Фирмата разполага с общо 23 центъра на територията на страната, всички от които активно участваха през цялата година в процеса по реализация на продуктите. Продадени са близо 2000 автомобила, от които 1500 леки и 500 лекотоварни. В условията на драстичен спад от над 50% за целия пазар, Citroen не само запази своята позиция на основен играч в българския автомобилен бизнес, а беляза и ръст на общия пазарен дял от 6,13 на 7,35%. Увеличението на пазарен дял в рамките на един свит пазар със силна и хиперактивна конкуренция е показател за стабилното присъствие и устойчивост на компанията. Основен акцент и през 2009 г. беше поставен върху обучението на кадрите от системата на дружеството, в това число търговците на автомобили, техническите кадри, хората, ангажирани с дистрибуцията и предлагането на резервни части и аксесоари.

През изминалата година Citroen предложи на клиентите многобройни атрактивни оферти за цялата гама, съобразени със специфичната конюнктура на пазара. Потребителите на автомобили и за професионални, и за лични цели се възползваха от специално разработените със съдействието на Automobiles Citroen търговски условия за България. Фирмата предложи и гъвкаво, висококонкурентно собствено финансиране без утежняване на условията по кредитирането.

Успоредно с търговските и финансовите предложения за автомобили през годината протекоха успешно и ежемесечните промоционални кампании за резервни части – кампания филтри, спирачна система, джанти, “Акция Светлина” и др. От тази година в сервизните центрове се предлага и хотел за гуми за съхранение извън сезона.

“Автомотор Корпорация” беше сред фирмите, които взеха участие и се представиха успешно на „Автомобилен салон София”, „Автомобилен салон Варна”, „Автомобилен салон Пловдив”, както и на Добричкия панаир и „Партнерс Експо” в Плевен.

През 2009 г. компанията представи и своята изцяло обновена интернет страница, която взе участие на ежегодния конкурс “БГ Сайт”. 30-членното жури присъди 2-ро място в категорията „Корпоративен сайт на Citroen”.

След пускането на новата визия на сайта бяха организирани поредица онлайн игри с много награди. Отчетен беше огромен интерес, посетителите на сайта се състезаваха активно за първите места.

Като социално отговорен член на обществото фирмата взе участие и в редица културни и обществени мероприятия. “Автомотор Корпорация” в ролята си на официален превозвач подкрепи и тази година Празниците на изкуствата „Аполония” в Созопол; Коледния новогодишен фестивал, организиран от НДК. В края на годината компанията участва и на Годишния коледен благотворителен базар, организиран от Благотворителната фондация към Международния женски клуб. Бяха предоставени мини автомобилчета Citroen, които се предлагаха на френския щанд и се харесаха от всички посетители на базара. Фирмата бе спонсор и на културни мероприятия, организирани от Френския културен институт към посолството на Република Франция в София.

Традиционно “Автомотор Корпорация” присъства на спортни мероприятия и ралита през годината. Фирмата подпомага отбора на “Астра Рейсинг”с пилот Екатерина Стратиева, която се състезава с Citroen C2 R2 Max.

През февруари Automobiles Citroen представиха на света своята нова корпоративна идентичност и подпис и поеха ангажимент към подобряване на взаимоотношенията с клиентите. През 2009 г. беше лансиран моделът C3 Picasso. На световната автомобилна сцена беше представен новият С3 и първият автомобил от новата гама на марката - DS 3. Пускането в продажба на двата модела, носители на новото послание на Citroen, ще бъде в началото на 2010 г. На 22 ноември беше открито ново 12-минутно светлинно шоу върху Айфеловата кула. Citroen се присъедини към това голямо събитие като един исторически партньор заедно с новия С3. Продължилият почти 10 години „блестящ” съюз (от 1925 до 1934 г.) се възроди през 2009 г. Уникалното челно стъкло „Зенит” предлага непознати досега видимост и усещания за всички!

През месеците септември, октомври и ноември 2009 г. Citroen чества и своята 90-годишнина под мотото „Креативност и иновации”. За юбилея бяха подготвени ексклузивни ценови оферти на автомобилите във всички държави. По случай годишнината беше организиран и първият турнир по мини футбол и тенис турнир за аматьори. Участие взеха отбори на медиите и два отбора на “Автомотор Корпорация”. На 27 ноември, в резиденцията на френския посланик в България, 90-годишнината на Citroen беше отбелязана с коктейл, на който присъстваха представители на политическата, културната и бизнес общността в България. Да присъства на мероприятието пристигна от Франция г-н Оливие Боне – зонов мениджър.Двойният шеврон записа и нов ред в богатия си списък от спортни награди – за шести пореден път първото място в Световния рали шампионат беше завоювано от Себастиан Льоб.
Агенция: Speed-Press
Каталог: pi files -> 2009
2009 -> Fiat group подпомага пострадалите от земетресението
2009 -> Toyota спира производството за 11 дни
2009 -> Новина Audi R8 Spyder с премиера в България
2009 -> Autodesk прави възможно използването на cad данни за автомобилен дизайн в реклами
2009 -> Новия Abarth R3T се задвижва от турбо двигател с обем 1368 куб см и с мощност от 180 к с
2009 -> Fiat иска да купи и Bertone
2009 -> Fiat купи Bertone
2009 -> Скандален арт-фотограф снима Maybach
2009 -> Lotus си взе дизайнер от Ferrari
2009 -> 80 години производство на автомобили bmw началото на bmw efficientDynamics


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница