Continental печели награда за технологияДата10.01.2017
Размер39.71 Kb.
#12413
Continental печели награда за технология
Бъдещето на автомобилна индустрия – представено по време на CES
Най-голямото изложение за електроника в света наближава и технологичната компания и производител на гуми Continental ни дава възможност да надникнем в развиваните от германската компания технологии, които са в основата на дигиталната мобилност. По време на Consumer Electronics Show в Лас Вегас от 5-и до 8- януари, Continental ще представи биометрични технологии и персонализация, решения за сигурност, автомобилни приложения в облака, нов главен компютър и технология за управление на системите в автомобила.

„Цялата автомобилна индустрия преминава през революция с фокус върху софтуера и нови услуги за мобилност и ние в Continentanl играем активна роля в тази трансформация. По време на предстоящото SEC изложение ние ще представим най-новите си услуги и продукти, които ще ни поведат в бъдещето.“, отбеляза Хелмут Матши, член на изпълнителния съвет на Continental и ръководител на подразделението за интериор.

Биометрия в автомобила

Иновативните системи за достъп могат много повече от просто да отключват врати или да стартират двигателя. Чрез комбинацията от безключов достъп, PASE – система за пасивен старт и достъп и биометрични елементи Continental вече може да предложи истинска персонализация и много по-висока сигурност.

Вътрешна камера и система за лицево разпознаване автоматично персонализират множество автомобилни характеристики като позиция на седалка и огледало, предпочитана музика, температура и навигация.

А за да стартирате двигателя, вече няма да е достатъчно да имате подходящия ключ с вас в автомобила, а да потвърдите своята идентичност чрез сензор за отпечатъци. Тази двустепенна идентификационна система e значителна защита срещу кражба.

Управление на автомобила от облака

Новият терминал на Continental разширява възможностите на кокпита – приложенията, които досега бяха директно интегрирани в главното табло, вече са качени в облака където те са обработвани преди да бъдат показани на мощен браузър. Така системата е винаги опреснена и с най-нови функции, които могат да бъдат добавяни по всяко време.

Терминала използва HTML5 технология за създаване и показване на облачни приложения, което не само позволява независимо от използваната платформа развитие на приложения но и позволява данните да бъдат показвани на различни дисплеи с различни резолюции и по този начин автомобилните производители могат да пускат приложенията за различни модели автомобили и класове.

Облачния терминал играе ролята и на дигитален асистент на водача като анализира неговите навици през различните части от деня и седмицата и на тази основа автоматично персонализира автомобила като например настройва любимата му радио станция сутрин или пък ако водача всяка сряда пътува до фитнеса, навигационната система автоматично ще показва маршрута му до там.

Дори обикновеното радио може да бъде превърнато в една интелигентна система чрез добавянето на допълнителни облачни услуги и изкуствен интелект. Водачите могат да видят програмата на всяка радио станция по всяко време и избират точно тази, която е подходяща за настроението им или пък радиото автоматично превключва на любимия изпълнител или препоръчва специализирани радио станции на основа на навиците на водача.

„Умни“ прозорци

Интелигентното стъкло на Continental, което позволява селектирано затъмняване на всички прозорци само с един бутон става още по-умно – Continental са добавили множество нови функции за подобряване на комфорта: чрез интеграция с електронната комуникационна система на автомобила, стъклото динамично се адаптира към различните ситуации на пътя. Системата е свързана със светлинни сензори и стъклото може да бъде затъмнено точно на мястото, през което блести слънцето. Безключовата система за достъп също е свързана с контрола на прозорците, което позволява затъмнеността им да се променя докато водача се приближава към автомобила.

3D дисплей революционизира кокпита

Нарастващият брой функции и дигитално съдържание в кокпита водят до непрекъснато увеличаване на повърхностите на дисплеите в автомобила. Дигиталните инструментни клъстъри може да са идеални за представянето на съдържание, но пък не са гъвкави при дизайна на интериора. За да позволи на водачите на бъдещето да се наслаждават на дигитално съдържание без да се налага да се взират непрекъснато в сторомоден плосък дисплей, Continental създаде 3D дисплей с оптично свързани топографски елементи, които връщат усещането за качество и уникален дизайн на класическия дисплей.

Космически технологии в автомобила – 3D Flash Lidar с висока резолюция

3D Flash LIDAR сензор технологията на Continental с висока резолюция позволява триизмерно проследяване в реално време на заобикалящата среда на автомобила. Технологията, която вече бе тествана в областта на аеронавтиката, дава значително по-пълен и детайлен поглед върху заобикалящата ни среда, независимо дали през деня или нощта или времевите условия. За своите приложения, създадени с лазерната технология на Continental „Trailer Merge Assist” и „Trailer Length Detection”, компанията вече спечели наградата на CES за иновации в областта на „автомобилната интелигентност“.
Assisted & Automated Driving Control Unit повишата свързаността

Continental създаде централен компютър ADCU, който се състои от мрежа от множество процесори и който може да играе важна роля в свързаността между шасито и системите за сигурност, увеличавайки функционалностите на автомобила чрез свързването на системи, които досега работеха в изолация. За Continental ADCU е централен елемент за въвеждането на необходимата функционална архитектура за безопасност и в същото време основния център за управление на транспортните функции, необходими за автономното шофиране.Съвкупна интелигентност на две колела - eHorizon за мотоциклети

Мотоциклетистите могат вече да очаквар с нетърпение бъдещия сезон, защото благодарение на електронния хоризонт eHorizon, инженерите на Continental дават възможност не само на автомобилните водачи, но и на мотоциклетистите да поглеждат зад ъглите. eHorizon системата за мотоциклети свързва мотористите чрез споделена платформа и им дава възможност да споделят важна пътна информация. С тази система, Continental използва концепцията на „съвкупната интелигентност“ за да доставя непрекъснато дигиталната карта с точна и актуална информация. Запазените данни са структурирани в облака и са налични на всички мотоциклетисти. Това означава, че те са информирани навреме за препятствия по пътя им и така подобрява безопасността не само за тях, но и за другите участници в движението.
Каталог: pi files -> 2016
2016 -> Hp inc дава допълнителен тласък на pc гейминга с omen by hp
2016 -> Обновен Gumpert Apollo в Женева
2016 -> Land Rover тегли 108-тонен влак Discovery Sport е екипиран с полу-автономна технология
2016 -> За самоуправление още тази година
2016 -> Sin R1 gt4 стартира в По, Франция
2016 -> Citroеn пуска специален C4 Cactus
2016 -> Шампионска версия за bmw m4 в чест на титлата в dtm
2016 -> Продават Aston Martin db10 на търг Очаква се цената да достигне 1,4 млн долара
2016 -> Psa публикува нов реален разход на гориво Готови за резултатите за 30 модела


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница