Данъците към община стрелча вече могат да се плащат автоматично от цялата страна и по интернет. Плащането става само по егн на физическите лица или еик на фирмитеДата15.10.2018
Размер23.5 Kb.
#87604
ДАНЪЦИТЕ КЪМ ОБЩИНА СТРЕЛЧА ВЕЧЕ МОГАТ ДА СЕ ПЛАЩАТ АВТОМАТИЧНО ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА И ПО ИНТЕРНЕТ. ПЛАЩАНЕТО СТАВА САМО ПО ЕГН НА ФИЗИЧЕСКИТЕ ЛИЦА ИЛИ ЕИК НА ФИРМИТЕ

От 11 декември Община Стрелча пусна модерна услуга за жителите си. Хората вече могат да плащат автоматично местните данъци и такси от всяка една точка на страната в касите на ИЗИПЕЙ (Easypay) и по интернет от целия свят чрез системата ИПЕЙ (ePay). Плащането се извършва само със съобщаване на ЕГН-то на физическите лица и ЕИК-а на фирмите.Таксата за плащане от каса на ИЗИПЕЙ е минимална - от 1 до 5 лева в зависимост от дължимите суми. Само 0.40 лв. за транзакция е таксата заплащане през интернет (ePay) без оглед на дължимото. По новия начин на плащане не е необходимо да се носят и представят печатните съобщения или да се попълват каквито и да са документи.

ИЗИПЕЙ към момента има 2 294 каси и офиси в цяла България. ИЗИПЕЙ има 2 каси и в Стрелча. Едната е на бул."България" № 69, а другата - на пл. "Дружба" №1.В тях хората освен да платят битовите сметки,да извършат плащания към държавни институции, Съд, КАТ и МВР, да заредят ваучери за мобилни телефони, да получат или изпратят пари, вече могат да плащат данъците и към своята община, и към други общини в страната, където имат свои имоти. Подробна информация, къде се намират всички каси на ИЗИПЕЙ в България,може да видите ето тук: http://www.easypay.bg/?p=offices_listНовата услуга на автоматично разплащане на данъците улеснява неимоверно хората. Тя е в полза най-вече на живеещите извън общината и пести време,нерви и пари. Повишава и събираемостта от местните приходи.

Услугата е безвъзмездна за Общината. Тя стана възможна след като кметът на Стрелча г-н Иван Евстатиев подписа договор за предлагането й с дружествата ИЗИПЕЙ и ИПЕЙ. Така Стрелча стана сред първите общини от област Пазарджик, която внедри модерно и европейско обслужване за жителите си и подобри събираемостта от местни приходи.Облекчаване на административните услуги, снижаване на цените им, предоставяне на широка възможност за избор от страна на гражданите и приближаването на администрацията до тях са едни от основните приоритети в работата на кметския екип.

Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница