Дата на провеждане: 15. 12. 2011 програмаДата23.07.2016
Размер84.76 Kb.
#1425
ТипПрограма

4 дни, 2 нощувки - нощен преход
ДАТА НА ПРОВЕЖДАНЕ: 15.12.2011

ПРОГРАМА
Първи ден
Отпътуване от София в 22.00 ч. от паркинга пред стадион “Васил Левски”, от Пловдив- 24.00 от OMВ до хотел Санкт Петербург.
Втори ден
Пристигане в Истанбул сутринта. Пешеходна обиколка, с разглеждане на Хиподрума, Египетския обелиск, „Синята джамия”, църквата „Св. София” и двореца „Топкапъ”(отвън). Настаняване в хотела. Свободно време или Екскурзия с корабче по Босфора, с екскурзоводска беседа, обясняваща забележителностите на протока (доп. заплащане). Допълнителна екскурзия по желание: Нощен Истанбул - разходка в квартал Таксим – площада, пешеходната улица Истиклял и квартал Ортакьой, разположен до първия мост над Босфора. Връщане в хотела. Нощувка.
Трети ден
Закуска. Допълнителни екскурзии по желание: Двореца „ Долмабахче”, моста над Босфора, азиатската част на Истанбул, хълма „Чамлъджа”, българската църква „Свети Стефан”(доп.заплащане), Вселенската патриаршия. Следобед - екскурзия с разглеждане на църквата „Хора”, влахерната на Дева Мария и кафенето на Пиер Лоти (доп.заплащане) или посещение на Миниатюрк – музей на открито, в който можете да видите забележителностите на Турция в умален вид (доп.заплащане). Вечерта може да се забавлявате в града или да вечеряте в някой от великолепните ресторанти с превъзходна кухня - Ориент Хаус, Гар Мюзикхол (доп. заплащане). Нощувка.
Четвърти ден
Закуска. Освобождаване на хотела. За любителите на историята предлагаме посещение на църквата „Света София“ и цистерните на Юстиниян или двореца Топкапъ (доп. заплащане). Туристите, които не желаят да се включат в допълнителните екскурзии трябва да освободят стаите си в хотела до 12.00 ч. Личният си вещи могат да оставят в помещението за съхранение на багаж в хотела. Свободно време. В 13.30 отпътуване и свободно време в най-големия търговски център в Истанбул „Forum”, магазин „IKEA” и аквариум „Тюркоазо”. Отпътуване за България в 17.00 ч. Пристигане в София около или след полунощ.


HOTEL 3* BB

Разположение: Лалели и Аксарай, разположени в старата европейската част на Истанбул, на 2 км от историческите забележителности.

Примерни хотели по програмата: Sahinler, Buyuk Keban, Grand Washington, Grand Onus, Yuksel

Храна: закуска на шведска маса.

Възрастен в

двойна стая

Трети възрастен

Единична стая

Дете 0-5 г.

Дете 6-12 г.

190 лв.

190 лв.

240 лв.

140 лв.

170 лв.

При пътуване със собствен транспорт се приспадат 40 лв.
HOTEL 4* BB

Разположение: Лалели и Аксарай, разположени в старата европейската част на Истанбул, на 2 км от историческите забележителности.

Примерни хотели по програмата: Marmaray, Venera, Prince

Храна: закуска на шведска маса.

Възрастен в

двойна стая

Трети възрастен

Единична стая

Дете 0-5 г.

Дете 6-12 г.

260 лв.

260 лв.

330 лв.

140 лв.

205 лв.

При пътуване със собствен транспорт се приспадат 40 лв.
ГРАФИК НА ТРЪГВАНЕ:

Габрово

21.00 ч. от паркинга зад Дома на сатирата

В. Търново

22.15 ч. пред хотел Етър

Казанлък

23.00 ч. ОМВ до ДАП

Ст. Загора

23.45 ч. ЖП Гара


Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран автобус

  • 2 нощувки със закуски

  • Обзорна екскурзия с екскурзовод на български език

  • Посещение на търговски център Форум - Истанбул

  • Медицинска застраховка

  • Прeдставител на Емералд Травел


Цената не включва:

• Екскурзия до Двореца „ Долмабахче”, моста на Босфора, азиатската част на Истанбул -

хълма „Чамлъджа”, – 25 евро

• Вечеря в атракционно заведение – Ориент Хаус – 35 евро, Гар Мюзикхол – 30 евро

• Дневна разходка с кораб по Босфора с екскурзовод на български – 20 евро

• Църквата „Света София“ и водохранилището на Юстиниан – 25 евро

• Двореца „ Топкапъ“ – 25 евро

• Църквата Хора (музея Карие), Влахерната (аязмото) на Дева Мария, кафенетo на Пиер Лоти – 25 евро

• Нощен Истанбул – площад Таским и квартал Ортакьой– 15 евро

• Посещение на „Миниатюрк“ тук са представени макетите на всички забележителности

намиращи се на територията на Турция – 20 евро
Всички екскурзии са с включени входни такси, екскурзоводско обслужване на български език и трансфер (там където е необходим такъв).

Заявяването и записването за допълнителните екскурзии става в България в офисите Емералд Травел или на оторизираните агенти.

Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията : 35 човека!

Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи : 7 дни преди началото на екскурзията!

Начин на плащане : депозит 30% при записване, доплащане – до 14 дни преди датата на отпътуване!

Необходими документи : международен паспорт, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
ТА “ЕМЕРАЛД ТРАВЕЛ БЪЛГАРИЯ” ООД има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.42 от Закона за туризма, с полица № 0650000065 на ЗК QBE – гр. София.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ ЕКСКУРЗИИ:

1.Обзорна екскурзия

включена в цената

(продължителност около 2 часа)Разглеждат се: Синята джамия, църквата „ Света София – отвън „, двореца Топкапъ – отвън, Египетския обелиск, колоната на Константин, Змийската колона, фонтана на Вилхелм II-ри.

2.Екскурзия до Двореца „ Долмабахче”, моста на Босфора, азиатската част на Истанбул, хълма Чамлъджа” , Вселенската патриаршия.

Цена: 25 евро

(продължителност около 4 часа)

Цената включва: транспорт, обслужване от местен лицензиран екскурзовод на български, входни такси за Долмабахче, пътни такси.


Разглеждат се: Двореца „ Долмабахче“,продължаване с автобуса по единия от мостовете над Босфора до азиатската част. Свободно време на един от хълмовете, превърнат в природен парк, от където се открива прекрасна панорама към европейската част на града. Свободно време за кафе и фото пауза. Продължаване с автобуса към българската църква „ Св. Стефан“(поради ремонтни работи църквата се разглежда само отвън).

3.Вечеря в атракционно заведение

Гар мюзик хол - 30 евро

Ориент хаус – 35 евро

(продължителност около 3,5 часа)Цената включва: трансфер от хотела и обратно (ако такъв се налага), вечеря с програма, представител на фирмата.

Възможност да се запознаете с турския фолклор и да опитате местната национална кухня.

Менюто включва: салата асорти, топло предястие, основно ястие, десерт – сезонни плодове, 2 питиета на човек (анасонова ракия или вино или джин или бира или безалкохолно)

4.Разходка с кораб по Босфора – 20 евро

(продължителност около 3-4 часа)Цената включва: трансфер от хотела и обратно, екскурзоводско обслужване, билет за кораб.

Едно вълнуващо пътешествие, съчетано с беседата на професионален екскурзовод, възможност да се докоснете до красивите пейзажи и сгради познати ни от телевизионния екран. След приключване на мини – круиза по Босфора, ще имате свободно време на Египетския пазар, наречен „Рая на подправките“

5.Църквата „Света София“ и водохранилището на Юстиниан – 25 евро

(продължителност около 2-3 часа)Цената включва: транспорт (ако такъв се налага), екскурзоводско обслужване, входни такси за Света София и Водохранилището.

Света София е най-внушителният паметник на византийското изкуство, поразяващ със своето изящество и разкош.

Водохранилището съхранява и до днес единствения запазен оригинал на горгоната Медуза.


6.Двореца „ Топкапъ“ – 25 евро

(продължителност около 2,5 часа)Цената включва: транспорт, екскурзоводско обслужване, входни такси за Топкапъ.

Казват за Топкапъ, че е изпълнен с духа на поезията и музиката. Двореца се състои от изящни, не високи сгради, с красиво подредени градини с лалета, символ на османския вкус и изтънченост.

7.Църквата Хора (музея Карие), Влахерната (аязмото) на Дева Мария, кафенетo на Пиер Лоти25 евро

(продължителност около 4 часа)Цената включва: транспорт, посещение на Църквата Хора, аязмото, кафенето на Пиер Лоти, екскурзоводско обслужване, билет за лифт.

Църквата Хора е съхранила най-красивите фрески на византийски мозайки датиращи от 14 ти век със сюжети от живота на Дева Мария, неописани в библията. Френският писател Пиер Лоти е емблематична фигура за Турция - известен с екзотичните си романи и с това, че е станал офицер от турската армия.

Разглеждат се: Църквата Хора, Аязмото на Дева Мария, изкачване с кабинков лифт до кафенето на Пиер Лоти.

8.Нощен Истанбул – площад Таским и квартал Ортакьой 15 евро

(продължителност около 4 часа)Цената включва: транспорт и екскурзоводско обслужване.

Разглеждат се: Площад Таксим – културен и търговски център на Истанбул. Посещение на ортакьой, квартала разположен в близост до 1-вия мост на Босфора. Свободно време за снимки.


9.Посещение на „Миниатюрк“ 20 евро

(продължителност около 4 часа)Цената включва: транспорт, входна такса и екскурзоводско обслужване.

Тук са представени макетите на всички забележителности намиращи се на територията на Турция, като Ефес, Кападокия, Троя, Мавзолея в Халикарнас, Памуккале и много други.

Каталог: img -> PROGRAMI
PROGRAMI -> Мароко нова година екзотика от „1001 нощи”
PROGRAMI -> Имперски тур кръстопът на цивилизации, на границата между два свята. Тук свършва Европа и започва Африка. Една многоцветна мозайка от древна култура, ориенталски пейзажи и прекрасна природа
PROGRAMI -> 1 ден: Казабланка
PROGRAMI -> Концерт на Guns 'N' Roses 22 23 септември 2010 в Белград
PROGRAMI -> Програма: 1-ви ден: 30. 12. 2014 (вторник)
PROGRAMI -> Програмата се предлага с тръгване от: софия, пловдив и хасково; габрово, велико търново, казанлък, ст. Загора!!!
PROGRAMI -> Програмата се предлага с тръгване от: софия, пловдив и хасково; габрово, велико търново, казанлък и стара загора
PROGRAMI -> Програма: Ден 1 07. 12 Излитане от летище София за Дубай в 00: 00 ч


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница