Дата Участници пореда на излизането им на сценатаДата24.07.2016
Размер120.16 Kb.
ТипПрограма
ПРОГРАМАдата

Участници пореда на излизането им на сцената

Технически параметри

Кратка анотация

12 ноември

сряда

1.Танцов ансамбъл „Витошанче” - 25 деца, молят за автобус, адрес: „Красна поляна”, 92-ро у-ще, на ъгъла на бул. „Н. Мушанов” и „Добротич”

2. Надя Казакова – синбек

3. Сестри Аджови / синбек на CD /


Синбек на CD

2 микрофонаВяра и Надежда Аджови са близначки родени в гр. Самоков. На родния си град посветиха последния си двоен албум „Самоков е раят на земята” и „Най-доброто от сестри Аджови”. Той съдържа любими песни от 40-годишната им певческа кариера.

Надя Казакова е работила 4 години в състава на ансамбъла за народни песни и танци „Филип Кутев”. Там започва да прави свой репертоар от македонски и тракийски песни. По-късно става звезда в предаването на bTV “Five stars” с продуцент Слави Трифонов и се включва в лятното турне на шоумена през 2005 г..

13 ноември

четвъртък

1. Трио от ансамбъл „Искър”

1. Снежка Борисова и два самодейни ансамбъла от гр. Своге, шопски напеви
3 микрофона

Снежка Борисова пее 5 год. с оркестъра на Горан Брегович на най-елитните сцени по света. Участва в записите на музиката към филма „Ъндърграунд” , който печели „Златна палма” в Кан.В момента работи с шоуто на Нешка Робева. В биографията на Снежка Борисова има музика за 2 италиански и 2 холивудски филма, съвместна работа с Мариус Куркински, Стефан Вълдобрев и Стоян Раянов – ЯЯ. Певиците, които води днес със себе си изпълняват автентичен фолклор от Своге и с. Лозен. Изпълнителките се шегуват, че ги делят само 8 км, но едните са от едната страна на реката, а другите – от другата и това прави песните им много различни. Но все пак това са шопски песни.

14 ноември

петък

1. Мария Дервишева / синбек mp3/

2. Бинка Добрева / синбек /

3. Самодеен фолкорен ансамбъл „Вай Дудуле”


2 микрофона – имат две общи песни

Синбек


Бинка Добрева е солист на „Мистерия на бълг. гласове”. Емблематична нейна песен е „Даньова мама думаше”. Има 6 солови албума.

Мария Дервишева е ученичка на Бинка Добрева и е щастлива, че има възможност да пее с нея на една сцена. Любовта на ученика към учителката е толкова голяма, че Мария посвещава първия си самостоятелен албум „Звезда прелетя” на Бинка Добрева. За нея тя е идол и сбъдната детска мечта. Мария Дервишева е дипломиран пианист, но Бинка Добрева е причината тя да се влюби в тракийската народна музика и да се заеме професионално с нея.

15 ноември

събота

2. Детски танцов ансамбъл „Изворче” с р-л Петя Букурещлиева – трябва да ги вземе автобус в 13.30 ч от Двореца на децата, бул. „А. Стамболийски” № 191

2. Калинка Сгурова + акордеониста Евгени Еремиев2 микрофона

синбек


Наричат Калинка Сгурова Странджанският славей, казват че в песните и „въздиша Странджа – най-мистериозната българска планина”. Работила в ансамбъл „Пирин”, Мистерия на бълг. гласове”, ансамбъла на БНР. Носител е на наградата „Грами”. Изпълнява тригласни песни от 3 фолклорни области на България.

16 ноември

неделя

1. Таня Скечелиева + гайдаря Костадин Атанасов

2. Танцов ансамбъл „Светлина” от НЧ „Светлина” – трябва да ги вземе автобус от кв. „Стрелбище”, до пазара „Иван Вазов”

3. Надя Казакова - синбек


2 микрофона

Синбек за танцов ансамбъл „Светлина”Таня Скечелиева е завършила музикалното училище в Широка лъка и музикалната академия в гр. Пловдив. От 1 година е в състава на ФА „Филип Кутев”. На концерта ще изпълни песни от родопския край.

Надя Казакова е работила 4 години в състава на ансамбъла за народни песни и танци „Филип Кутев”. Там започва да прави свой репертоар от македонски и тракийски песни. По-късно става звезда в предаването на bTV “Five stars” с продуцент Слави Трифонов и се включва в лятното турне на шоумена през 2005 г..

19 ноември

сряда

1. Ивелина Димова и съпровод 3-ма музиканти

2. „Дъщерята на Егея” – програма на Любка Рондова и 3-ма музиканти съпровод

Мария Минчева – музикален консултант


4 микрофона за участието на Л. Рондова
4 микрофона за участието на Ивелина Димова

Ивелина Димова е добруджанска певица – родена е в гр. Силистра и репертоарът и съдържа много песни от тоя край. Завършила е музикална педагогика в Софийски университет и от 5 години е част от състава на ФА „Филип Кутев”.
Любка Рондова започва кариерата си като солистка на ансамбъла за народни песни и танци „Гоце Делчев”. За приноса си към популяризирането на българската култура е удостоена с орден „Стара планина”

20 ноември

четвъртък

1. Янка Рупкина и акордеонист

2. ТФ „Жестим”2 микрофона

Синбек


Янка Рупкина е най-популярната странджанска певица, любимка на поколения българи. Звезда от първа величина. Работи със световни музиканти като Джорд Харисън, Кейт Буш, Крис де Бърг, холандския композитор Робърт Елмар и др. Лице на трио „Българка”. Богатият й репертоар от над 300 песни звучи ежедневно в ефира на БНР.

Пътят й към световните сцени тръгва от село Богданово, разположено в югоизточната Странджа планина. Израства в “пееща” фамилия, но най-много учи от баба си Яна, на която е кръстена.21 ноември

петък

1. ФА „Зора” на НЧ „П. Яворов” с р-л Тошко Тодров – ще отговорят в края на октомври, нямат зала

2. Сестри Аджови / синбек /2 микрофона

Синбек на CDВяра и Надежда Аджови са близначки родени в гр. Самоков. На родния си град посветиха последния си двоен албум „Самоков е раят на земята” и „Най-доброто от сестри Аджови”. Той съдържа любими песни от 40-годишната им певческа кариера.

22 ноември

Събота

1. ФА „Балкан” с р-л Милена Чирпанлиева, НЧ „Цар Борис III” – ще открият и ще имат преобличане по време на изпълнението на Н. Караджова

2. Надка Караджова + акордеонист


Озвучаване на ансамбъла

2 микрофонаНадка Караджова е изпълнителка на песенен фолклор от Пазарджишкия край. 40 годин пее в ансамбъл „Филип Кутев”. Има изяви с хор „Космически гласове” и свой личен архив от 300 песни и 27 албума. Носител е на орден „Стара планина” и орден „Кирил и Методий”.

23 ноември

неделя

  1. Сестри Бисерови

  2. ФА „Средец” с р-л Марин Маринов – ще се редуват със сестри Бисерови, обща програма


Танцов ансамбъл „Средец” е основан през далечната 1937 година и е известен с богатия си репертоар, включващ народни танци, хора и песни от всички етнографски области на „България”. Ансамбълът има изнесени над 3 000 концерта в страната и чужбина, носител е на Първа награда – “Златно колие” от 25 международен фестивал в гр. Дижон – Франция, Първа награда – “Златна брадва” от Международния фестивал в гр. Закопане – Полша, Първа награда от Международния фестивал в гр. Картаген – Тунис и др.

6 микрофона, тъй като прогарамата е обща, 3 бр. – в центъра на сцената и 3 броя отдясната страна

Фамилната формация “Сестри Бисерови” от години е емблема за майсторско пресътворяване на изворния музикален фолклор от Югозападна България. Триото на сестрите Любимка, Неда и Митра се ражда заради първите им записи в БНР на 1 февруари 1978г. 30 години по-късно групата в разширен фамилен състав включва вече и техни синове, и дъщери (Манол, Росен, Гергана, Росица, Вера). С уникалния си певчески стил и репертоар, пресъздават главно традициите на планинското село Пирин (намира се в сърцето на едноименната планина, между градовете Гоце Делчев и Петрич). “Сестри Бисерови” се нареждат сред най-популярните фолклорни формации, печелещи приятели на българската народна песен по света. Творческата биография на триото илюстрира как една локална, селска фолклорна музика от България може да се превърне в глобален музикален феномен.

26 ноември

Сряда

1. Ивелина Димова и 3-ма музиканти

2. Театрална формация „Жестим”4 микрофона

Синбек??


Ивелина Димова е добруджанска певица – родена е в гр. Силистра и репертоарът и съдържа много песни от тоя край. Завършила е музикална педагогика в Софийски университет и от 5 години е част от състава на ФА „Филип Кутев”.

Групата за синхронно пеене и танци „Жестим” съществува повече от 10 години.

По думите на Мария Атанасова - основател и ръководител на "Жестим", групата, която чрез интерпретациите на песни с мимика и жест, помага на глухите хора да се приобщят към изкуството, е и най-успешният модел на интеграция на хората с увреждания. "Жестим" обира първите награди на многобройните международни фестивали, в които участва. Последният им засега голям успех е на Световния фестивал на тишината в Париж. Участвали са във Втория фестивал на българската култура в Торонто, международни фестивали в Полша и Чехия, изнасяли са концерти в Братислава,


Москва, в испанския град Бургос, в Кипър и други.

27 ноември

четвъртък

1. Формация „Ладена”

2. Таня Митева3 микрофона

Формация „Ладена” записва своите песни в съпровод както с народни музиканти, така и със симфоничен оркестър. Те придават модерна интонация на народния певчески гений без да накърняват автентичното звучене на фолклора ни.

28 ноември

петък

Ресилски напеви” - моно рецитал на Елена Божкова и акордеониста Енчо Иванов, ще участват и техни ученици

Музикален консултант – Мария Минчева3 микрофона

Елена Божкова е родена в с. Ресилово, Дупнишка. От 1972 г. е сред най-известните певици на „Мистерия на бълг. Гласове”. Стилна и характерна изпълнителка на шопски фолклор, но в репертоара си е включила и тракийски, родопски и македонски песни. Богатият си репертоар предава на своите многобройни ученици. Носител е на американската музикална награда „Грами”.

29 ноември

Събота

1. Таня Скечелиева + съпровод / гъдулар /

2. Вили Стамболова + акордеониста Кирил Гаврилов

3. Добрин Коев – ще имат 2 дуета с Вили Стамболова и общ акордеонист


2 микрофона
3 микрофона

Таня Скечелиева е завършила музикалното училище в Широка лъка и музикалната академия в гр. Пловдив. От 1 година е в състава на ФА „Филип Кутев”. На концерта ще изпълни песни от родопския край.

Вили Стамболова е от първите певици в “Мистерия на българските гласове”, има 35 -годишна кариера в БНР, хиляди зписи с тракийски фолклор и дългогодишна самостоятелна кариера с концерти в сраната и чужбина.

30 ноември

неделя

  1. Детски самодеен ансамбъл „Зорница” с ръководител Ивайло Първанов – НЧ „Младост”, ж.к. „Младост”, съпровод – акордеон

  2. Трио „Българка” с Янка Рупкина
3 микрофона

От редиците на Ансамбъла за народни песни на БНР диригентът Борис Петров създава прочутото трио “Българка”. Следват години, в които триото пее в най-големите градове на света с поп-звезди като Кейт Буш, Крис де Бърг, Джордж Харисън. Линда Ронстад… Незабравим ще остане концерта в лондонската “Роял фестивал хол”, където заради тях пристигна от Калифорния Джордж Харисън с приятели. Това е най-вълнуващата среща – един “бийтълс” идва за тях и за българските песни! Ето и друг пример от биографията им - ”Ако си купите само един албум тази година, пише английският “Гардиън” през юни 1988, това трябва да бъде “Заплакала е гората” на трио “Българка”. Гласът на Янка Рупкина не принадлежи само на България, а и на света.

3 декември

сряда

1. Сестри Аджови

2. Таня Митева2 микрофона

Вяра и Надежда Аджови са близначки родени в гр. Самоков. На родния си град посветиха последния си двоен албум „Самоков е раят на земята” и „Най-доброто от сестри Аджови”. Той съдържа любими песни от 40-годишната им певческа кариера.

4 декември

Четвъртък

  1. Надка Караджова + акордеонист

2. Ансамбъл „Гоце Делчев”
Гл. Худ. Ръководител Асен Павлов

Диригент – Никола Ваклинов

Директор – Маргарита Недкова


2 микрофона

Надка Караджова е изпълнителка на песенен фолклор от Пазарджишкия край. 40 годин пее в ансамбъл „Филип Кутев”. Има изяви с хор „Космически гласове” и свой личен архив от 300 песни и 27 албума. Носител е на орден „Стара планина” и орден „Кирил и Методий”.

Ансамбъл „Гоце Делчев” предлага колоритна и искряща от настроение, костюми и ритми програма. Той е най-стария фолклорен ансамбъл в България създаден през 1945 г.

5 декември

Петък

Тракийски ритми” с оркестър „Славяни” от Асеновград

Музикален консултант – Мария Минчева4 микрофона, останалите музиканти със собствени адаптори т.е. 12 входа на звуковия пулт

Оркестър „Славяни” от Асеновград с ръководител Николай Трифонов

Мелодична тракийска музика и заразяващи сватбарски ритми. Това ни предлага оркестъра от сърцето на Тракия. Създаден още през 1986 г. , в един и същи състав, музикантите са популярни и обичани не само в този край. В репертоара си носят македонски, родопски и северняшки фолклор.6 декември

Събота

1. Снежка Борисова и два самодейни състава от гр. Своге

2. Вили Стамболава + акордеониста Кирил Гаврилов

3. Добрин Коев

Вили Стамболова е от първите певици в “Мистерия на българските гласове”, има 35 -годишна кариера в БНР, хиляди зписи с тракийски фолклор и дългогодишна самостоятелна кариера с концерти в сраната и чужбина.

7 декември

неделя

Мъжка вокална фолклорна група от село Корило – Софийско с ръководител Елена Божкова

Музикален консултант – Мария Минчева3 микрофона

Гласовитите и колоритни певци ще ни забавляват шопски, родопски и македонски песни.

10 декември

сряда

1. Сестри Аджови

2. Трио от ансамбъл „Искър”2 микрофона
11 декември

четвъртък

Македонски ритми с оркестър „Гоце Делчев” – цялостна програма

Диригент – Никола Ваклинов

Гл. худ. ръководител – Асен Павлов

Музикален консултант – Мария Минчева9 микрофона за хор + музикален съпровод

Най-старият фолклорен самодеен ансамбъл в България – създаден е през 1945 г. Колоритна и искряща от настроение, костюми и ритми програма.

12 декември

петък

Цялостен спектакъл на Олга Борисова и Енчо Иванов

Музикален консултант – Мария Минчева2 микрофона

Олга Борисова е като картина на Майстора. Родена в къстендилското село Жилинци. От 19 – годишна е в ансамбъла за нар. песни на БНР, после в хор „Мистерия на българските гласове”. Пропътувала е 4 континента с българската песен, носител на музикалната награда „Грами”.Личният й репертоар носи характера и диалекта на Югозападна България. Олга Борисова ще пее в съпровод на виртуозния акордеонист Енчо Иванов.

13 декември

събота

Цялостен спектакъл на ансамбъл „Булритъм”

5 микрофона14 декември

неделя


Каталог: pressecentre -> images
images -> Информация за планирано спиране
images -> График на спортните дейности през пролетната ваканция в район " връбница"
images -> Списък на периодичните печатни издания, за които желаят да се абонират дирекциите в со за 2011 година и ще бъдат получавани на посочените от тях адреси, съответно пакетирани и надписани
images -> Тази година номинациите са: категория „архитектура”
images -> Решение на Столичен общински съвет и под патронажа на неговия председател г-н Андрей Иванов
images -> Столична община дирекция „култура”
images -> Родителите и училището: как се печелят съюзници
images -> Ев покана за официалното откриване на европейскиЯ ден на предприемача 2007, едп 2007


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница