Дати: 04. 06. 2017 г. 8 дни / 7 нощувкиДата11.01.2018
Размер82.35 Kb.
#44210
ИСЛАНДИЯ – ледената земя
Маршрут: София – Амстердам – Рейкявик – Златният кръг (национален парк „Thingvellir” – гейзера „Geysir“ – водопада „Gullfoss”) – Южният бряг – оазиса „Landmannalaugar” – полуостров „Snaefellsness” – полуостров „Рейкянес” и Синята Лагуна – Амстердам – София
Дати: 04.06.2017 г.
8 дни / 7 нощувки
Република Исландия е островна държава, намира се в северната част на Атлантическия океан. Остров Исландия е една от най-северните точки на Европа. Намира се между Гренландия и Шотландия и е на северозапад от Фарьорските острови. За първи заселник на острова се смята Инголфур Арнарсон, който през 874 г. се настанява в района на днешен Рейкявик. Днес Република Исландия е независим парламентарна република. По производство на електроенергия на човек от населението Исландия е на едно от първите места в света, по износ на питейна вода на второ място след Канада. Благодарение на горещите извори в Исландия се отглеждат банани, грозде, царевица, зеленчуци, орхидеи и рози. Исландия е единствената страна в света без армия. Рейкявик е най-чистата столица в света.
1 ден: София – Амстердам – Рейкявик
За ледената ни екскурзия до Исландия ще се срещнем с групата на летище София, Терминал 2, в 05.15 ч. Полет за Амстердам в 07.15 ч. с АК „Bulgaria Air”. Пристигане в Амстердам в 09.05 ч. Кратък престой, след което полет за Рейкявик с АК” „Icelandair” в 14:00ч. Пристигане в Рейкявик в 15.10 ч. Отправяме се на обзорна обиколка на столицата на Исландия – екскурзия в Рейкявик. Градът е наричан „най–големия” малък град в света. По време на обиколката ще видим най–известните забележителности и обекти, ще научим интересни факти, отнасящи се до историята и културата на Исландия. Ще се насладим на невероятна гледка от пероните на ”Перлан” – стъклена сграда, проектирана от арх. Ингимундур Свиенсон и подкрепена от шест масивни бойлера, побиращи 4 милиона литра вода. Ще видим къщата на брега на морето, в която през 1986 г. се е състояла срещата между Роналд Рейгън и Михаил Горбачов. Ще продължим към църквата „Hallgrimskirkja”, изградена от колони от базалтова лава. Обиколката ще продължи през стария град на Рейкявик, където ще видим Парламента и Кметството. Трансфер до хотела. Нощувка в хотел „Foss Hotel Reykjavik”4* или подобен.
2 ден: Рейкявик – Златният Кръг (национален парк „Thingvellir” – гейзера „Geysir“ – водопада „Gullfoss”) – Рейкявик
Закуска. В 09:00ч. – отпътуване към националния парк „Thingvellir”. Паркът е много интересен и от географско и от историческо значение. Тук може да се види ефекта от разместването на тектоничните плочи, които са отворили големи дупки и пукнатини в земната кора. Ще спрем за обяд (не е включен в цената) в „Fridheimar” – еко–местност, където ще научите повече за отглеждането на екологични зеленчуци с помощта на геотермалната топлина, която в Исландия е в изобилие. След обяд ще се отправим към гейзера „Geysir“, където ще видим изригваща на всеки 5–10 минути вода и множество малки бълбукащи изворчета. Продължаваме към водопада „Gullfoss”, наричан от много исландци ”най–красивия водопад” в Исландия образуващ се от реката “Hvita”. По желание и срещу допълнително заплащане вечерна разходка с корабче с цел наблюдение на китове / изисква предварителна резервация/. Нощувка в хотел „Foss Hotel Reykjavik”4* или подобен.
3 ден: Рейкявик – Южния бряг – Рейкявик
Закуска. В 08:30 ч. отпътуване на юг към впечатляващия водопад „Seljalandsfoss”. Това е един от най–красивите водопади на Исландия, с височина около 60 метра и предлага спираща дъха гледка. Ще преминем съвсем близо до водопада и ще усетим красотата на природата толкова близо до нас. Продължаваме към водопада Скогафос ( Skogafoss ). Той пада от 60 метра височина, разпръсквайки водни пръски, които през слънчевите дни образуват ярка дъга. Ширината му достига 25 метра. Мистична легенда разказва, че под водите на водопада е заровено съкровището на викинга Thrasi Thorolfsson – първият заселник в района. След посещението на водопада продължаваме към крайбрежната част, където ще видим безкрайната черна плажна ивица и където водите на Атлантика се плискат във вулканичните брегове. Само след няколко километра от пясъчни дюни и пресичайки няколко реки, ще достигнем следваща ни цел, а именно „Dyrholey “ – скала надигаща се от морето, оградена като арка от лава в морето. След обяд ще видим красивия плаж с черен пясък „Reynisfara”, на който са се образували интересни скали от базалтови колони, оформящи в тях пещери с богато разнообразие на най–различни птици. Продължаваме към зашеметяващия ледник “Jokulsarlon” и по време на кратка обиколка из него ще видим плуващи в морето айсберги, а при добър късмет и тюлени. Ще видим и ледника „Vatnajokull”. Нощувка в хотел „Foss Hotel Reykjavik”4* или подобен.
4 ден: Рейкявик – на юг в планината (оазиса „Landmannalaugar”) – Рейкявик
По средата на нашата екскурзия в Исландия – ледената земя, след закуска ще се потопим в магическия свят на непреклонната красота и неземни цветове във вътрешността на Исландската земя. Пътят ни ще премине през най–богатите земеделски земи на Исландия, преди да пристигнем в живописния „Pjorsardalur”, със своята ледникова река и водопада „Hjalparfoss”. Ще караме по планински пътища и ще пресечем няколко реки, докато пристигнем в оазиса „Landmannalaugar” – вдъхновяващо място, характеризиращо се с риолитни планини, горещи извори и разнообразен ландшафт. Планините са известни с множеството масиви от цветове – жълто, розово, флуоресцентно зелено и лилаво, кафяво, черно, и бяло. Ще направим кратка разходка из оазиса, след което ще спрем за почивка край популярните горещи минерални извори. Пътуването обратно към Рейкявик е живописно и включва поредица от невероятни гледки и изглед към вулкана „Hekla”, който изригва на всеки десет години. Нощувка в хотел “Foss Hotel Reykjavik”4* или подобен.
5 ден: Рейкявик – полуостров „Snaefellsness” – Рейкявик
Закуска. Днес ще направим екскурзия до полуостров „Snaefellsness” или както го наричат често – „Исландия в миниатюра”, благодарение на изобилието от различни видове геология на едно място. Спиращи дъха гледки ще съпътстват деня ни. Първо ще видим вулкана „Snaefellsjokull” – най–високият връх в тази област на Исландия, обгърнат от ледена корона, често видима при добро време. Това е мястото, което Жул Верн е посочил като входа към ядрото на земята. Ще видим “Ytri–Tunga”, очарователна ферма за тюлени, намираща се на близкия плаж. Красиви скални образувания украсяват бреговата линия. Ще имаме възможност да се разходим сред скалите и да вземем глъдка свеж морски въздух. Ще видим също и плажа „Djupalonssandur”, където небето е изпълнено със звуците на океана и птиците, плуващи около скалите. При последната ни спирка ще видим планината “Kirkjufell”, образувана от зелени хълмове, заобиколени от течащи реки. Това е най–популярното място за снимки от Исландия! Връщане обратно към Рейкявик. Нощувка в хотел „Foss Hotel Reykjavik”4* или подобен.
6 ден: Рейкявик – полуостров „Рейкянес” и Синята Лагуна – Рейкявик – Амстердам
Закуска. Освобождаване на хотела. Днес пътят ще ни отведе към полуостров „Reykjanes”, който е най–югозападната точка в Исландия, а също и най–младата част на страната. Образуван от пореста лава, тук, сред полетата от лава, се намира Синята лагуна. Морската вода се просмуква през лавата, вследствие на което дълбоко под земята се образуват цели резервоари, където водата се нагрява до 240 градуса. Това е позволило построяването на геотермална централа, която използва природните ресурси в полза на хората. Когато геотермалната вода се охлади до 37 градуса, тя се насища със силиций – бялата каша, позната на посетителите на Синята лагуна. Тази бяла маса запълва пукнатините в лавата и така по естествен начин е образувана Синята лагуна. Молекулите на силиция пречупват светлината и това е причината за синкавия цвят на водата. Средната температура на водата е около 37 градуса. Входната такса за Синята лагуна се заплаща на място. Отпътуване за Амстердам с полет на АК ”Iceland Air” в 16:30ч. от летище „Кефлавик” в Рейкявик. Пристигане на летището в Амстердам в 21:30ч. и трансфер до хотел Casa 400 – 4* или подобен. Нощувка.
7 ден: Амстердам
Закуска. По време на нашата екскурзия в Амстердам – пешеходна обиколка с местен екскурзовод и с превод на български (придвижването става с градски транспорт – не е включен в цената): централния площад „Дам”, Кралския дворец, Новата църква, Националния паметник на Освобождението, квартала „Йордан”, Бегиненхоф, цветния пазар, площад „Рембранд”. Разходка с корабче по каналите (цената на билета за корабчето не е включена в цената на екскурзията). Свободно време. Нощувка.
8 ден: Амстердам – София
Закуска, след което – трансфер до летището за полет до София в 10:05ч. Пристигане на летището в София в 13:45ч.


Дата

На човек в двойна стая

Единична стая

04.06.2017

4539 лева

5828 лева

 

Цената включва:


 • Самолетни билети София – Амстердам – Рейкявик – Амстердам – София с включени летищни такси и багаж 23кг.;

 • 5 нощувки със закуски в хотел „Foss Hotel Reykjavik” 4*, Рейкявик (http://www.fosshotel.is/) или подобен;

 • 2 нощувки в хотел „Casa 400” 4*, Амстердам (https://hotelcasa.nl/) или подобен;

 • Трансфери летище – хотел – летище;

 • Всички екскурзии и посещения описани в програмата;

 • Климатизиран транспорт по време на целия маршрут в Исландия;

 • Пешеходна екскурзия в Амстердам;

 • Водач, който ще пътува с групата по време на цялата екскурзия и ще превежда на български език;

 • Медицинска застраховка за целия престой с покритие 10000 евро в ЗАД Армеец;


Цената не включва:


 • Лични разходи;

 • Допълнителни екскурзии неописани в програмата;

 • Разходка с корабче с цел наблюдение на китове: 118 лева

 • Входна такса за Синята Лагуна: 78 лева;

 • Медицинска застраховка за лица над 70 години – доплащане: 28 лева

 • Бакшиш;

 • Доплащане за ползване на единична стая: 1289 лева;


Забележки:


 • При записване се внася 50% депозит, доплащане до 40 дни преди датата на опътуване;

 • Офертата важи при минимум записани 20 туристи;

 • Срок за уведомление за несъбран минимум – 20 дни преди датата на тръгване;

 • Няма медицински изисквания за пътуването;

 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата;

 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата;

 • Необходими документи: международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане; за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двамата родители;

 • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за промяна в програмата;

 • Фирмата не носи отговорност при промяна на цени и полети от авиокомпаниите. В случай на промяна на горивната такса, тя ще е дължима за всички резервации, без значение кога те са направени;

 • Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен и закъснял багаж. Решението за включване в почивка със самолетен превоз автоматично предполага, че неудобствата от инциденти с багаж са предварително приети от пътника;

 • Агенцията си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане;

 • Всички упоменати часове са приблизителни;


Важно:


 • Цените и датите в сайта: WWW.BULCOMTOUR.COM подлежат на препотвърждение преди резервация;

 • Цените на ранни записвания гарантират местата ви по програмата, но не гарантират най–ниската цена при наличие на оферта за "last minute";

 • Резервации направени по ранни записвания не могат да бъдат променяни по оферта на "last minute";


Полетно разписание:


 • 04.06.17г. – София: 07:15ч.– Амстердам: 09:05ч.;

 • 04.06.17г. – Амстердам: 14:00ч.– Рейкявик: 15:10ч.;

 • 09.06.17г. – Рейкявик: 16:30ч. – Амстердам: 21:30ч.;

 • 11.06.17г. – Амстердам: 10:05ч. – София 13:45ч.;

Каталог: img -> PROGRAMI
PROGRAMI -> Мароко нова година екзотика от „1001 нощи”
PROGRAMI -> Имперски тур кръстопът на цивилизации, на границата между два свята. Тук свършва Европа и започва Африка. Една многоцветна мозайка от древна култура, ориенталски пейзажи и прекрасна природа
PROGRAMI -> 1 ден: Казабланка
PROGRAMI -> Концерт на Guns 'N' Roses 22 23 септември 2010 в Белград
PROGRAMI -> Програма: 1-ви ден: 30. 12. 2014 (вторник)
PROGRAMI -> Дата на провеждане: 15. 12. 2011 програма
PROGRAMI -> Програмата се предлага с тръгване от: софия, пловдив и хасково; габрово, велико търново, казанлък, ст. Загора!!!
PROGRAMI -> Програмата се предлага с тръгване от: софия, пловдив и хасково; габрово, велико търново, казанлък и стара загора
PROGRAMI -> Програма: Ден 1 07. 12 Излитане от летище София за Дубай в 00: 00 ч


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница