Дати: 19. 05. 2018г.; 8 дни / 7 нощувкиДата02.06.2018
Размер80.02 Kb.
ПОЧИВКА В ИТАЛИЯ - Пулия полет от Варна
Маршрут: Варна – Бари – Кастеланета Марина – Матера – Полиняно а Маре – Алберобело – Локоротондо – Лече – Отранто – Мартина Франка – Остуни – Бари – Варна
Дати: 19.05.2018г.;
8 дни / 7 нощувки
1 ден: Варна – Бари – Кастеланета Марина
Събиране на летище за полет до Бари. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
2 ден: Кастеланета Марина – Бари – Полиняно а Маре
Закуска. Нашата екскурзия до Пулия ще започне с информационна среща, след която ще имаме възжможност за екскурзия до Бари и Полиняно а Маре*. Отпътуване за Бари – столица на областа Пулия и политически, икономически, транспортен и образователен културен център. Историята на града е свързана с Гръцката колонизация, както и Римската и Византийската империя. През 1071 г. е завладян от норманите, а след това влиза и в състава на Свещената Римска империя. От 1324 г. е независим град до 1558 г, когато е присъединен към Неаполитанското кралство. Ще посетим Стария град, където се намират всички известни забележителности, а плетеницата от колоритни улици и пресечки носи специфична средиземноморска атмосфера. Катедралата Св. Савин е построена в края на ХІІ в. в романски стил. През ХVІІІ в. в интериора и фасадата на Катедралата Св. Савин са добавени барокови детайли. Базилика Св. Никола е осветена през 1087 г., но остава незавършена до 1197 г. Приема се за едно от най–големите постижения на романската архитектура в Пулия. В базиликата се пазят картината „Богородица със светци” на Виварини от 1476 г., гробницата на Бона Сфорца, съпругата на Сигизмунд ІІ от Полша и последна дукеса на Бари (1558 г.), мраморен епископски трон и мощите на Св. Никола – закрилник на моряците, търговците, банкерите, разбойниците, затворниците, жените и децата. Възможност за дегустация на питка „Фокача“ и вино, местно производство. Свободно време. Следва отпътуване към Полиняно а Маре” – град, издигнат върху внушителни отвесни скали. Пред портите му в миналото е минавал Римския път „Виа Траяна“. В наши дни, крайбражието е познато с кристалночистото си море, двадесет километровата си плажна ивица и големия брой пещери, издълбани в скалите. Специфичната архитектура допълва естествените красоти на това градче, познато с прозвището “Перлата на Адриатика”. Скалистото крайбрежие на Полиняно а Маре е пълно с естествени заливи, които през зимата са служели за убежище на рибарските лодки, а днес всяко лято привличат поток от туристи. Сред плажовете, които се радват на голяма популярност са: Кала Инчина (Cala Incina), Кала Сала (Cala Sala), Кала Порто (Cala Porto), Кала Пагуро (Cala Paguro), Кала Понте (Cala Ponte), Кала Паура (Cala Paura) и плаж Сан Вито (San Vito beach) в едноименното рибарско селище. Туристите остават очаровани при посещенията си в Грота деле Рондинеле (от итал. Лястовичата пещера – Grotta delle Rondinelle) и известната Грота Палацезе (от итал. Голямата къща в пещерата – Grotta Palazzese), вкопани във варовиковите скали. Терасите в страия град предлагат невероятни панорамни гледки. Заливите и малките пещери са достъпни с лодка. На особен интерес се радва морското дъно с кристалночистата си вода, превърнало се в любимо място за водолази и дайвъри. Трансфер до хотела за вечеря и нощувка.
3 ден: Кастеланета Марина – Матера

Закуска, след която ще имаме възжможност за екскурзия до Матера. Отпътуване от хотела за града известен в целия свят като естесвен декор на много филми с исторически сюжет. Матера е уникално селище, разположено в провинция Базиликата. Началото си води от времето на Палеолита. По това време древните му жители заселват естествените пещери в каньона на река Гравина. Векове наред разширяват жилищата си като дълбаят навътре в скалата или изграждат каменни предверия за амфитеатрално разположените си убежища. Условията на живот в т.н. САСИ не се променят съществено през вековете и в началото на 50–те години италиански интелектуалци апелират за правителствена намеса. С държавно финансиране на живеещите в пещерите са предоставени съвременни жилища. Античната част на града остава необитаема и хората я наричат „Мъртвият град“. Това продължава докато киното не започва да се интересува от Матера. Естественият „декор“ е използван от световно известни режисьори, сред които Пиер Паоло Пазолини, братя Тавиани, Лукино Висконти, Мел Гибсън. Филмите им, особено най–популярните „Евангелие по Матея“ и „Страстите Христови“, преоткриват Матера за широката публика. Не закъснява и признанието на ЮНЕСКО – градът е обявен за обект на световното културно наследство. Повишеният интерес провокира преоценка на потенциала на Матера като туристическа дестинация. С по–сериозно финансиране изоставените преди десетилетия саси днес заживяват отново. Този път като магазини, ресторанти, енотеки, дори и като луксозни хотели. Инвеститорските амбиции не променят външния им вид и самобитните каменни творения запазват неповторимия си архитектурен облик. Заедно с Пловдив, Матера е обявен за Европейска столица на културата през 2019 г. Трансфер до хотела и нощувка
4 ден: Кастеланета Марина – Алберобело – Локоротондо
Закуска. Свободно време за плаж или възможност за допълнителна екскурзия до Алберобело и Локоротондо*, по желание. След закуска отпътуване за Алберобело – посещение на приказната столица на трулите. Алберобело е град с толкова особено обаяние, че е трудно да се ориентирате в коя страна сте или на коя планета се намирате. Столицата на трулите сякаш ви пренася в детска приказка. Трулите са малки бели къщички с конусовидни покриви от варовик. Градени без всякаква спойка, те наподобяват по форма ескимоско иглу. В близост до главния площад се намира църквата „Санта Лучия”, както и градския музей „Територио”. Музеят е направен от 10 трули обединени в една. В музея може да се види историята на създаването на трулите и как обитателите им са живеели в тях в миналото. Алберобело има и други по–малки музеи, които предлагат на туристите сувенири и почти всичко, което една селска къща произвежда. Някой от по–интересните от тях са: Музея на виното и Музея на зехтина. Следва ад се запътим към Локоротондо – едно от 100–те най–красиви малки градчета в Италия, чийто историческия център е застроен в овална форма, откъдето идва и името му. Градът е записан в книгата на рекордите на Гинес, заради петте „о“ в името си. Това е град на красивите балкони повечето, от които си имат номера. Градът е известен със своите вина. В цената е включена дегустация на домашно произведени ликьори и сладки. Трансфер обратно до хотела за вечеря и нощувка.
5 ден: Кастеланета Марина – Лече – Отранто
Закуска. Свободно време за плаж или допълнителна екскурзия до Лече и Отранто* по желание. След закуска посещение на Лече, наречен „Флоренция на Пулия” и известен с бароковата си архитектура. Според легендата градът е известен още от времето на Троянската война, когато е носил името Сибар. По–късно е завладян от липигииците, а след тях го завладяват римляните през ІІІ в.пр.Хр., които му дават името Липия. По времето на император Адриан Лече е преместен 3 км на североизток и получава името Личея. След краха на Западната Римска империя Лече е превзет от остготския крал Тотила. В продължение на пет столетия Лече влиза в състава на Източната Римска империяВизантия. Норманите завладяват града през ХІ в. и по–късно е присъединен към Кралството на двете Сицилии. Интересни забележителности в Лече са: Катедралата; Епископски дворец; Църква Св.Йоан Кръстител; Двореца Седжо; Църква Богородица на Благодатта; Градската крепост; Църква Свети кръст; Църква Св. Ангел; Църква Св. Киара; Областният музей; Църква Св.Св. Никола и Каталдо; Римския амфитеатър. По време на разходката ще имате възможност да опитате висококачествено маслинено олио. След обяда посещение на Отранто. Отранто е известен със своя замък, послужил за заглавие и вдъхновение на първия готически роман в историята – “Замъкът на Отранто” на английския писател Хорас Уолпоул, както и с Катедралата, притежаваща една от най–красивите средновековни подови мозайки. Свободно време. Трансфер до хотела за вечеря и нощувка.
6 ден: Кастеланета Марина – Остуни
Закуска. Сутринта отпътуване за посещение на ОстуниБелият Град. В района са намерени данни за човешко присъствие още от неолита. Подобно на ценен диамант в пред-италианската си история Остуни преминава от едни ръце в други средно веднъж на всеки сто години. Прибиране в хотела за вечеря и нощувка.
7 ден: Кастеланета Марина – Мартина Франка
Закуска. Сутринта отпътуване за посещение на Мартина Франка. Елегантен град, намиращ се в пленителната долина на Итрия. От 1975 година градът е домакин на годишният летен фестивал “Festival Della Valle d’Itria”. Типичен старинен град, прекрасен пример за бароковото изкуство със своите малки алеи, бели тесни улички, дворци и величествени монументални църкви. Пиаца Рома е най-голямото открито пространство в стария град със зелена градина в триъгълна форма, от която се открива неповторима гледка към замъка, проектиран от Бернини през ХVІІ век. Палацо Дукале е пример за зрелост от епохата на Късния Барок. Обиколката на Стария град включва двореца Палацо Дукале и Църквата Св. Мартин. В цената е включена дегустация на местни деликатеси от месо „Капоколо“ и вина. Прибиране в хотела за вечеря и нощувка.
8 ден: Кастеланета Марина – Бари – Варна
Закуска. Трансфер до летище Бари за полет към България.
Цената включва:


 • Самолетен билет до Бари с директен чартърен полет с авиокомпания Мистрал Еър;

 • Регистриран багаж 15 кг на човек и 7 кг ръчен;

 • Летищни такси;

 • 7 нощувки, закуски и вечери, с включено ¼ л вино и ½ л вода, в съответният хотел;

 • Трансфер летище – хотел – летище;

 • Чадъри и шезлонги на плажа;

 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;

 • Представител на туроператора владеещ български за целия престой;


Цената не включва:


 • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета.; Цените са калкулирани с параметри 450$/ тон и 1 евро = 1.15 долара;

 • Общинска такса – 1 евро на ден / 3,50 евро за целия престой. Заплаща се на рецепцията на хотела;

 • Допълнителна екскурзия до Алберобело и Локоротондо – 110 лева за възрастен / 55 лева за дете от 2 до 11.99 г.;

 • Допълнителна екскурзия до Лече и Отранто – 118 лева за възрастен / 59 лева за дете от 2 до 11.99 г.;

 • Допълнителна екскурзия до Остуни – 75 лева за възрастен / 38 лева за дете от 2 до 11.99 г.;

 • Допълнителна екскурзия до Бари и Полиняно а Маре – 98 лева за възрастен/ 49 лева за дете от 2 до 11.99г.;

 • Допълнителна екскурзия до Матера (ЮНЕСКО) – 87 лева за възрастен/ 44 лева за дете от 2 до 11.99г.;

 • Допълнителна екскурзия до Мартина Франка – 83 лева за възрастен/ 48 леба за дете от 2 до 11.99г.;

 • Доплащане за единична стая;


Забележки:


 • Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии. Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 20 туриста. Всички екскурзии могат да се заявяват и заплатят на място до изчерпване на свободните места. Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи.

 • Възможни са изменения в цените на екскурзиите вследствие на промени в курса на местната валута, транспортните разходи или в цени на входни такси и други;

 • Туроператорът си запазва правото да прави промени в програмата;

 • Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно;


Важно:


 • Цените и датите в сайта: WWW.BULCOMTOUR.COM подлежат на препотвърждение преди резервация;

 • Цените на ранни записвания гарантират местата ви по програмата, но не гарантират най–ниската цена при наличие на оферта за "last minute";

 • Резервации направени по ранни записвания не могат да бъдат променяни по оферта на "last minute";


Условия за резервации:


 • Депозит 350 лева при резервация;

 • Доплащане 31 дни преди датата на пътуване;


Полет (подлежи на препотвърждение):


 • Варна – Бари 14:05 / 14:15 (местно време);

 • Бари – Варна 10:55 / 13:05 (местно време);

Каталог: img -> PROGRAMI POC
PROGRAMI POC -> Програма: 1-ви ден: 30. 12. 2014 (вторник)
PROGRAMI POC -> Програма: Ден 1 07. 12 Излитане от летище София за Дубай в 00: 00 ч
PROGRAMI POC -> Програма за тази непозната част на испания! „ Там, където пред теб е само океанът почивка като на слънчевите Кариби кадис и курортите на Коста де ла Лус
PROGRAMI POC -> Програма за тази непозната част на испания! „ Там, където пред теб е само океанът почивка като на слънчевите Кариби кадис и курортите на Коста де ла Лус
PROGRAMI POC -> Възрастен 35 €, деца 4 до 12 год. – 17. 50 €, на място: възрастен 40 €, деца 4 до 12 г. – 20. 00 €. Минимален брой: 18 туристи „Там, където пред теб е само океанът!”
PROGRAMI POC -> Сицилия – за малки, големи и 55+ самолетна почивка
PROGRAMI POC -> Програма 10. 00 23. 00 Хранене ресторант
PROGRAMI POC -> Почивка в турция – Атлантис Хотел 5
PROGRAMI POC -> Ресторанти и барове


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница