Ден 1 /20 ноември 2012, вторник/ София – КейптаунДата23.09.2016
Размер39.65 Kb.
#10555

Програма:


Черна Африка! Дива Африка! Земя, богата на природни феномени, невероятна фауна, екзотични растения и спиращи дъха пейзажи.

Ден 1 /20 ноември 2012, вторник/ София – Кейптаун


Събиране на групата на летище София, терминал 2, пред гишетата за “check-in” за полет на British Airways за Лондон. Отпътуване в 14:15 ч. Кацане на летище Хитроу в 15:40 ч. Продължителност на полета София – Лондон: 3 часа и 20 минути. Излитане за Кейптаун с полет на British Airways в 19:30 ч. Продължителност на дългия полет: 11 часа и 30 минути.

Ден 2 /21 ноември 2012, сряда/ Кейптаун


Пристигане в Кейптаун в 08:55 ч. Посрещане, трансфер и настаняване в Southern Sun Cape Sun Hotel 4* или подобен. Кратка почивка. Следобед панорамна обиколка: Парламента, Пазарния площад, Замъка „Good Hope” и пъстрия квартал Бо-Каап. Пешеходна разходка по крайбрежната променада Victoria & Alfred Waterfront, предлагаща както невероятни морски деликатеси в десетките рибни ресторанти, така и възможност да се чуе на живо негърски диксиленд или да се посети аквариума, събрал морски видове и от двата океана. Вечерта връщане в хотела. Вечеря и нощувка в хотела.

Ден 3 /22 ноември 2012, четвъртък/ Кейптаун - Нос Добра Надежда


Закуска. Предиобед – екскурзия до нос Добра Надежда, наблюдение на колонията от пингвини при Boulders Beach и изкачване с кабинков лифт на Кейп Пойнт. Усещането, че сте на края на света и безбрежната морска шир дават онова чувство за свобода на духа, което прави мястото незабравимо. Свободно време за обяд – по желание обяд в ресторант Black Marlin в Simons Town или подобен. Следобед посещение на ботаническата градина Кирстенбош. Връщане в хотела. Вечеря в типичен южноафрикански ресторант. Нощувка.

Ден 4 /23 ноември 2012, петък/ Тейбъл Маунтийн – Стеленбош


След закуска ни предстои да се качим с кабинковия лифт до Тейбъл Маунтийн и да видим една от най-хубавите гледки в света – планината ту се скрива в облаци, ту се облива в ярка светлина. Горе могат да се видят уникални цветя, типични само за тези места. Красиви пътеки отвеждат до козирки, сякаш нарочно изваяни от природата, откъдето се откриват невероятни гледки към атлантическото крайбрежие и града.
Програмата ни продължава с пътуване до Стеленбош, най-известния винопроизводителен район в Южна Африка. Заселен през ХVІІ в. от хугеноти, търсещи спасение от преследването им в Европа, Стеленбош е съхранил не само архитектурния стил на първите френски заселници, но и техните традиции в отглеждането на лозя. Свободно време за обяд. Пешеходна разходка из красивия град с посещение на местния музей и дегустация на вино в един от най-известните с производството на вино райони. Вечеря в хотела. По желание – вечеря в традиционен ресторант с музика. Нощувка.

Ден 5 /24 ноември 2012, събота/ Кейптаун – Йоханесбург – Пиланесбърг


Закуска и трансфер до летище Кейптаун за полет на British Airways в 09:00 ч. до Йоханесбург. Кацане в Йоханесбург в 11:00 ч. Посрещане и трансфер до националния парк Пиланесбърг – третия по големина в страната, където ни чака среща с “Голямата петорка” на Африка – лъв, слон, носорог, леопард и бивол. Настаняване в Bakubung Bush Lodge или подобен. Следобед джип сафари из резервата. Денят приключва с романтична вечеря в африканския буш.

Ден 6 /25 ноември 2012, неделя/ Пиланесбърг - Сън Сити


Рано сутринта - вълнуващ сафари тур и незабравими срещи с представителите на „Голямата петорка”. Връщане в резервата за закуска. Посещение на съвсем близо разположения до резервата “Град на Слънцето” – Sun City. Построен като реплика на Лас Вегас, този най-голям център на хазарта и удоволствията в Южна Африка, поразява с фантазията и замисъла на своите архитекти. Комплексът от 4 хотела е разположен в кратера на отдавна угаснал вулкан, превърнат в красив тропически парк с плавателно езеро, огромни басейни, водни каскади и дори пясъчен плаж край залив с изкуствени вълни. Обяд в местен ресторант и посещение на етнографския център Cultural Village, пресъздаващ обичаите и традиците на местните народи. Свободно време за забавления. Връщане в Пиланесбърг. Вечеря и нощувка.

Ден 7 /26 ноември 2012, понеделник/ Пиланесбърг - Претория


Закуска и отпътуване за Претория. Панорамна обиколка на Претория – столицата на ЮАР, наричана още “Градът на джакарандите” (вид акация с виолетови цветове). Разглеждат се къщата на Пол Крюгер, човекът, дръзнал да се опълчи срещу Британската империя, Voortrekker Monument, построен в памет на първите пионери-заселници от Европа и централния площад със великолепно запазените сгради на кметството, Върховния Съд и Катедралата. Фото стоп при Парламента и Президентството – Union Buildings, откъдето се разкрива великолепен изглед към целия град. Настаняване в хотел Misty Hills Country Hotel 4* или подобен. Вечеря в известния ресторант от веригата Carnivore, където се предлага барбекю от нетрадиционно месо - крокодил, зебра, жираф и др. Нощувка.

Ден 8 /27 ноември 2012, вторник / Претория – Йоханесбург - Ливингстън


Закуска и ранно отпътуване за Йоханесбург с полет на British Airways до Ливингстън, Замбия в 11:00 ч. Кацане в Ливингстън в 12:45 ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел Zambezi Sun 4*. Свободно време. По залез круиз по река Замбези. Вечеря и нощувка.

Ден 9 /28 ноември 2012, сряда/ Водопади Виктория


Закуска. Днес е нашата панорамна обиколка на Моси-Оа-Туня, в превод „Гърмящият дим” – така са нарекли местните племена водопадите Виктория. Описани за първи път през 1855 г. от великия пътешественик и изследовател, Дейвид Ливингстън, като най-божествената гледка, която някога е виждал, водопадите поразяват и до днес със страховитата си мощ и красота. Разпенените, изумрудени води на река Замбези се спускат в 130-метрова пропаст и се разбиват на хиляди водни пръски в отсрещната скала. Долу, на десетки метри дълбочина, бушуващата вода е притисната от двете високи стени на пролома и продължава пътя си под множество дъги, които ту се появяват, ту изчезват. Свободен следобяд с възможност за езда на слон или полет с хеликоптер над водопадите. Вечеря.

Ден 10 /29 ноември 2012, четвъртък/ Водопади Виктория – Йоханесбург – Лондон


След закуска, свободно време за пазара на африкански маски и сувенири. Трансфер за летището за полет до Йоханесбург в 13:30 ч. Кацане в Йоханесбург в 15:15 ч. и продължение същата вечер за Лондон в 20:15 ч. Дългият полет Йоханесбург – Лондон е 11 часа и 5 минути.

Ден 11 /30 ноември 2012, петък/ Лондон – София


Кацане в Лондон в 05:15 ч. и продължение за София с полет на British Airways в 08:25 ч. Продължителност на полета Лондон – София: 3 часа и 10 минути. Пристигане в България в 13:30 ч. същия ден. Край на програмата.
Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница