Ден на отворените врати в библиотеката на хтмуДата15.08.2018
Размер16.86 Kb.
#79345
Ден на отворените врати в библиотеката на ХТМУ
На 11 май 2016г. в Библиотечно-информационния център на Химикотехнологичен и металургичен университетсе проведе Ден на отворените врати в библиотеката,по случай Професионалния празник на библиотекаря и Деня на светите братя Кирил и Методий,и в рамките на Националната библиотечна седмица „Библиотеката – място за всеки” 9-13 май2016.

Събитието започна с приветствено слово от проф. д-р инж. Митко Георгиев, ректор на ХТМУ, който изтъкна мисията на библиотечната професия и нейната изключително важна роля, в контекста на съвременното образователно и културно пространство.

Поздравителни писма постъпиха и от проф. д.ик.н Стоян Денчев, ректор на УниБИТ, Снежана Янева, председател на Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА), доц. д-р Ружа Харизанова, директор на ЦНЕО в ХТМУ. Официални гости на събитиетобяха Силвия Томова, писател и журналист, проф. д-р Таня Тодороваръководител катедра ,,Библиотечен мениджмънт“ в УниБИТ, Антоанета Димитрова, координатор квалификационна и издателска дейност в ББИА, и Румен Воденичаров, политик и общественик.

В програмата бяха включени`разнообразни културни и образователни събития. Възпитаниците на Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография представиха свои есета на тема: „Визията на библиотекаря на 21 век“ , а после влязоха в ролята на библиотекари, за да усетят духа на библиотечната професия. Накрая получиха грамоти и тениски със специален надпис ,,Библиотекар за един ден в БИЦ-ХТМУ“.

Напълно в унисон с празничния ден звучаха словата на българските възрожденци от книгата „Списание „Български книжици“ (1858-1862) на прага на Новото време”, представена от проф. д-р Таня Тодорова от Университета по библиотекознание и информационни технологии.

В този ден гостите се докоснаха до света на изкуството с откриването на изложбите: ,,Живопис” на художника Бисер Димитров и фотоизложбата ,,Български старопечатни книги (1806-1878 г.)”, подготвена от възпитаниците на Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография и студентите от ХТМУ, катедра ,,Целулоза, хартия и полиграфия“.,,Единствено силата на словото може да събере на едно място радетели на знанието, в лицето на библиотекари, преподаватели, студенти, ученици, актьори, художници, и писатели. Нека всеки ден да палим по една, макар и мъничка искрица знание.“,каза директорът на библиотеката Ваня Аврамова.
Каталог: sites -> default -> files -> news
news -> Четвърти концерт съвременни танци- трета възрастова група- соло, дует, трио 25. 04. 2015 г./Събота/ приблизителен начален час- 11,15 часа
news -> Пети концерт съвременни танци- четвърта възрастова група- формации, соло, дует, трио 25. 04. 2015г. Събота, приблизителен начален час- 14,00 часа
news -> Конкурс есе „Индустрията в моя регион
news -> Съвременни танци- първи концерт /формации, соло, дует и трио- 1 възрастова група и формации-2 възрастова група/ 24. 04. 2015 г. – Петък – приблизителен начален час-14,00 часа
news -> Класически танци концерт класически танци- 27. 04. 2017 г. /четвъртък/- 9: 30 часа
news -> Класически танци концерт класически танци- 23. 04. 2014 г. /четвъртък/- 10: 00 часа
news -> Класически танци концерт класически танци- 21. 04. 2016 г. /четвъртък/- 10: 00 часа
news -> Фрии- денс концерт фрии-денс- 13. 04. 2014 г. /Неделя/- 9: 30 часа
news -> Име на формацията


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница