Десети общински преглед на художествената самодейност – пордим`2011Дата23.07.2016
Размер43.45 Kb.
#2077
ДЕСЕТИ ОБЩИНСКИ ПРЕГЛЕД НА ХУДОЖЕСТВЕНАТА САМОДЕЙНОСТ – ПОРДИМ`2011

На 28 май под жаркото пролетно слънце за десети път гр. Пордим посрещна самодейни състави от цялата община на юбилейния преглед на художествената самодейност, провеждащ се под патронажа на Кметът на Община Пордим – г-н Детелин Василев.

Откривайки прегледа той приветства с добре дошли участниците, благодари за техния труд и постоянство за съхраняване на българските традиции и творчество и им пожела успешно представяне.

Г-н Василев изрази вярата си, че и за напред самодейците ще са достойни разпространители на българския фолклор и старата градска песен.

Без да има състезателен характер, прегледът още веднъж потвърди здравата връзка между поколенията чрез музиката и песните на нашия народ.

За участие се явиха 19 групи, състави и индивидуални участници от осемте населени места на Общината - представители на читалищата, клубове на пенсионера и други неправителствени организации.

Прегледът бе открит от прекрасните певци и музиканти от детско-юношеския фолклорен ансамбъл “Северняче” при СОУ “Св. Св. Кирил и Методий” с преподаване на народна музика и хореография – гр. Пордим, носители на многобройни отличия от наши и международни конкурси и фестивали. Младите таланти по безспорен начин доказаха още веднъж, че народните песни и музика са в душите и сърцата им и че българското изкуство ще пребъде.

За да приветстват участниците, в прегледа се включи и фолклорна група от с. Тученица, общ. Плевен, които със своите изпълнения предизвикаха бурните овации на многобройната публика и положиха началото на ползотворно бъдещо сътрудничество между самодейните състави от региона.

Всички участници в прегледа получиха Диплом и цветя от г-н Детелин Василев.

След почти пет часа неспирни песни и свирни прегледът бе закрит с пожелание за още повече участници през 2012 г.Каталог: wp-content -> uploads -> 2011
2011 -> Евгений Гиндев световната конспирация
2011 -> Наредба №36 от 30 ноември 2005 Г. За изискванията към козметичните продукти
2011 -> Наредба №36 от 30 ноември 2005 Г. За изискванията към козметичните продукти
2011 -> За минималния и максималния бал по паралелки в рио област софия-град
2011 -> 130 годишнината на ввму “Н. Й. Вапцаров” разкрива новите предизвикателства и перспективи в развитието на флагмана на морското образование
2011 -> Съюз на математиците в българия – секция бургас пробен изпит по математика за 7 клас – март, 2011
2011 -> Член на Приятели на Земята Интернешънъл
2011 -> Права и задължения на учениците
2011 -> В съответствие с ангажиментите в рамките на фаза 1 от мониторинга за изпълнение на задълженията по Конвенцията и Препоръката, през 2000 г
2011 -> Разграничение на трафика на хора от сродни престъпни дейности д-р Ива Пушкарова


Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница