Детски празник в гр. ПлевенДата16.08.2017
Размер28.05 Kb.
#28098
Детски празник в гр. Плевен

пастор Трифон Трифонов, църква Плевен
... преизобилвайте всякога в Господното дело, понеже знаете, че в Господа трудът ви не е празен.“

1 Коринтяни 15:58

Потвърждение на тези Божии слова получихме в неделя, 4 юни 2017г, на организирания от ЦАСД – Плевен, фондация „Грижи за здравето”, ASI България и АДРА весел детски празник за децата на Плевен. Направихме много сериозна реклама чрез плакати, флаери, електронни медии и социалните мрежи.Дадохме много пари за подготовка и за рекламата.

Най-голямата опитност за организаторите беше свързана с прогнозата за времето. От 10 дена прогнозите в интернет вещаеха сериозна валежна обстановка. Може да сме направили добра подготовка, но ако родителите не доведат децата си поради лошо време, всичко щеше да пропадне. Молихме се много хора, всъщност цялата църква.

В съботния ден, преди организираното събитие, разказах на църквата опитност от предната събота, в която проведох евангелизация в град Дупница. Прогнозите тогава също вещаеха много дъжд. Постих и се молих. И Бог подейства! Прокапа само малко дъждец. Църквата се препъни от нови хора. Братята бяха вкарали 120 стола в салона и всички се напълниха. Нашите църковни членове стояха навън, за да има място за новите. Разказах всичко това на църквата и ги насърчих.

До полунощ прогнозата вещаеше облаци и дъжд през целия предобед. През нощта трудно спях от вълнение и често ставах, за да погледна навън как е времето.

Сутринта рано, два часа преди събитието, подготовката започна. Разпънахме 6 шатри. Подготвихме техниката. Дъжд не валеше. В действителност не падна и капка през целия ден! Не препичаше и слънцето, а се криеше зад леки облаци. Това бе Божия отговор на молитвите на цялата църква!


Празникът започна с детски песнички, които огласиха площадчето до Църквата на адвентистите от седмия ден в града. Красиво украсените шатри на „докторите“ Бълбуков, Слънчов, Здравков, Гладников, Безпроблемов, Сънливков и Въздухаров очакваха малчуганите. Очаквахме около 100-на деца и се питахме колко ще дойдат. В уреченото време родителите почнаха да водят своите деца. Бяхме подготвили 120 шишенца с минерална вода, а те свършиха твърде бързо…Не стигнаха и 150-те шапки, които подаряваше д-р Слънчов от Детската здравна къща. Накрая свършиха и балоните от арката! Но най-важно беше приповдигнатото настроение на празника – децата бързаха от пост на пост, за да научат какво е добре да ядат, как да спортуват и да почиват.

Всяко дете, след като получи нужната информация от „докторите“ си тръгна с изписана „рецепта - подарък“, като череши, праскови, кайсии, минерална вода, картонена шапка... От д-р Сънливков всяко дете получи ръчно ушита възглавничка, но не каква да е, а с форма на някакво животно, цветя или облачета. Рисуването по лицата на децата беше допълнителна атракция.

Благодарение на нашия атрактивен водещ, деца и родители преживяха много усмивки, останаха изключително доволни и с весело настроение.

Финалът беше томбола с многобройни награди. Организаторите бяха помислили и за всички останали деца, които не бяха изтеглени в томболата. Никое от тях не си тръгна без малко падаръче.

Накрая децата извършиха нещо, което дълго ще им напомня за празника – засадиха храсти и цветя. Оформи се прекрасен алпинеум, на метри от адвентната църква. Храсти, туи и рози, бяха осигурени от разсадника на братя Божилови, който се намира в с. Осетеново, Карловско и в София. Помогна и организацията към адвентната църква АДРА – България, чрез която храстите бяха транспортирани до Плевен, както и закупи маси и столчета за осъществяване на празника.

Родители и деца благодариха за празника и добрата организация. Мероприятието беше отразено от местни медии.

Друг отговор на нашите молитви беше голямото посещение на празника. Очаквахме и се молихме за 100 деца, които да дойдат, а Бог ни прати поне 200. А те бяха със своите родители, баби и дядовци.

Специални благодарности изказваме на нашите основни спонсори ASI България и АДРА – България.Упоритият и вдъхновен труд на целия екип от църквата, който участваше в осъществяването на мероприятието, особено на Детския и Младежкия отдел, се увенча с невероятен успех.

Как да не кажем колко милостив и любещ Бог имаме? Слава да е на Името Му!

Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница