Девети музикален фестивал „Моцартови празници Правец 2013” От 15 до 18 август 2013 годинаДата25.01.2018
Размер20.67 Kb.
#51267Девети музикален фестивал „Моцартови празници Правец 2013”

От 15 до 18 август 2013 година град Правец ще бъде за девета поредна година домакин на музикалния фестивал „Моцартови празници Правец 2013”. Фестивалът се организира от сдружение „Моцартови празници Правец`04” и Община Правец. Фестивалът е включен в националния културен календар на Министерството на културата. Основен медиен партньор - Българската национална телевизия.

Тази година освен с творби на своя патрон В. А. Моцарт, фестивалът ще обогати афиша си с музика на Джузепе Верди и Рихард Вагнер и по този начин ще се присъедини към честванията, с които световната музикална общественост отбелязва 200 години от рождението на двамата гениални композитори. Отново в програмата на фестивала ще участват млади и талантливи български и чужди оперни певци и музиканти, утвърдени световни имена и доказани ярки поп, джаз и рок изпълнители.Деветият музикален фестивал „Моцартови празници Правец 2013” ще се проведе за втори път на специално построената открита сцена пред хотел RIU Pravets Resort на брега на живописното езеро. Втората сцена е залата на читалище „Заря 1895”. За децата и техните родители Спортният комплекс град Правец ще се превърне в арена на забавления и музикални атракции. Гала концертът ще се състои на площада пред Община Правец.

„Моцартовите празници” в Правец ще стартират на 15 август със спектакъла на операта „Аида” – копродукция с Русенската опера. Грандиозният спектакъл на емблематичното вердиево заглавие ще събере български и чужди творци от световния оперен афиш – солистите Цветелина Василева, Марио Чанг /Канада/, Анна Мария Кюри /Италия/, Деян Вачков, Кирил Манолов, над 200 участници ще се включат в пищната мега продукция – солисти, оркестър, хор, балет, статисти, творчески екипи и ателиета. Костюмите са дело на световно признатия художник Салваторе Русо /Италия/, режисьор Огнян Драганов. Диригент Джузепе Ди Стефано /Италия/.Втората вечер /16 август/ е посветена изцяло на Моцарт. Класически концерт с избрани симфонични творби ще бъде специален подарък за почитателите на инструменталната музика. В съпровод на Софийска филхармония ще прозвучат увертюра от операта „Сватбата на Фигаро”, Концерт за пиано в до минор и Симфония “Юпитер” на Моцарт. Солист ще бъде световният пианист Виктор Голдбърг от САЩ, диригент Росен Гергов.

На 17 август балетната програма ще ни предложи един уникален танцов спектакъл по музика на Моцарт. Балетният спектакъл „Моцарт” ще ни преведе през най-ярките периоди от неговия живот и творчество чрез ефектната комбинация на различни стилове, танцови техники и оригинални хореографски решения.

Предвидени са специални съпътстващи програми за деца и възрастни в Спортен комплекс Правец - операта за деца „Бастиен и Бастиена” от Моцарт с камерен оркестър под диригентството на Георги Патриков, атрактивна програма от изпълнения на живо, забавни игри, танци и викторини, представяне на книгата „Вълшебната флейта”. Водещ Милица Гладнишка.Срещата с автограф” ще бъде с оперната дива Фиоренца Косотто.Каталог: img -> PROGRAMI POC
PROGRAMI POC -> Програма: 1-ви ден: 30. 12. 2014 (вторник)
PROGRAMI POC -> Програма: Ден 1 07. 12 Излитане от летище София за Дубай в 00: 00 ч
PROGRAMI POC -> Програма за тази непозната част на испания! „ Там, където пред теб е само океанът почивка като на слънчевите Кариби кадис и курортите на Коста де ла Лус
PROGRAMI POC -> Програма за тази непозната част на испания! „ Там, където пред теб е само океанът почивка като на слънчевите Кариби кадис и курортите на Коста де ла Лус
PROGRAMI POC -> Възрастен 35 €, деца 4 до 12 год. – 17. 50 €, на място: възрастен 40 €, деца 4 до 12 г. – 20. 00 €. Минимален брой: 18 туристи „Там, където пред теб е само океанът!”
PROGRAMI POC -> Сицилия – за малки, големи и 55+ самолетна почивка
PROGRAMI POC -> Програма 10. 00 23. 00 Хранене ресторант
PROGRAMI POC -> Почивка в турция – Атлантис Хотел 5
PROGRAMI POC -> Ресторанти и барове


Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница