Девин ад фокусира усилия върху бизнеса с галони Дружеството гони 30% пазарен дял от сегмента през 2008 гДата28.10.2018
Размер36.25 Kb.

СЪОБЩЕНИЕ ЗА МЕДИИТЕ

Дата:


ДЕВИН АД фокусира усилия върху бизнеса с галони
Дружеството гони 30% пазарен дял от сегмента през 2008 г.

„Девин” АД гони 30% дял от пазара на вода в 19 л галони в страната. Най-големият производител на минерална и изворна вода затвърди лидерските си позиции в сегмента година по-рано, като достигна дял от 20% за 2007 г.


DEVIN Office е името на марката, чрез която „Девин” АД ще обърне специално внимание на пазара на вода в 19 литрови галони, коментира Николай Андреев, финансов директор на Девин и изпълнителен директор на обособеното от „Девин” АД дружество за HOD* сегмента.
Целта е създаване на силен национален бизнес, чрез въвеждане на услуга с добавена стойност, каквато към настоящия момент липсва, допълва Андреев. Така чрез своята нова марка „Девин” се превръща в първата компания в България, която ще фокусира усилия към качествено развиване на усугата за доставка на вода в 19 литрови галони за дома и офиса.
Компанията е закупила и инсталирала нова бутилираща машина за галони с производствен капацитет 950 бр. на час, която ще позволи качественото и навременно предлагане на услугата. Водата с едноименната марка ще се бутилира в нови, висококачествени поликарбонатни галони, като старите полипропиленови ще бъдат изцяло заменени.
Пазара на вода в галони се оценява на 70 млн. литра годиншно и е сред най-перспективните от пазара на безалкохолни напитки, коментират от компанията. Очакваният годишен ръст на местният пазар е 15-20%, следвайки световните тенденции, а ограничените ресурси в пикови моменти са най-честата причина за забавяне на доставките от фирми, което води до неудобства при потребителите.
Според агенцията за международни пазарни проучвания Canadean, през 2007 г. 12% от общата консумация на натурални води в литри се пада на пазара на вода в галони, а останалите 88% са консумация на бутилирани води. Така общо пазара на води заема близо 44% от целия пазар на безалкохолни напитки.
За разлика от сегмента на бутилираните води, където три марки държат близо 70% от продажбите**, при HOD сегмента 42 % от пазара принадлежи на регионални фирми, въпреки че всички големи производители на бутилирана вода предлагат и вода в галони, коментира Николай Андреев.

* Home Office Delivery - доставки на вода за дома и офиса
** Девин – 31%, Горна Баня – 25,7%, Банкя – 11% (по данни на Canadean за 2007 г.)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------За ДЕВИН
Девин АД е основана през 1992 г. като дружество с ограничена отговорност между физически лица и Община Девин. От 1999 г. Девин е акционерно дружество със 100% частен капитал. От началото на 2006 г. компанията „ Девин” е придобита от инвестиционния фонд Soravia Equity, собственост на австрийската компания Soravia Group. Основен предмет на дейност са бутилиране и продажба на минерална вода, изворна вода, газирани и негазирани безалкохолни напитки.
Девин АД притежава концесия за водоползване на сондажи 3 и 5 в региона на град Девин, Родопите, от които се бутилира минерална вода “Девин”. Натурална, от екологично чист регион, минерална вода “Девин” притежава уникален минерален състав, приятен вкус и е подходяща за всекидневна употреба.

Компанията притежава разрешително за водоползване на извор Балдаран, от който се бутилира единствената по рода си за българския пазар изворна вода “Девин”. Това е чиста планинска вода от Родопите - много слабо минерализирана (82 мг/ л) и бедна на натрий (4,5 мг/л). Комбинацията от слаба

минерализация и незначително количество натриеви йони е много рядка, точно заради нея изворна вода "Девин" може да се пие от новородени до хора в напреднала възраст.
Девин АД осигурява работни места близо 500 човека, от които повече от 300 са в Девин.
Оборудването е модерно и доставено от водещи компании в бранша от Франция, Швейцария, Италия и Австрия.
Производственият цикъл е напълно затворен и включва производство на бутилките, бутилиране на водите, етикетиране и подреждане в палети. Това гарантира високото качество на марката „Девин”.

Заводът разполага със собствена модерна лаборатория, която провежда постоянен химичен и микробиологичен контрол, за да гарантира необходимото качество в процеса на производство и на крайния продукт. Девин АД е сертифицирана по ISO 22000:2005 SGS SYSTEM CERTIFICATION


От създаването си до днес „Девин” АД бележи динамичен ръст на развитие, дължащ се на качествената продукция, добре развитата дистрибуторска мрежа и адекватната и иновативна бизнес стратегия на компнията.

За контакт:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ивайло Николов

MARKETOR

marketing consulting & communications


Тел. & Факс: +359 2 872 05 15
Изток, ул.Чарлз Дарвин 14A

Мобилен: +359 88 600 4989
ivo@marketorbg.com

http://marketorbg.com

Каталог: press -> Devin -> Press%20Releases
Press%20Releases -> До: (Медиа)
Press%20Releases -> "Девин" поема дистрибуцията на Red Bull
Press%20Releases -> Световноизвестният бивш автомобилен състезател и настоящ евродепутат Ари Ватанен кацна на Летище София с полет от Франкфурт късно снощи
Press%20Releases -> Нова, уникална 5 литрова бутилка от"Девин"
Press%20Releases -> Девин ад отбеляза първото шестмесечие на 2008 година с динамично развитие
Press%20Releases -> Бутилката на devin ще бъде изцяло заменена с нова, олекотена бутилка с напълно различна форма, съобщиха от компанията


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница