"Девин" поема дистрибуцията на Red BullДата08.06.2017
Размер54.58 Kb.
#23116

Дата: 28.02.2007 г.

“Девин” поема дистрибуцията на Red Bull
Българската комапния, лидер на пазара на бутилирана минерална и изворна вода - Девин, собственост на Австрииският инвестиционен фонд Wing Equity, от 01.01.2007 стана официален вносител и дистрибутор на добре познатата и на българския пазар енергийна напитка Red Bull.
«Девин и Red Bull са водещи марки в своите категории и кооперирането беше желано и от двете страни. В този смисъл преговорите протекоха стегнато и дадоха желания резултат» - обяснява Цветан Лъжански, изпълнителен директор на Девин ЕАД.
В момента Red Bull е водеща марка сред вносните енегрийни напитки в страната. С поемането на Red Bull, Девин ЕАД навлиза в нова пазарна ниша. Компанията има добре развита национална дистрибуторска мрежа и отлично обучен търговски екип, което е една добра основа за по-успешно разпространение на новия продукт.
Според данните от Асоциацията на Производителите на Безалкохолни Напитки в България /АПБНБ/, сегментът на енергийни и спортни напитки формира най-голям растеж в последните години. За 2006-та година пазара бележии ръст от 50% в сравнение с 2005-та. Тук е важно да се отбележи увеличаващия се брой компании, предлагащи енергийни напитки. Преди година, надпреварата беше между марките Red Bull и Shark, които имаха 90% от продажбите в тази категория. В момента техният дял възлиза на 75%, като останалата част от продажбите се разпределя между десетина други търговски марки.
Профил на компанията
Фирма Девин (http://devin-bg.com) е основана през 1992 като дружество с ограничена отговорност между физически лица и Община Девин.
От 1999 година компанията е акционерно дружество със 100% частен капитал. От началото на 2006 година е собственост на Австрийския инвестиционен фонд Wing Equity Management GmbH (http://www.wingequity.com/).
С пазарен дял от над 30%, според авторитетния международен консултант Canadean (http://canadean.com), Девин ЕАД за поредна година е лидер на пазара на бутилирани води в България.
Основно конкурентно предимство е регионът, от който се добиват минералната и изворната вода – Родопите, смятани за едно от най-чистите места на планетата.
Производството е съобразено със съвременните екологични норми за опазване на околната среда. Оборудването, с което разполага компанията, е модерно и доставено от водещи компании от Франция, Швейцария, Италия и Австрия. Производственият цикъл е напълно затворен и гарантира чистотата на крайния продукт.
Минералната вода ДЕВИН (със син етикет) е предпочитана от хора с активно ежедневие заради естествената си чистота, приятен вкус и балансиран минерален състав, който носи допълнителни ползи на организма.
Изворна вода ДЕВИН (с розов етикет) е чиста планинска нискоминерализирана вода от Родопите, подходяща за всекидневна употреба, както от възрастни, така и от новородени.
(http://devin-bg.com)

Red Bull (http://www.redbull.com/) е търговска марка безалкохолни напитки, собственост на едноименната австрийска компания. Появата на Red Bull в края на 80-те години на 20 век създава нов пазарен сегмент - на газирани безалкохолни напитки с високо съдържание на кофеин (т.нар. енергийни напитки). С производство от близо 5 милиона хектолитра през 2003, марката продължава да заема 70% от този пазар.

Red Bull е уникален на пазара със своя микс от медийна реклама, собствени спортни мероприятия с акцент върху екстремните спортове и впечатляваща концепция за промоции.

От създаването на марката до днес, медийната стратегия на Red Bull остава непроменена поради една проста причина – неповторимите и забавни клипове с рисувани герои са най-разпознаваемите носители на рекламното послание „Red Bull дава крила-а-а”
В България по промоциите вече работят 3 екипа, базирани в София и Варна, които имат задача да достигнат и подкрепят с кутиика Red Bull консуматорите в точния момент и на правилното място – по време на работа, преди дълъг път, при спорт или изтощителна изпитна сесия. Появата им никога не остава незабелязана – колите Мини Купър и Сузуки джип с лога на Red Bull са атракция във всяка част на страната.

В глобален аспект Red Bull е добре известен в екстремните и моторните спортове – компанията притежава два отбора във Формула 1 – Red Bull Racing и Toro Rosso. Над 500 топ състезатели по цял свят носят логото на Red Bull и изкачват почетната стълбичка на победителите над 800 пъти в година.

В синхрон със световните тенденции, Red Bull се предлага и във вариант без захар.

1 литър Red Bull съдържа:

  • 108 g захар

  • 4 g таурин

  • 2,4 g глюкуронолактон

  • 320 mg кофеин

За сравнение - съдържанието на кофеин в същото количество кафе е между 280 и 750 mg.
Контакти:

Ивайло Николов
Маркетинг & ПР Консултант

MARKETOR

marketing consulting & communications


http://marketorbg.com

ул.Чарлз Дарвин 14A


Мобилен: +359 88 600 4989
Тел. & Факс: +359 2 872 05 15

 

Каталог: press -> Devin -> Press%20Releases
Press%20Releases -> До: (Медиа)
Press%20Releases -> Световноизвестният бивш автомобилен състезател и настоящ евродепутат Ари Ватанен кацна на Летище София с полет от Франкфурт късно снощи
Press%20Releases -> Нова, уникална 5 литрова бутилка от"Девин"
Press%20Releases -> Девин ад фокусира усилия върху бизнеса с галони Дружеството гони 30% пазарен дял от сегмента през 2008 г
Press%20Releases -> Девин ад отбеляза първото шестмесечие на 2008 година с динамично развитие
Press%20Releases -> Бутилката на devin ще бъде изцяло заменена с нова, олекотена бутилка с напълно различна форма, съобщиха от компанията


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница