Димитър Николов – МениджърДата29.08.2016
Размер54.98 Kb.
#7807
СТИМУЛИРАНЕ НА ИМУННАТА СИСТЕМА – ЕСЕННАТА ПОДГОТОВКА ЗА ЗИМАТА

Димитър Николов – Мениджър

Всички можем да се предпазим от болести и да се преборим с инфекциите с помощта на простото, но лечебно средство – храната, а когато тя е бедна и концентрирана, с помощта на хранителните добавки.

Правилният прием на хранителните добавки е ключът към укрепване защитните сили на организма. Така ще открием как да бъдем здрави, да се чувстваме добре, да сме работоспособни, да изглеждаме по-млади и красиви и да живеем по-дълго.

Засилването на имунната система означава да се борим с инфекциите без лекарства, да победим простудите и грипа, да ограничим риска от възникване на алергии, да се предпазим от гъбички и дори от рак.

Имунната система се състои от:


  • Кожа и лигавици – те са първата защита на организма от околната среда.

  • Лимфни възли – изолират инфекцията и играят ролята на имунологични складове за имунокомпетентни клетки.

  • Тимус – в него се извършва обучението на Т-лимфоцитите и подпомага разпознаването на “свои” и “чужди”.

  • Черен дроб – участва в произвеждането на лимфата;в него се намират и купферовите клетки, които отговарят за унищожаването на бактерии, гъбички и токсини.

  • Далак – филтрира кръвта, унищожава бактериите и остарелите еритроцити.

  • Костен мозък – произвежда стволови клетки, от които произлизат всички имунокомпетентни клетки.

Освен това има и дифузно пръснати имунокомпетентни структури в сливиците, апендикса, Пайеровите клетки в червата и др.
Как действа и какви оръжия използва имунната система?

Първи реагират на нежелано нашествие червените кръвни телца, но те могат само да “арестуват” врага и после го предават на белите кръвни телца – левкоцитите. Левкоцитите са няколко вида:  • Макрофагите и ПМН (гранулоцити) “изяждат” нашественика.

  • Еозинофилите и базофилите (гранулоцити) водят до появата на възпаление и така предупреждават за наличието на инфекция.

  • В-лимфоцитите атакуват определени “мишени”. Необходимо им е време (1-2 седмици) да синтезират достатъчно количество антитела и да запомнят “агресора”, за да осигурят бърз отговор при повторна среща.

  • Т-лимфоцитите регулират имунния отговор и преценяват дали да се пристъпи към действие или да се изчака. Някои типове Т-клетки атакуват директно нашественика.Имуностимулиращи хранителни добавки на ФЛП


Веществата, необходими на имунната система за правилно и пълноценно функциониране, са аминокиселини, незаменими мастни киселини, витамини А, В и С. Ето кои хранителни добавки на Форевър Ливинг съдържат тези вещества и какво действие имат те върху имунната система:

АМИНОКИСЕЛИНИ Forever Lite, Forever Bee Pollen, Royal Jelly, Fields of Greens, Forever Bee Honey, Forever Bee Propolis и най-вече Aloe Vera Gel. Аминокиселините са основен градивен елемент на белтъците. Антителата в човешкия организъм имат белтъчна природа. Лимфоцитите също имат огромна нужда от аминокиселини. Ето кои аминокиселини имат имуностимулиращ ефект: аланин, глицин, лизин, метионин, глутамин, треонин. Детоксикационни функции притежават: глицин, метионин, цистеин, глутамин, таурин и тирозин.

НЕЗАМЕНИМИ МАСТНИ КИСЕЛИНИ Arctic Sea Super Omega-3. Те са особено важни за функционирането на имунната система, за потискане на възпалителните процеси, намаляване на съсирваемостта и др.

ВИТАМИН А (бета каротин) – A-Beta-CarE, Fields of Greens, Forever Lite, Forever Kids, Aloe Vera Gel, както и пчелните продукти. От този витамин зависи активността на тимуса, продукцията и съзряването на Т-лимфоцитите, В-клетъчния имунитет. Витамин А има и мощен противовирусен ефект. Необходим е за всички телесни секрети и кожата, има противотуморни свойства.

ВИТАМИН В комплекс – Aloe Vera Gel, Forever Bee Pollen, Royal Jelly, Forever Kids, Forever Lite, Forever B-12 Plus. Групата на В витамините е особено важна за клетките. Фолиевата киселина и вит. В6 вероятно имат най-голямо влияние върху защитните сили на организма. Важни витамини в тази насока са и В12 и В5.

ВИТАМИН С – Absortbent-C, Aloe Vera Gel, Gin-Chia, Forever Kids, Forever Lite. Витамин С е мощен противовирусен агент. Той е ефективен при всички вирусни инфекции, включително и при СПИН. Витамин С води до потискане или пълно унищожаване на бактериите в зависимост от вида им. Той участва в процеса на стимулиране на В-клетките към синтез на антитела. Подпомага очистващите функции на фагоцитите. Витамин С има и детоксичен ефект, поне що се отнася до бактериалните токсини. Има и други тясно адресирани свойства.

ВИТАМИН Е – Aloe Vera Gel, A-Beta-CarE, Forever Lite, Forever Kids. Той също е важен нутриент, особено при антителния отговор. Важен е и като антиоксидант и най-вече в комбинация с витамин А и селен.

От минералите значими имуностимулатори са: калций, магнезий, желязо, цинк и селен.Ето някои обобщени данни за хранителните добавки на ФЛП и техните свойства:


ПРОДУКТ

Анти

оксидантна активност

Имуно

стимулираща активност

Анти

вирусна активност

Анти

бактериална активност

Aloe Vera Gel

Garlic-Thyme

Forever Lite

Absorbent-C

A-Beta-CarE


Ginkgo Plus

Gin-Chia

Forever Kids

Lycium PlusBee Pollen


Fields of Greens

Royal Jelly


Bee Propolis

Както виждате от горепосочените данни, шейкът Forever Lite е превъзходен и като имуностимулатор и трябва да заеме своето достойно място.За хората, които смятат, че не могат без антибиотици, припомням, че те лекуват само бактериални инфекции, но не и вирусни като грипа. Възползвайте се от тези лекарства само като животоспасяващи и не забравяйте да ги съчетавате с Forever Lycium Plus, Aloe Vera Gel, витамините от В комплекса и пробиотиците, за да ликвидирате щетите, които нанасят на организма ви.
Каталог: zdravi-krasivi-bogati -> wp-content -> uploads -> sites -> 168 -> 2016
2016 -> Алое вера за здрава и красива коса
2016 -> Алое вера и алергии
2016 -> Акнето е възпалително кожно заболяване,което се проявява с пъпки,черни и бели точки. За страдащите то е нещо повече от козметичен проблем
2016 -> Алкохолизмът е хронично състояние, характеризиращо се със зависимост към етанола етиловия алкохол. Тази зависимост може да бъде физиологична, психологична или комбинация от двете
2016 -> Оплешивяване и борбата с него използвайки продуктите на флп


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница