Дипломна работа изследване изменението на техническото състояние на автомобил в пункт за гтпстраница1/14
Дата06.09.2022
Размер1.58 Mb.
#115040
ТипДиплом
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   14
Дипломна работа 08.06.2021
Свързани:
Правила на Деминг, ДИПЛОМНА РАБОТА Хард диск, Дипломна работа, Структура Открити източници на разузнаване (Repaired) (3)

РУ „Ангел Кънчев“
Филиал Видин

ДИПЛОМНА РАБОТА

Изследване изменението на техническото състояние на автомобил в пункт за ГТП

Разработил: Марияна Ангелова Кирилова
Фак.№ 174226
Увод

Автомобилите са неизменна част от ежедневието на човека. Използват се за различни цели, за пренасяне на товари, за предвижване от една точка до друга за развечение и още редица неща. Идеята за създаването на автомобила възниква хиляди години преди новата ера. Като основна крачка за появата на съвремените автомобили се счита конструираната триколка от немския инженер Карл Бенц 29 януари 1886г. През 20 век автомобиа се превръща в атракция и става най-важния елемент за развитието на човечството. През 21 век броя на автомобилите се увеичава драстично. Автомобината промишленост заема челни места в световната индустрия. Държави развиващи автомобилното производство са предимно държави с много развита промишленост. Подържането на голям брой автомобили е сино затруднено поради логистични и финансови причини, поради това често експоатиращите лица автомобили не ги подържат в изправно състояние. Това налага създаването на контроен орган, който да следи и оценява техническото състояние на експоатираните МПС-та. Такъв орган са пунктовете за технически прегледи. За правилното и коректно изпълнение на годишните технически прегледи държавата е издала НАРЕДБА Н-32 от 16.11.2011г. за периодичните прегледи за проверка на техническата изправнос на пътните превозни средства
Глава 1 ОРГАНИЗАЦИОННО-СТОПАНСКА ХАРАКТЕРИСТИКА НА СБА


  1. СБА

Съюзът на българските автомобилисти ( СБА ) e неправителствена организация създадена на 3 юни 1957г. под името Български автомобилен тунинг клуб. Съюзът на на българските автомобилисти е официален член на Международната автомобилна федерация ( FIA ) също така по Международната организация за пътна помощ ( ARC ), Международен алианс по туризъм ( AIT ), Международна организация по къмпинг и караванинг (FICC ) и е лицензиран да извършва технически услуги на територията на България. СБА има добре изградена структора в страната, като разполага с 60 клона. Освен образователна дейност СБА извършва и някой услуги в полза на автомобилистите, сред които годишни технически прегледи , шофьорски курсове и пътна помощ на България и съседните страни. Българският автомобилен тунинг клуб, когато се създава председател е бил ген. Иван Врачев, като в същото време в много държави са били изградени същите организации в помощ на автомобилиста.
Пунктът за технически прегледи към Съюза на Българските автомобилисти СБА във Видин е открит през месец март 2000 г. Тогава той се помещава в сграда под наем.В него работят четирима човека. През 2018г. е открит нов пункт , който се намира на ул.“Иван Асен II-ри“ .Пунктът отговаря на всички изисквания вписани в наредба Н-32.
За подобряване на контрола на техническото състояние на автомобилите движещи се във област Видин е необходимо да се провери актуалната организация на работа в пунктовете за годишни технически прегледи. Тази организация е необходимо да осигурява строг контрол с минимални вложени ресурси. Изследването на всички пунктовете за годишни технически прегледи е практически невъзможно в един труд като дипломна работа, затова ще се разгледа един пункт, като резултатите от него могат да се интерполират на останалите такива пунктове в региона.
Целта на настоящия дипломен проект е изследване организацията на работата на пункт за годишни прегледи за подобряване на работата му.
Фирмата разполага с работна площадка покриваща европейските изисквания за извършване на ГТП, снабдена с последно поколение оборудване.


Сподели с приятели:
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   14
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница