Дизайнът на новата Meriva е нова вълна в стилистичния език на марката OpelДата18.04.2017
Размер69.28 Kb.
#19455

Пресинформация

Януари 2010

Дизайн
Дизайнът на новата Meriva е нова вълна в стилистичния език на марката Opel


  • Новият стилистичен език на Opel оставя своя отпечатък и върху новата Meriva

  • Новаторските врати FlexDoors се подчертават от уникалната „вълна” в долния ръб на страничните прозорци

  • Топла и уютна атмосфера в интериора с подчертано крилообразен мотив в оформлението

  • Най-богатият в историята на марката избор от цветове на интериора

Рюселсхайм. Кой е казал, че еднообемните автомобили трябва да изглеждат като кутии за обувки? Новата Opel Meriva разчупва клишетата в дизайна със своята издължена, ниска линия на покрива, която стопява разликите между еднообемните каросерии и хечбек-моделите.


Пренасянето на стратегическата линия в дизайна на Opel – смес от експресивна пластика и германска прецизност – в компактния формат на малкия ван, добавя усещане за чар и свежест във вътрешните и външни пропорции на каросерията със силно изнесено напред пътническо пространство. Стилистите на Opel използват познатите вече от Insignia и новото поколение Astra мотиви на „крилото” и „острието” и в Meriva, а резултатът е един изключително функционален, самоуверен и динамичен автомобил, който изглежда едновременно привлекателен и практично гъвкав във всекидневието.
Подобно на външността, оформлението на вътрешното пространство на новата Meriva е експресивно и жизнерадостно. Плавните линии от крилообразно оформеното арматурно табло преливат в облицовките на вратите, обгръщайки пътниците и създавайки усещане за уютна и приветлива атмосфера.
Opel ще предложи на клиентите на новия модел безпрецедентен избор на цветови комбинации и разнообразие от материи, разширяващ гамата на класическите Casablanca бяло, Magma червено, Star сребристо и Sapphire черно с нов градски шик. Новост в програмата са Lake сребристо, сивият металик Technical, червеният металик Pepper Dust и синьото перлено покритие Oriental.
“Новата Meriva е идеална комбинация от експресивен дизайн и нововъведения, които ще ви служат във всекидневието,” отбелязва Марк Адамс, Вицепрезидент с отговорност за дизайна в Оpel/Vauxhall. “Моделът се отличава с експресивен, но изключително функционален интериор с обширен обем и отлична видимост.”
Вълнообразната линия на долния ръб на страничните прозорци е отличителен белег в дизайна на Meriva
Профилът на новата Meriva се характеризира с новаторската вълнообразна линия в долния край на страничното остъкляване, която дава индикация за изключителната практичност в задната част на вътрешното пространство. Стилистичният мотив е нещо много повече от козметично упражнение – чупката позволява долният ръб на задните прозорци да бъде снижен с цели пет сантиметра, което спомага за значително подобряване на видимостта за пътниците на задните места и в особена степен на настанените там деца. Tе могат да видят много повече от прелитащия навън пъстър свят и да се насладят на една значително по-светла и просторна атмосфера в купето.
Новият стилистичен език на Opel личи ясно в мотива на „острието”, намерил своя отпечатък в предната част на страничния силует на каросерията. Придавайки усещане за движение и атлетичност, той е подобен, но по своему различен в изпълнението от използвания при Astra и Insignia дизайнерски подход, доказвайки принадлежността на Meriva към същото стилистично семейство, но със собствена ярка идентичност. Друг отличителен белег на новия модел е централизираното разположение на дръжките на вратите, събрани близо една до друга в областта на средната странична колона и подчертаващи ясно наличието на уникалната система FlexDoors в задната част.

Всички елементи в предната част на каросерията са интегрирани в динамично изтеглената V-образна графика, която придава на физиономията на новата Meriva самоуверено и ясно излъчване за идентичност и принадлежност към марката Opel. Дълбоката предна решетка с масивна хромирана лайстна в горната част, носеща внушителната по размери маркова емблема е обградена от големи, „орлови” в излъчването си предни светлини, подобни на тези, използвани в последното поколение на Astra. Tехните форми продължават нагоре в посока предните странични колони и включват в себе си характерната за марката Opel крилообразна форма на дневните светлини.


Оформлението на задната част също възприема V-образния графичен мотив. Цялостната форма на задния прозорец се заостря от линията на покрива в посока надолу и преминава през затъмнен участък и вдлъбнатината за регистрационния номер, за да достигне до долната част на задния капак. Tова оформление е балансирано с ясно изразените „рамене” в областта на калниците, добавящи определена нотка на мускулесто, атлетично излъчване.
Големите, пластично оформени задни светлини също навяват усещане за близост с тези на Astra и включват типичните за Opel крилообразни дневни светлини. Цветовото решение е изцяло в червено с изключение на тесните, напълно прозрачни ленти на светлините за заден ход, които се преливат красиво с хромирания декоративен панел, придаващ допълнително визуално усещане за широчина в задната част на каросерията. Предлаганият като допълнително оборудване при Meriva багажник за велосипеди FlexFix е вграден изцяло в черния долен панел на задната броня.
Приветлив, висококачествен интериор
Топлата и гостоприемна атмосфера в купето на новата Meriva го прави извънредно приятно място, в което се преплитат свежата интерпретация на характерния „крилообразен” интериорен мотив на марката Opel и невероятно богатите възможности за избор на цветове.
Подобно на външното оформление, интериорната стилистика на Meriva се отличава с експресивност и емоция. Динамично изтеглените линии на крилообразно оформеното арматурно табло продължават в облицовките на вратите, създавайки около пътниците уютен ефект на цялостна топла прегръдка .
Дизайнерите на марката са снижили и изместили с 80 милиметра напред арматурното табло, придавайки на вътрешния обем усещане за обширно пространство и комфорт за седящите на предните места, подчертавайки допълнително самочувствието на водача на Meriva, който разполага с отлична видимост от високата си позиция. Видимостта от мястото на водача се подобрява допълнително от по-тесните предни странични колони с променено разположение и по-големите ъглови прозорци. Снижената вълнообразна линия в долната част на страничното остъкляване отзад също има важен принос в подобряването на видимостта на пътниците и особено на децата на задните места.
Централната конзола на арматурното табло също е с ново, по-удобно разположение с отчетлив наклон напред, което прави показанията на дисплеите по-четливи и повишава ергономичността при използване на приборите. Отделният плосък навигационен екран е разположен високо, близо до естествената равнина на погледа на водача.
Дизайнерите са използвали повсеместно материали с релефна повърхност, а качеството на изпълнението и повърхнините може да се сравни спокойно с това при доста по-скъпи модели автомобили. Циферблатите на основните контролни прибори с хромирани пръстени са подслонени под приятно оформена козирка, а декоративните елементи на вентилационните решетки, скоростния лост и централната конзола допринасят за общото впечатление за високо качество.
Повече възможности за избор в оформлението на интериора
Новата Meriva предлага на своите бъдещи клиенти безпрецедентна по своето разнообразие гама от цветови възможности и материали, простиращи се от традиционните решения до последния писък на съвременния градски шик. Цветовите комбинации са подбрани така, че да отговорят изцяло на максимално широк спектър вкусове сред клиентите на Meriva. По отношение на разнообразието от разцветки и повърхности на текстилните материи и декоративните елементи, както и на контраста между отделните нива на изпълнение, новият модел предлага най-богатият избор в рамките на един модел в цялата история на марката Opel.
При всички нива на изпълнение стилистите на Opel са разширили и възможностите за избор на цвят на външното лаково покритие. Новост в гамата на модела са четирите разцветки Lake сребристо, сив металик Technical, червен металик Pepper Dust и синьо перлено покритие Oriental, които се прибавят към традиционните Casablanca бяло, Magma червено, Star сребристо и Sapphire черно.
Базовото изпълнение Essentia се отличава с крилообразен декоративен панел на арматурното табло и тапицерии на седалките в приглушено черно, допълнени от гланцови черни мотиви в централната конзола и розетките на вентилационните отвори.
Нивото Enjoy предлага възможност за избор от три цвята, придружени от висококачествена текстилна тъкан на седалките и хромирани декоративни акценти на волана, облицовката на централната конзола, вентилационните отвори и контролните прибори. Крилообразните елементи и тапицерията на седалките могат да бъдат изпълнени в черно Jet, червено Curry (яркооранжево-червена тоналност) ики в какаово Cocoa в комбинация със светлокакаово (бежова тоналност за крилообразния елемент, допълнена с червено при тапицериите).
Върховото изпълнение Cosmo добавя богато, подчертано релефно оформление на тапицериите на седалките в черна материя Morrocana и контрастни шевове. Налице са две цветови комбинации - антрацит за крилообразния панел и черно за тапицериите на седалките, както и какаово със светлосиво и за двете.
Отвътре и отвън, новата Meriva се отличава с изключително експресивен дизайн и повишена гъвкавост. Съчетанието от форма и функция никога не е изглеждало толкова добре.
Допълнителна текстова информация и снимки можете да намерите в интернет на адрес media.opel.com.

Опел Саутийст Юръп media.opel.com

Търговско представителство за БългарияКаталог: content -> Pages -> news
news -> Класическа Grand Prix звездите на 111-годишната история на Opel в света на моторните спортове
news -> Chevrolet ще покаже творението на младите дизайнери на изложението в Женева
news -> Пресинформация 29 септември, 2011 година Opel Ampera спечели международната награда ecobest
news -> Пресинформация 26 октомври, 2015 година Перфектен рали сезон за Opel
news -> Отборът adac opel Rallye Junior Team запазва водачеството си в шампионата erc
news -> Пресинформация 29 юни, 2015 година Тройна победа за Opel на рали Ypres
news -> Програма за развитие на нови таланти с ангажименти в областта на пистовите надпревари и рали-спорта
news -> Пресинформация 30 март, 2015 г


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница