Джак A. Кийтън Началник на глобалната моделна линия на gmДата26.02.2017
Размер26.92 Kb.
#15808
Хората зад Spark

Напълно новият Chevrolet Spark е създаден от международен екип от инженери и дизайнери начело с шефа на моделната линия Джак Кийтън и главния дизайнер Таеуан Ким.Джак A. Кийтън

Началник на глобалната моделна линия на GM
Джак Кийтън започва кариерата си в General Motors (GM) в отдела за продуктово планиране на групата камиони в САЩ през 1986 година. Оттогава е поемал длъжности в отделите „планиране”, „програмен мениджмънт”, „материали” и „инженеринг” и в същото време е участвал в различни програми за камиони и автомобили.
През кариерата си е работил в смесени дружества с Toyota, Isuzu, Fiat и AVTOVAZ и е назначаван на различни длъжности в САЩ, Португалия, Бразилия, Русия, Германия, Тайланд и Южна Корея. По време на тези длъжности той е участвал в премиерите на автомобили, разработвани от Toyota, Opel и AVTOVAZ, както и в множество подобрения и промени в двигателите на съществуващите автомобили на GM.
През декември 2006 г. Джак започва да работи на настоящата си позиция като началник на гобалната моделна линия за мини автомобили с местонахождение Бюпионг, Корея.
Преди General Motors той е работил няколко години в петролната индустрия след петгодишна служба в американската армия.
Джак е дипломиран магистър по бизнес администрация от Харвард и има научна бакълавърска степен по национална безопасност и обществени дела от военната академия на Съединените Щати в Уест Пойнт.

Taeуан Ким

Вицепрезидент на GMDAT отговорен за дизайна
Taeуан Ким започва кариерата си в „Международен автомобилен дизайн” във Великобритания през 1991 година. Той е участвал в създаването на дизайна на различни японски и европейски автомобили, както и в проекти извън автомобилния бранш, включително дизайна на седалките за първа класа на британските авиолинии.

Докато е работил в „Международен автомобилен дизайн” той е сменил няколко професионални локации, като Франция, Германия и бившата Чехословакия.


От 1995 година той започва работа като началник на външния дизайн в Daewoo Motors и е отговарял за външния дизайн на моделите Matiz, Kalos/Aveo, Lacetti и Epica.
През 2000 година той се премества във Fiat и участва в множество проекти за дизайн на автомобили, като Cinquecento, Punto и Ducato.
През януари 2006 година той се присъединява към GMDAT (GM Daewoo Auto & Technology Co.) в качеството си на Директор по напредничав дизайн. През ноември 2006 година той е назначен за Директор по външен дизайн в GM DAT.
През февруари 2007 година той става Управляващ директор и началник на дизайна в GMDAT, а през юни 2008 година става Вицепрезидент на GMDAT отговорен за дизайна.
Taeуан има магистърска степен по автомобилен дизайн от Кралския колеж по изкуство и бакълавърска степен по изящни изкуства, специалност транспортен дизайн в Brigham Young University.


За връзка:
Марк Кемпе Флорънс Камензинд

Chevrolet Europe Chevrolet Europe

+41 44 828 2980 +41 44 828 2982

мобилен + 41 79 201 5752 мобилен +41 79 236 9664marc.kempe@gm.com florence.camenzind@gm.comGeneral Motors Southeast Europe

Sofia Representative office Tel. +359 2 969 3051 media.chevroleteurope.com

Interpred WTC Fax +359 2 971 2178 gm-press.com

1040 Sofia/BulgariaКаталог: chevrolet -> spark -> data -> releases
chevrolet -> Chevrolet ще покаже творението на младите дизайнери на изложението в Женева
chevrolet -> Media information
chevrolet -> Chevrolet Orlando внася ваканционната атмосфера на Флорида в класа на семейните автомобили
releases -> Дързък, самоуверен и свеж – Chevrolet Spark е уникален градски модел
chevrolet -> Експонатът Chevrolet Orlando показва навлизането на марката в нов за нея сегмент
chevrolet -> Media information
chevrolet -> Програма за обвързване с футбола в международен мащаб
chevrolet -> Chevrolet Corvette Stingray кабриолет, моделна година 2014, ще направи своя дебют на 5 март на Автомобилното изложение


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница