До инж. Божидар йотов кмет на община русе отворено писмо уважаеми господин йотовДата14.01.2018
Размер16.89 Kb.
#46574
ДО

ИНЖ. БОЖИДАР ЙОТОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА РУСЕ

ОТВОРЕНО ПИСМО

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ЙОТОВ,
Защо позволихте да се унищожи едно 50 – годишно дърво, само защото „хората не харесват вида на изкуственото дръвче през деня”?
Знаете ли колко време му трябва на едно дърво, за да порасне! А вие го убивате, за да го сложите за 20 дни да краси общината! Твърдо сме против по такъв начин да се задоволява консуматорския глад за сметка на живите дървета.

Има много красиви и приличащи на естествените коледни дървета, които могат да свършат същата работа - да донесат радост на хората.


По този начин не възпитаваме ли нашите наследници да се държат безотговорно към околната среда и да не уважават природата и всичко живо? Децата толкова много се вълнуват от коледното настроение, което цари навсякъде, от трепета да дойде дядо Коледа, от очакването на подаръците, че не забелязват дали дървото е истинско или изкуствено / като в приказката на Андерсен –„Елхата”/. Но е наша грижа да ги възпитаме да пазят и да ценят!
Малцина се замислят, че Земята няма да е вечна и, че тя все някога ще загине, но нужно ли е да съкращаваме живота и ?! Нужно ли е да няма надежда...? Земята един ден ще си отиде и ние заедно с нея, но този ден може да бъде след милиарди години. Нужно ли е да бъде утре... ?
Господин Йотов, ако обичате природата, която има нашата страна и искате тя да остане все така красива трябва да дадете пример и се опитате да спрете хората, който не се замислят за това, колко крехка е тя. Природата не може да се защитава нито да говори и затова ние не я забелязваме, не забелязваме и нейните проблеми.

Коледното настроение не се създава с купуването на дърво, което е отсечено, за да украси нечия къща докато изсъхне. А после да бъде изхвърлено на боклука!


Коледата е в сърцата и в усмивките, в даването, а не във вземането (на живота на дървото)! Мисля, че всички, ако не разум, то поне сърца имаме, за да спасим елхите и да имаме нашата Коледа.
Знаейки, че едно дърво продължава да живее благодарение на нас, можем да направим празника още по-щастлив!

Прилагаме книжката: „Елхата” на Андерсен

„Сдружение за защита правата на животните”

Каталог: e107 files -> downloads
downloads -> Закон за биологичното разнообразие
downloads -> B, A, C. Кои от следните имена на файл са допустими?
downloads -> До д-р йордан войнов генерален Директор на нвмс г-н валери цветанов
downloads -> Регламент (ео) №1523/2007 на европейския парламент и на съвета от 11 декември 2007 година
downloads -> Stc-1000 Инструкции Основна функция (Main function)
downloads -> Закон за изменение и допълнение на Закона за защита на животните (обн., Дв, бр. 13 от 2008 г.; изм., бр. 80 от 2009 г и бр. 8 от 2011 г.) § В чл. 7, ал. 2, т. 1 думата „трайно се заличава. § Член 10 се отменя
downloads -> Наредба №39 от 1 декември 2008 Г. За условията за отглеждане на животни компаньони, съобразени с техните физиологически и поведенчески особености
downloads -> # върху острието # прабългарска школа за оцеляване


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница