До: (Медиа)Дата08.06.2017
Размер54.84 Kb.
#23108

Дата: 28.02.2007 г.
До: (Медиа)
“Девин” поема дистрибуцията на Red Bull
Българската комапния, лидер на пазара на бутилирана минерална и изворна вода - Девин, собственост на Австрииският инвестиционен фонд Wing Equity, от 01.01.2007 стана официален вносител и дистрибутор на добре познатата и на българския пазар енергийна напитка Red Bull.
«Девин и Red Bull са водещи марки в своите категории и кооперирането беше желано и от двете страни. В този смисъл преговорите протекоха стегнато и дадоха желания резултат» - обяснява Цветан Лъжански, изпълнителен директор на Девин ЕАД. От момента на зараждане на идеята за поемане на дистрибуцията на Red Bull, до нейното осъществяване са минали само няколко месеца, което съвсем не е много за сделки от такъв мащаб, допълва той.
До края на 2006-та година, официален вносител на енергийната напитка е била българската компания Енерджи Груп ООД. В момента Red Bull е водеща марка сред импортните енегрийни напитки в страната. С поемането на дистрибуцията на Red Bull, Девин ЕАД навлиза в нова пазарна ниша, като в същото време прави портфолиото си по-силно. Компанията има добре развита национална дистрибуторска мрежа и отлично обучен търговски екип, което е една добра основа за по-успешна дистрибуция на новия продукт.
Според данните от Асоциацията на Производителите на Безалкохолни Напитки в България /АПБНБ/, сегментът на енергийни и спортни напитки формира най-голям растеж в последните години. За 2006-та година пазара бележии ръст от 50% в сравнение с 2005-та. Тук е важно да се отбележи увеличаващия се брой компании, предлагащи енергийни напитки. Преди година, надпреварата беше между Red Bull и Shark, които имаха 90% от продажбите в тази категория. В момента техният дял възлиза на 75%, като останалата част от продажбите се разпределя между десетина други вносители и производители.
Профил на компанията
Фирма Девин (http://devin-bg.com) е основана през 1992 като дружество с ограничена отговорност между физически лица и Община Девин.
От 1999 година компанията е акционерно дружество със 100% частен капитал. Повече от една година, компанията е собственост на Австрийския инвестиционен фонд Wing Equity (http://www.wingequity.com/).
С пазарен дял от над 30%, според авторитетния международен консултант Canadean (http://canadean.com) Девин ЕАД за поредна година е лидер на пазара на бутилирани води в България.
Основно конкурентно предимство е региона от който се добива минералната и изворната вода – Родопите, смятани за едно от най-чистите места на планетата.
Производството е съобразено със съвременните екологични норми за опазване на околната среда. Оборудването, с което разполага компанията е модерно и доставено от водещи компании в бранша от Франция, Швейцария, Италия и Австрия. Производственият цикъл е напълно затворен и включва производство на бутилките, бутилиране на минерална вода, етикетиране и подреждане в палети. Това гарантира чистотата на крайния продукт.
Минералната вода ДЕВИН (със син етикет) е предпочитана от хора с активно ежедневие заради естествената си чистота, приятен вкус и балансиран минерален състав, който носи допълнителни ползи на организма.
Изворна вода ДЕВИН (с розов етикет) е чиста планинска нискоминерализирана вода от Родопите, подходяща за всекидневна употреба, както от възрастни, така и от новородени.
(http://devin-bg.com)

Red Bull (http://www.redbull.com/) е търговска марка безалкохолни напитки, собственост на едноименната австрийска компания. Появата на Red Bull в края на 80-те години на 20 век създава нов пазарен сегмент - на газирани безалкохолни напитки с високо съдържание на кофеин (т.нар. енергийни напитки). С производство от близо 5 милиона хектолитра през 2003, марката продължава да заема 70% от този пазар.

Red Bull е уникален на пазара със своя микс от медийна реклама, собствени спортни мероприятия с акцент върху екстремните спортове и впечатляваща семплинг концепция.

От създаването на марката до днес, медийната стратегия на Red Bull остава непроменена поради една проста причина – неповторимите и забавни клипове с рисувани герои са най-разпознаваемите носители на рекламното послание „Red Bull дава крилааа”
В България вече работят 3 семплинг екипа, базирани в София и Варна, които имат задача да достигнат и подкрепят с кен Red Bull консуматорите в точния момент и на правилното място – по време на работа, преди дълъг път, при спорт или изтощителна изпитна сесия. Появата им никога не остава


незабелязана – брендираните коли Мини Купър и Сузуки джип са атракция във всяка част на страната.

В глобален аспект Red Bull е добре известен в екстремните и моторните спортове – компанията притежава два отбора във Формула 1 – Red Bull Racing и Toro Rosso. Над 500 топ състезатели по цял свят носят логото на Red Bull и изкачват почетната стълбичка на победителите над 800 пъти в година.

В синхрон със световните тенденции, Red Bull се предлага и в Sugar Free вариант.


1 литър Red Bull съдържа:

  • 108 g захар

  • 4 g таурин

  • 2,4 g глюкуронолактон

  • 320 mg кофеин

За сравнение съдържанието на кофеин в същото количество кафе е между 280 и 750 mg, а в същото количество Кока Кола - 150 mg.
Контакти:

Ивайло Николов
Маркетинг & ПР Консултант

MARKETOR

marketing consulting & communications


http://marketorbg.com

ул.Чарлз Дарвин 14A


Мобилен: +359 88 600 4989
Тел. & Факс: +359 2 872 05 15

 

Каталог: press -> Devin -> Press%20Releases
Press%20Releases -> "Девин" поема дистрибуцията на Red Bull
Press%20Releases -> Световноизвестният бивш автомобилен състезател и настоящ евродепутат Ари Ватанен кацна на Летище София с полет от Франкфурт късно снощи
Press%20Releases -> Нова, уникална 5 литрова бутилка от"Девин"
Press%20Releases -> Девин ад фокусира усилия върху бизнеса с галони Дружеството гони 30% пазарен дял от сегмента през 2008 г
Press%20Releases -> Девин ад отбеляза първото шестмесечие на 2008 година с динамично развитие
Press%20Releases -> Бутилката на devin ще бъде изцяло заменена с нова, олекотена бутилка с напълно различна форма, съобщиха от компанията


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница