До министерство на труда и социалната политика с копие до :-агенция за хората с уврежданиястраница1/6
Дата24.05.2023
Размер141.5 Kb.
#117811
  1   2   3   4   5   6
жалба-П
Свързани:
test-vrhu-rbesti-tela-mnogosteni-i-grupa(1), 17202-aktivirane-na-eon-tv-za-mobilni-klienti

ДО МИНИСТЕРСТВО НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА
С КОПИЕ ДО :-АГЕНЦИЯ ЗА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ
-КМЕТ НА ГР.БУРГАС
-АГЕНЦИЯ ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО

От Антоанета Димова Христова-Добрева


с адрес :гр.Бургас жк .Изгрев бл.54 вх.4 ет.2 ап.9
тел:0896731321
ел. поща:antoaneta_dimova@abv.bg

УВАЖАЕМИ Г-Н , Г-ЖО


Родител съм на Виктория Боянова Добрева ЕГН0852070614 и съм една от многото отчаяни майки на деца с увреждания .Детето е с проблеми в развитието и с поставена диагноза „Детски аутизъм“. Осинових детето на година и два месеца и това беше най-щастлимвият миг в живота ми. Вики е едно чудесно, слънчево, усмихнато дете но със сериозни сензорни и повенчески проблеми. Детето е хиперактивно, не може да контролира импулсите си и има фиксации.


От 2 годишната й възраст съм започнала да я водя по всякакви специалисти - психолози, логопеди, невролози, хомеопати, в отчаяние дори посещавахме екстрасенси, врачки и баячки, Томатис-терапия, Брейн балан, Биорезонансна терапия, Биохимичен подход – с изследвания, диети и добавки, опитвах всеки метод за който съм получила информация че би бил подходящ за лечение и ще доведе до градивен положителен резултат за нейното състояние. С много усилия и вложена любов детето постигна значителен напредък, но импулсивността и поведенческите проблеми останаха. Вики посещаваше масова детска градина и училище до 4-ти клас ,като на училище аз я придружавах.Всичките години борба –специалисти ,терапии и най - вече работа от страна на мен и съпругът ми ни изтощиха всячески, физически и психически. Придружавайки я в училище видях,че детето трябва да мине на индивидуална форма на обучение и да посещава училище няколко дни в седмицата само с ресурсен учител , а през останалото време да е сама в къщи с мен.
Вики е контактно дете и като всеки човек има нужда да общува и с други хора и деца на нейната възраст. За съжаление децата със сериозни проблеми от този тип в гр.Бургас няма къде да ги запишеш на частна занималня, на спорт или на каквато и да е друга дейност, където часовете да не са индивидуални. Всичко гореизказано ме доведе до решението ,че най-добре за детето ще е да посещава ЦСОП и дневен център за деца с увреждания, който до този момент посещавахме почасово и то само там където детето се чувстваше добре прието и обгрижено с внимание .С много настояване , разговори, молби и ходене до инспектората от мен и с пълното съдействие на директорката г-жа Екатерина Джутева и г-жа Йорданка Ананиева, за което съм им изключитерно благодарна се сформира изнесена паралелка за обучение в дневният център. Към този момент парелелките са две и това много улеснява живота на децата и на родителите.
Всичко до месец юли 2020 година беше добре. През лятото преди началото на учебната година /наистина съвсем деликатно/ бях помолена от персонала да я вземам по-рано и аз се съобразих веднага с това изискване . Постепенно обаче отношението към детето ми необосновано се влоши. Започнаха да организират групи по музикотерапия и йога , в който Вики не беше включвана под предлог ,че не искала да влиза и да ползва заниманието, а тя е двигателно силно активна и музикална. Много се учудих на това което ми съобщиха и по мое настояване придружих Вики в часа по музикотерапия и видях че , детето с удоволствие работеше в групата , просто и трябваше малко подкрепа но тя не получаваше за разлика от другите деца.С Ковид вълната моето влизане беше ограничено , но детето вече посещаваше занятията.
След това започна тормоза към мен от страна на директорката.Почти ежедневно без спазване на никаква конфеденциалност на стълбите пред центъра в дъжд или пек пред посетители и други родители и случайни миновочи и най –вече пред

Сподели с приятели:
  1   2   3   4   5   6
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница