Добавяне на снимка върху Google карта (може да видите как трябва да изглежда, като отворите файл primer png)Pdf просмотр
Дата17.03.2023
Размер262.49 Kb.
#116941
Домашна работа - Системи за глобално позициониране (1)


Добавяне на снимка върху Google карта (може да видите как трябва да
изглежда, като отворите файл primer.png)
1. На компютъра си отворете Google Maps и потърсете мястото, където е направена снимката.
2. След като изберете мястото щракнете върху
Add a photo
. (Може да се наложи да скролирата докато видите опцията
Add a photo
)
3. След като се отвори прозореца чрез изтегляне се добавя снимката.
Забележка: Преди да добавите снимката в картата е желателно да се използва някоя от програмите, чрез които да се добавят географски координати на снимката. Такива програми има много, потърсете и използвайте, която и да е програма.
* След като добавите снимките, свържете точките като маршрут и предайте тази карта. Свързаните в маршрут точки с добавените към тях снимки съставят цифровия албум.
Задача: Забележителности в София
Изберете 7 забележителности от София и съставете цифрова карта, в която се посочват къде се намират тези забележителности, като се добавят и снимка на съответната забележителност. Съставете маршрута за достъп до тях от удобно начално място, като автогара, жп гара, начална спирка на метро,
СМГ, храм-паметника „Александър Невски“ или др.
Използвайте функциите на цифровата карта, за да свържете всички снимки със съответните точки от маршрута и така ще получите цифров албум.
Използвайте свободно налични източници за цифрови карти и свободен софтуер за добавяне на обектите и изобразяване на маршрутите.
Задача: Правила за работа в интернет
Спазването на определени паравила на поведение при работа и общуване в интернет се нарича нететикет.
Всеки да проучи нететиката и създаде документ, в който да напише десетте най-важни според него правила от нететикета, като даде аргументаци на избора си на правила. В аргументацията трябва да включи какво би станало, ако дадено правило не се спазва.


Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница