Доклад от Иванка Стоянова Говедаров за работата на клуб "yes club" през уч. 2014/2015 ГДата05.03.2018
Размер24.61 Kb.
ТипДоклад

ПРОЕКТ BG051PO001-4.2.05-0001 „Да направим училището

привлекателно за младите хора”

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на

Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”,

съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз
ДОКЛАД


от Иванка Стоянова Говедаров

за работата на клуб “YES CLUB”

ПРЕЗ УЧ.2014/2015 Г.

През уч.2014/2015 г. в клуб „YES CLUB” бяха включени ученици от IV-те класове.

Заниманията се провеждаха по предварително изготвен тематичен план и график в периода от 28.11.2014 г. до 20.03.2015г.

Цели на клуба : да се обогатят и задълбочат придобитите в учебните часове знания,да се разширят уменията за общуване на английски език и да се стимулира мотивацията на учениците за изучаването езика .

Тематичният план беше разработен върху основата на някои от най-популярните басни на гръцкия баснописец Езоп на английски език – Мравката и Щурецът , Лъвът и Мишката,Лисицата и гроздето,Лисицата и Козелът,Лъжливото овчарче и др.

Учениците с удоволствие си припомниха познатите им още от най-ранно детство поучителни приказки,които обогатиха речниковия им запас с много нови думи и изрази,направиха илюстрации на любимите си моменти и оформиха книжки.

С голямо желание и ентусиазъм децата подготвиха куклен спектакъл по басните : Лисицата и гроздето,Лъвът и Мишката и Лисицата и Козелът,като сами изработиха декорите и куклите за представителните изяви.

Новото,коета през тази учебна година представихме беше Читателски Театър върху приказката за Лъжливото Овчарче.Този метод на работа за усъвършенстване на четивната техника е широко разпространен на Запад. Използването му ангажира вниманието на всички и по този начин се постигат поне две цели – гладко изразително четене и участие на абсолютно всички ученици.

Освен всичко останало децата от клуб YES намериха много нови приятели ,учеха се да работят като екип ,да си си помагат,да се подкрепят и, разбира се,да се забавляват.Всички занимания започваха с химна на клуба – “The more we get together, the happier we’ll be” и завършваха също с песен.

Участниците в клуб “YES Club” имаха две представителни изяви.

На 19.02.2015г.беше представена работата на клуба пред учениците от 4е клас.

На 20.03.2015г.беше заключителната представителна изява на клуба под надслов „Welcome to the Fairyland and be our friend”, на която присъстваха г-жа Виденова пом.директор,

г-жаИлиева –ръководител на проект УСПЕХ във 2СОУ ,родители ,колеги, ученици.

Беше оформена изложба със илюстрации и книжки.Децата разказаха на английски език наученото за Езоп и неговите басни,представиха куклен спектакъл по изучените басни и Читателски театър по Лъжливото Овчарче.Гостите бяха поздравени с няколко песни на английски език.

Считам ,че работата в клуба беше изключително от полза за децата.Голяма част от тях разкриха способности и качества,които в нормалните учебни часове не биха били забелязани,придобиха самочувствие и увереност в знанията си,което ще засили желанието им да продължат да се усъвършенстват.

Иванка ГоведароваРъководител на клуб”YES Club”


Инвестира във вашето бъдеще!

Каталог: sites -> default -> files -> wysiwyg media
files -> Окръжен съд – смолян помагало на съдебния заседател
files -> Семинар на тема „Техники за управление на делата" 18 19 юни 2010 г. Хисар, Хотел „Аугуста спа" Приложение
files -> Чинция Бруно Елица Ненчева Директор Изпълнителен директор иче софия бкдмп приложения: програма
files -> 1. По пътя към паметник „1300 години България
wysiwyg media -> Доклад от Анелия Атанасова ръководител и клуб „Виртуално пътешествие" Име на клуба -„Виртуално пътешествие"
wysiwyg media -> Доклад за дейността на клуб „Народни традиции и празници" по проект „успех"
wysiwyg media -> Доклад от ръководителя на Театрално студио театър „Yes or No" По проект „Да направим училището привлекателно за младите хора"


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница