Доклад за дейността на клуб „Народни традиции и празници" по проект „успех"Дата15.08.2018
Размер7.68 Mb.
ТипДоклад

ПРОЕКТ BG051PO001-4.2.05-0001 „Да направим училището

привлекателно за младите хора”

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на

Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”,

съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз


Доклад за дейността на

клуб „Народни традиции и празници” по проект „УСПЕХ”

за периода 4.11.2014 – 27.01.2015 година
Клубът „Народни празници и традиции”, в който участваха 15 петокласници от всички паралелки в V клас, успя да постигне своите цели. Бяха инициирани варианти и решения така, че учениците да работят екипно независимо от участието на ученици с деструктивно поведение. Осъществи се целта учениците самостоятелно да вземат решения при оксъществяването на поставени задачи. Изследването и изучаването на българските народни традиции и обичаи бе онагледено с постери и презентации, които участниците в клуба имаха удоволствието да представят не само пред своите връстници, но и пред учениците и учителите от цялото училище. По оригинален начин презентираха особеноститте в подготовката и провеждането на традиционни празници, като изявите им бяха аплодирани и уважени и от родителите. Дейността в клуба разви творческите им уменията да издирват материали, да ги подготвят и презентират; речевите си умения – устни и писмени; ораторското изкуство да се изразяват пред публика. Изработиха речник с народни думи, описващи празници и занаяти. Подготвиха книга с материали, в която са включени не само традициите за честване на празници като Димитровден, Никулден, Коледа, Нова година, Йордановден, Иваноден и т.н., но и рецепти за традиционно приготвени ястия, като за целта трябваше да издирват рецепти от своите баби и майки.Направиха и кулинарна изложба на една от публичните си изяви.

Друга от публична изяви беше подготовката и провеждането на Патронния празник на училището, на който представиха по оригинален начин биографията на Емилиян Станев, прочетоха свои стихотворения и есета, посветени на писателя с надслов „Последователи на Емилиян Станев”.

Участието в клуба допринесе учениците да опознаят по-добре народните празници, да имат национално самочувствие и да придобият увереност, че могат да се справят самостоятелно при изпълнение на важни задачи. Научиха се на отговорност.

Ръководител на ИИД: Н. Григорова


Изработване на родословно дърво

Клуб „Народни традиции и празници”

Родолюбци от клуб „Народни традиции и празници”Клуб „Народни традиции и празници” – готови материали за народните празници

На патронния празник на училището – клуб „Народни традиции и празници”

Клуб „Народни традиции и празници” – творческа работаКлуб „Народни традиции и празнизци” – доволни от постигнатото
Инвестира във вашето бъдеще!

Каталог: sites -> default -> files -> wysiwyg media
files -> Окръжен съд – смолян помагало на съдебния заседател
files -> Семинар на тема „Техники за управление на делата" 18 19 юни 2010 г. Хисар, Хотел „Аугуста спа" Приложение
files -> Чинция Бруно Елица Ненчева Директор Изпълнителен директор иче софия бкдмп приложения: програма
files -> 1. По пътя към паметник „1300 години България
wysiwyg media -> Доклад от Анелия Атанасова ръководител и клуб „Виртуално пътешествие" Име на клуба -„Виртуално пътешествие"
wysiwyg media -> Доклад от Иванка Стоянова Говедаров за работата на клуб "yes club" през уч. 2014/2015 Г
wysiwyg media -> Доклад от ръководителя на Театрално студио театър „Yes or No" По проект „Да направим училището привлекателно за младите хора"


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница