Доклад за извършена комплексна проверка на „Лалов и Вачев еоод, гр. ВрацаДата31.03.2018
Размер22.74 Kb.
ТипДоклад

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Министерство на околната среда и водите


Регионална инспекция по околната среда и водите – Враца

Доклад за извършена комплексна проверка

на „Лалов и Вачев” ЕООД, гр. Враца

Във връзка с текущ контрол по компонентите и факторите на околната среда: въздух, отпадъци и води на 19.02.2015г. беше извършена комплексна проверка на “Лалов и Вачев” ЕООД, гр. Враца, назначена със Заповед № 19/16.02.2015г. на Директора на РИОСВ - Враца.

Дружеството е специализирано в преработка на трупно и обезкостено месо и производство на трайни, малотрайни колбаси и деликатеси. Обектът работи ежедневно на 8 часов работен ден.

Резултати и заключения от извършената проверка по компоненти:1. Въздух:

За производствени нужди на обекта се използват стационарнихладилни и климатични инсталации. В срок е представена актуализирана информация за тях. Поддържат се досиета на системите и се извършват периодични проверки за херметичност. Системите се поддържат от сертифицирана фирма “Р+Т” гр. Вършец на база сключен договор.  1. Отпадъци:

Произведените колбаси и деликатеси се пускат на пазара опаковани. За пуснатите на пазара опаковки фирмата има сключен договор с колективна организация за оползотворяване на отпадъци от опаковки “Екопак България” АД, гр. София, който е актуален с удостоверение №200 до 31.12.2017г. Представени са месечни справки-декларации до края на 2014 г. включително и фактури за преведена лицензионна такса към колективната организация за същия период. Представена е вътрешно фирмена спецификация за 2015г.

Производствените отпадъци се събират в хладилна камера и периодично се предават на екарисаж “Брамас-96” АД, гр. Шумен, на база сключен договор.

Замърсените полиетиленови опаковки (найлони), в които се доставя суровината се събират на обособена площадка на територията на предприятието. Отпадъците се предават на “Екорек България” ЕООД, съгласно договор за изгаряне в циментови пещи на “Холсим България” АД, с. Бели Извор, общ. Враца.

Битовите отпадъци се събират в 2 бр. контейнери, тип “Бобър”, които се обслужват от БКС-Враца.


3. Води:

За производствени и питейно-битови нужди се използва вода от градската водопроводна мрежа съгласно сключен договор с „В и К” ООД, гр. Враца. Собственият подземен водоизточник- шахтов кладенец, с актуално разрешително за водовземане издадено от директора на БДУВДР-Плевен, не се експлоатира. Производствените отпадъчни води, пречистени в мазниноуловители, и битово-фекалните отпадъчни води се заустват в колектор на градската канализация и се отвеждат за пречистване в ГПСОВ-Враца.


Не са констатирани нарушения на екологичното законодателство на обекта.


3000 гр. Враца, ул. ”Екзарх Йосиф” № 81

Тел: (+35992) 991374, Факс: (+35992) 629211,e-mail: riosv_vr@m-real.netПоделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница